Doe mee en deel je reiskennis!

Reisnieuws

Uit Wikitravel
Versie door Ro'tje (overleg | bijdragen) op 4 feb 2013 om 22:13 (Februari 2013)
Ga naar: navigatie, zoeken
Reisnieuws

Default Banner.jpg

Dit is Wikitravels Reisnieuwssectie met onderwerpen die van toepassing zijn op reizigers, zowel positief en negatief. Voor meer algemeen nieuws, zie Wikinieuws.

Reisnieuws toevoegen

Zie Hoe reisnieuws toevoegen? als je een nieuwsonderwerp wil toevoegen. Voel je vrij, iedereen mag nieuws toevoegen.

Toekomst

De nieuwsonderwerpen van deze sectie refereren naar toekomstige evenementen en zijn nog niet getoond op de hoofdpagina. Ze zouden moeten gekopieerd worden wanneer de datum naderbij komt naar de maandelijkse archieven beneden.

Heden en verleden

Februari 2013

Carnaval 2013 in Rio de Janeiro (8-11 Feb 2013)
Nergens viert men carnaval zoals in Rio! 4 dagen vol spektakel met als onbetwist hoogtepunt de parade van de sambascholen.

Januari 2013

Sydney Festival 2013 (5-27 Jan 2013)
De viering wordt gelanceerd op Festival First Night – een grootschalig gratis evenement in de straten en parken van de stad. Het is een exclusief feest van muziek, dans, en visueel spektakel. Op de eerste zaterdag van het festival worden meer dan 200.000 mensen verwacht, en voor de Sydneysiders en bezoekers staan de overige 2 zaterdagen nog veel meer gratis concerten te wachten. Het Sydney Festival beloofd een warm welkom met theater, muziek, dans, vuurwerk, en voedsel van wereldklasse. Het hoogtepunt van het festival vind plaats op Australia Day, op 26 Januari, met ferry races en een presentatie van prachtige schepen in de iconische haven van Sydney. Het grote aanbod van gratis evenementen en gemakkelijk te bestellen tickets zorgen ervoor dat iedereen kan meegenieten van dit geweldige festival. [1]}}
International Kite Festival 2013, Gujarat (14 Jan 2013)
Gujarat’s Internationale Kite Festival wordt ieder jaar gehouden in Ahmedabad. De lucht boven de stad komt tot leven met vliegers - in 100 verschillende kleuren, vormen en groottes, fladderend over de daken, terwijl ze triomfantelijk andermans touwtjes doorsnijd. De Gujarat Toerisme Ontwikkeling Corporatie organiseert het Internationale Kite Festival in een lokaal stadion, waar Vlieger liefhebbers van over de hele wereld hun talenten laten zien. [2]

Augustus 2012

De protesten in Syrië escaleerden zodanig dat er op dit moment sprake is van een echte burgeroorlog. De veiligheid in het ganse land kan niet worden verzekerd. Er wordt dan ook een negatief reisadvies gegeven.

Maart 2011

Aardbeving in Japan
Japan werd getroffen door een zware aardbeving en een daaropvolgende tsunami. Vooral rond Sendai is er zware schade. Vervoer en bevoorrading zijn moeilijk.

Februari 2011

De protesten in Libië begonnen op 15 februari 2011 en resulteerden in een echte burgeroorlog. Sinds de val van het oude regime is de situatie rustiger in het land maar er wordt nog steeds een negatief reisadvies gegeven.

Januari 2011

Protesten in Egypte
Voortdurende politieke en sociale onrust in Egypte hebben geleid tot gewelddadige conflicten tussen betogers en de lokale politie, waardoor het wegverkeer en de communicatie verstoord is. De regering heeft een uitgaansverbod opgelegd van 16u tot 8u in Cairo, Alexandrië en Suez. Reizen naar Egypte wordt afgeraden, zeker naar Cairo, Luxor, Alexandria en Suez.

December 2010 / Januari 2011

Het is onrustig in Tunesië
De bevolking protesteert er tegen de hoge werkloosheid, corruptie, censuur en tegen de (ex-)president Zine El Abidine Ben Ali. Er wordt geplunderd en her en der worden zware vernielingen aangebracht. Het dodentol loopt ook nog verder op.

September 2010

Chaos in Ecuador
In Ecuador viel de politie de president Rafael Correa aan met traangas, en mishandelde hem omwille van een wet die sommige van hun voordelen zou afnemen. Er zijn plunderingen in supermarkten, bedrijven en banken in Quito en Guayaquil. De luchthavens zijn gesloten.

Augustus 2010

Overstromingen in Pakistan
In Pakistan zijn er door overstromingen al meer dan 1.400 doden gevallen. Er zijn al gevallen van cholera en er dreigt een voedselcrisis.

Mei 2010

In Bangkok, de hoofdstad van Thailand zijn er momenteel gevechten tussen de overheidstroepen en de oppositie. Er wordt geregeld geschoten gedurende de dag en er vielen al 22 doden.

Mei 2009

Per 1 mei is de maximumsnelheid voor caravans, vouwwagens en andere lichte aanhangers verhoogd naar 90 km/u op Nederlandse snelweg.