Doe mee en deel je reiskennis!

San Francisco: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
San Francisco

Default Banner.jpg

(Per Boot)
(geen random links)
 
(27 tussenliggende versies door 17 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
'''San Francisco'' is een stad in de staat [[Californië]] in de [[Verenigde Staten van Amerika]]. Bekend om zijn haven met de ''Golden Gate Bridge'', de heuvels met de trams, de wijken ''Little Italy'' en ''Chinatown'' en een van de meest ontwikkelde homo-scenes in de VS.
+
'''San Francisco''' is een stad in de staat [[Californië]], in de [[Verenigde Staten van Amerika]]. Bekend om zijn haven met de ''Golden Gate Bridge'', de heuvels met de trams, de wijken ''Little Italy'' en ''Chinatown'' en een van de meest ontwikkelde homo-scenes in de VS.
  
 
==Begrijpen==
 
==Begrijpen==
Regel 5: Regel 5:
 
==Arriveren==
 
==Arriveren==
  
===Per Vliegtuig===
+
===Per vliegtuig===
  
 
* San Francisco International Airport (SFO)
 
* San Francisco International Airport (SFO)
  
===Per Trein===
+
===Per trein===
kanker aan dit zooitje
+
* Bay Area Rapid Transit (BART): regionale treinservice welke onder andere San Francisco International Airport verbindt met downtown.
  
Dat is pas slecht voor het milieu ga maar lopen ben je beter en goedkoper uit dwergen
+
===Per auto===
  
===Per Bus===
+
De US 101 komt de stad vanuit het noorden binnen over de Golden Gate Bridge, de I80 komt vanuit het oosten de stad binnen over de Bay Bridge en gaat d.m.v een knooppunt over in de US 101 welke doorloopt richting het zuiden naar andere steden in de Bay Area zoals [[San Jose]]. I280 komt vanuit San Jose evenwijdig aan de US 101 de stad binnen en eindigt downtown San Francisco. Er zijn genummerde straten in San Francisco, die alfabetisch bestelde lanen in woongebieden, Richmond en Sunset districten zijn. Er zijn prive-vervoer, taxi's, huurauto's die dienen voor de voor toeristische puprose.
Moooi kloten om zo te reizen je kunt niks huren als het om een groeps reis gaat
 
  
===Per Boot===
+
===Per bus===
niet doen dus
+
 
 +
===Per boot===
  
 
==Rondreizen==
 
==Rondreizen==
  
* Te voet: Omdat SF op een smalle landtong is gebouwd is de stad in tegenstelling tot veel andere Amerikaanse steden behoorlijk compact opgebouwd en is veel ook makkelijk te voet te bereiken. Houdt er echter wel rekening mee dat een groot gedeelte van de stad is gebouwd op redelijk steile heuvels.
+
* Te voet: Omdat SF op een smalle landtong is gebouwd is de stad in tegenstelling tot veel andere Amerikaanse steden behoorlijk compact opgebouwd en is veel ook makkelijk te voet te bereiken. Houd er echter wel rekening mee dat een groot gedeelte van de stad is gebouwd op redelijk steile heuvels.
 
 
* Fietsend: Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde als wat bij wat te voet staat.  
 
  
 +
* Fietsend: Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde als wat bij te voet staat.
  
* Muni metro: modern lightrail netwerk.  
+
* Muni metro: modern lightrailnetwerk.  
  
* Historic Streetcars: De lijn voor de oude trams uit verschillende steden loopt over Market street en langs de pieren tot aan fishermans warf.  
+
* Historic Streetcars: De lijn voor de oude trams uit verschillende steden loopt over Market street en langs de pieren tot aan Fishermans Warf.  
  
* Cable Cars: Met de wereldberoemde cable cars kun je jezelf verplaatsen vanaf de kruising Market/Powell naar o.a. Union Square, Chinatown, Lombard Street, Hyde Street en Fishermans Wharf. Doordat deze cable cars als magneten op de toeristen werken, kan het lang duren voordat je  op kunt stappen, dit is vooral een probleem bij tussenhaltes waar niet altijd netjes een queue wordt gevormd en de cable cars vaak al overvol zijn.  
+
* Cable Cars: Met de wereldberoemde cable cars kun je jezelf verplaatsen vanaf de kruising Market/Powell naar o.a. Union Square, Chinatown, Lombard Street, Hyde Street en Fishermans Wharf. Doordat deze cable cars als magneten op de toeristen werken, kan het lang duren voordat je  op kunt stappen, dit is vooral een probleem bij tussenhaltes waar niet altijd netjes een rij wordt gevormd en de cable cars vaak al overvol zijn.  
  
