Doe mee en deel je reiskennis!

Salvador da Bahia

Uit Wikitravel
Versie door Gentenaar (Overleg | bijdragen) op 19 dec 2011 om 09:58 (Per Vliegtuig)
Ga naar: navigatie, zoeken
Salvador da Bahia

Default Banner.jpg

Pelourinho, het historische stadscentrum van Salvador

Salvador da Bahia (volledige naam: São Salvador da Bahia de Todos os Santos), de hoofdstad van de staat Bahia, is met zijn 2.948.733 inwoners (2008) de grootste stad van de noordoostelijke regio van Brazilië.

Begrijpen

Salvador is qua inwonertal de derde stad van Brazilië, na São Paulo en Rio de Janeiro. Salvador was tot 1763 de hoofdstad van Brazilië. De stad dankt zijn naam aan het feit dat de Portugezen de baai binnenvoeren op de dag van Allerheiligen in 1501. Deze baai wordt dan ook de Allerheiligenbaai (of Bahia de Todos os Santos) genoemd. De eerste nederzetting werd gebouwd op een steile heuvel die uitkijkt over de baai met zijn haven. Deze locatie werd uitgekozen vanwege de goede verdedigbaarheid, omdat de stad in de beginperiode veel te maken had met aanvallen van indianen en Europese concurrenten. Salvador is meerdere malen vanuit Recife aangevallen door de Nederlanders, die tussen 1624-1625 en 1646-1647 de stad kortstondig hebben ingenomen.

Arriveren

Per Vliegtuig

De internationale luchthaven Salvador's Deputado Luis Eduardo Magalhães [1] (IATA: SSA, ICAO: SBSV) is de luchthaven van Salvador en één van de grootste en belangrijkste Braziliaanse luchthavens.

Per Trein

Per Auto

Per Bus

Per Boot

Rondreizen

Per bus/tram/metro

Per fiets

Per taxi

Te voet

Bekijken

Doen

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Uitgaan

Slapen

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Telefoon

GSM

Internet

Veiligheid

Volgende bestemmingen


Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!