 
* Bus:
 
* Bus:
Regel 38: Regel 37:
  
 
==Bekijken==
 
==Bekijken==
* '''Alcatraz''', - de voormalige gevangenis, gelegen voor de kust. Het kan door drukte in de zomermaanden voorkomen dat tickets tot 2 maanden van te voren gereserveerd moeten worden.
+
* '''Alcatraz''', de voormalige gevangenis, gelegen voor de kust. Het kan door drukte in de zomermaanden voorkomen dat tickets tot 2 maanden van te voren gereserveerd moeten worden.
 
* '''Golden Gate bridge'''
 
* '''Golden Gate bridge'''
 
* '''Golden Gate park'''
 
* '''Golden Gate park'''
* De 5 '''haarspeldbochten''' in Lombard street
+
* De 8 '''haarspeldbochten''' in Lombard street
 
* Uitzicht over de stad vanaf '''Coit Tower'''
 
* Uitzicht over de stad vanaf '''Coit Tower'''
* '''Alamo Square Park''', - hier staat de bekende rij met victoriaanse huizen, ook wel bekend als Postcard Row, met daarachter de fantastische skyline van downtown en het financial district.  
+
* '''SFMOMA''' [http://www.sfmoma.org/], museum van moderne kunst van San Francisco
* '''Chinatown''', - een van de grootste Chinatowns buiten Azië.
+
* '''Alamo Square Park''', hier staat de bekende rij met victoriaanse huizen, ook wel bekend als Postcard Row, met daarachter de fantastische skyline van downtown en het financial district.  
* '''Transamerica pyramid''',  -het meest herkenbare gebouw in de skyline van San Francisco
+
* '''Chinatown''', een van de grootste Chinatowns buiten Azië.
 +
* '''Transamerica pyramid''',  het meest herkenbare gebouw in de skyline van San Francisco
 
* Californische zeeleeuwen bij '''Fishermanswharf'''
 
* Californische zeeleeuwen bij '''Fishermanswharf'''
  
 
==Doen==
 
==Doen==
* Fiets huren en over de Golden Gate Bridge fietsen richting Sausalito en vanaf daar met de ferry terug naar San Francisco. Voordeel van een fiets is dat je kunt stoppen op de Golden Gate Bridge, wat met een auto niet kan/mag. Sausalito een leuk plaatsje met gezellige terrasjes, veel winkeltjes en art galerieën aan de overkant van de baai met een mooi uitzicht op San Francisco. Als je met de ferry terug gaat, ga je vlak langs Alcatraz en de Bay Bridge en vanaf de boot heb je een geweldig uitzicht op de stad.
+
* Fiets huren en over de Golden Gate Bridge fietsen richting Sausalito en vanaf daar met de ferry terug naar San Francisco. Voordeel van een fiets is dat je kunt stoppen op de Golden Gate Bridge, wat met een auto niet kan/mag. Sausalito is een leuk plaatsje met gezellige terrasjes, veel winkeltjes en kunstgalerieën aan de overkant van de baai met een mooi uitzicht op San Francisco. Als je met de ferry teruggaat, ga je vlak langs Alcatraz en de Bay Bridge en vanaf de boot heb je een geweldig uitzicht op de stad.
  
 
==Leren==
 
==Leren==
Regel 56: Regel 56:
  
 
==Kopen==
 
==Kopen==
Union Square: het winkelgebied van San Francisco met grote warenhuizen zoals Macey's
+
Union Square: het winkelgebied van San Francisco met grote warenhuizen zoals Macy's
  
 
==Eten==
 
==Eten==
Regel 66: Regel 66:
 
===Duur===
 
===Duur===
  
[[Media:Voorbeeld.ogg]]==Uitgaan==
+
==Uitgaan==
lekker veel dingen doen
 
IloveYou
 
  
 
==Slapen==
 
==Slapen==

Huidige versie van 22 okt 2017 om 21:44

San Francisco is een stad in de staat Californië, in de Verenigde Staten van Amerika. Bekend om zijn haven met de Golden Gate Bridge, de heuvels met de trams, de wijken Little Italy en Chinatown en een van de meest ontwikkelde homo-scenes in de VS.

Begrijpen[bewerken]

Arriveren[bewerken]

Per vliegtuig[bewerken]

 • San Francisco International Airport (SFO)

Per trein[bewerken]

 • Bay Area Rapid Transit (BART): regionale treinservice welke onder andere San Francisco International Airport verbindt met downtown.

Per auto[bewerken]

De US 101 komt de stad vanuit het noorden binnen over de Golden Gate Bridge, de I80 komt vanuit het oosten de stad binnen over de Bay Bridge en gaat d.m.v een knooppunt over in de US 101 welke doorloopt richting het zuiden naar andere steden in de Bay Area zoals San Jose. I280 komt vanuit San Jose evenwijdig aan de US 101 de stad binnen en eindigt downtown San Francisco. Er zijn genummerde straten in San Francisco, die alfabetisch bestelde lanen in woongebieden, Richmond en Sunset districten zijn. Er zijn prive-vervoer, taxi's, huurauto's die dienen voor de voor toeristische puprose.

Per bus[bewerken]

Per boot[bewerken]

Rondreizen[bewerken]

 • Te voet: Omdat SF op een smalle landtong is gebouwd is de stad in tegenstelling tot veel andere Amerikaanse steden behoorlijk compact opgebouwd en is veel ook makkelijk te voet te bereiken. Houd er echter wel rekening mee dat een groot gedeelte van de stad is gebouwd op redelijk steile heuvels.
 • Fietsend: Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde als wat bij te voet staat.
 • Muni metro: modern lightrailnetwerk.
 • Historic Streetcars: De lijn voor de oude trams uit verschillende steden loopt over Market street en langs de pieren tot aan Fishermans Warf.
 • Cable Cars: Met de wereldberoemde cable cars kun je jezelf verplaatsen vanaf de kruising Market/Powell naar o.a. Union Square, Chinatown, Lombard Street, Hyde Street en Fishermans Wharf. Doordat deze cable cars als magneten op de toeristen werken, kan het lang duren voordat je op kunt stappen, dit is vooral een probleem bij tussenhaltes waar niet altijd netjes een rij wordt gevormd en de cable cars vaak al overvol zijn.
 • Bus:
 • Taxi

Bekijken[bewerken]

 • Alcatraz, de voormalige gevangenis, gelegen voor de kust. Het kan door drukte in de zomermaanden voorkomen dat tickets tot 2 maanden van te voren gereserveerd moeten worden.
 • Golden Gate bridge
 • Golden Gate park
 • De 8 haarspeldbochten in Lombard street
 • Uitzicht over de stad vanaf Coit Tower
 • SFMOMA [1], museum van moderne kunst van San Francisco
 • Alamo Square Park, hier staat de bekende rij met victoriaanse huizen, ook wel bekend als Postcard Row, met daarachter de fantastische skyline van downtown en het financial district.
 • Chinatown, een van de grootste Chinatowns buiten Azië.
 • Transamerica pyramid, het meest herkenbare gebouw in de skyline van San Francisco
 • Californische zeeleeuwen bij Fishermanswharf

Doen[bewerken]

 • Fiets huren en over de Golden Gate Bridge fietsen richting Sausalito en vanaf daar met de ferry terug naar San Francisco. Voordeel van een fiets is dat je kunt stoppen op de Golden Gate Bridge, wat met een auto niet kan/mag. Sausalito is een leuk plaatsje met gezellige terrasjes, veel winkeltjes en kunstgalerieën aan de overkant van de baai met een mooi uitzicht op San Francisco. Als je met de ferry teruggaat, ga je vlak langs Alcatraz en de Bay Bridge en vanaf de boot heb je een geweldig uitzicht op de stad.

Leren[bewerken]

Werken[bewerken]

Kopen[bewerken]

Union Square: het winkelgebied van San Francisco met grote warenhuizen zoals Macy's

Eten[bewerken]

Budget[bewerken]

Medium[bewerken]

Duur[bewerken]

Uitgaan[bewerken]

Slapen[bewerken]

Budget[bewerken]

Medium[bewerken]

Duur[bewerken]

Communicatie[bewerken]

Veiligheid[bewerken]

Volgende bestemmingen[bewerken]


Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!