Doe mee en deel je reiskennis!

Portland (Oregon): verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Portland (Oregon)

Default Banner.jpg

(Portland)
 
(5 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Portland is de stad in de Amerikaanse staat Oregon.  
+
'''Portland''' is de stad in de Amerikaanse staat [[Oregon]].  
  
Erheen reizen:
 
Per trein. Het hoofdstation van Portland, Union Station genaamd, wordt door de langeafstandstreinen van Amtrak bediend. Men kan o a vanuit Chicago rechstreeks naar Portland sporen
 
  
Per vliegtuig. Luchthaven van Portland heeft verbindingen met veel Amerikaanse steden en ook enkele Europese, o a Amsterdam
+
==Info==
  
Rondreizen. In tegenstelling tot vele Amerikaanse steden, beschikt Portland over tamelijk goed fucntionerend openbaar vervoer. Er rijden bussen, trams en er is ook een kabelbaan. De trams zijn er in twee soorten: Portland Streetcat and Metropolitan Area Express. Streetcar is de stadstram, die in het centrum rijdt. Metropolitan Area Express is een sneltram die de buitenwijken met het centrum verbindt.
+
==Arriveren==
 +
===Per vliegtuig===
 +
De luchthaven van Portland heeft verbindingen met veel Amerikaanse steden en ook enkele Europese, o a Amsterdam
  
Zien. Oregon Zoo is iets buiten Portland gelegen, maar gemakkelijk bereikbaar per tram (Metropolitan Area Express). De dierentuin is vooral interessant voor wie olifanten graag ziet. Er leven immers niet minder dan zeven dikhuiden in de zoo! Op het grondgebied van de dierentuin is ook een olifantenmuseum gevestigd.
+
===Per trein===
 +
Het hoofdstation van Portland, '''Union Station''' genaamd, wordt door de langeafstandstreinen van '''Amtrak''' bediend. Men kan o a vanuit [[Chicago]] rechstreeks naar Portland sporen
 +
 
 +
===Per auto===
 +
 
 +
===Per bus===
 +
 
 +
===Per boot===
 +
 
 +
==Rondreizen==
 +
In tegenstelling tot vele Amerikaanse steden, beschikt Portland over tamelijk goed fucntionerend openbaar vervoer. Er rijden bussen, trams en er is ook een kabelbaan. De trams zijn er in twee soorten: Portland '''Streetcar''' and '''Metropolitan Area Express'''. Streetcar is de stadstram, die in het centrum rijdt. Metropolitan Area Express is een sneltram die de buitenwijken met het centrum verbindt.
 +
 
 +
==Bekijken==
 +
* '''Oregon Zoo''' is iets buiten Portland gelegen, maar gemakkelijk bereikbaar per tram (Metropolitan Area Express). De dierentuin is vooral interessant voor wie olifanten graag ziet. Er leven immers niet minder dan zeven dikhuiden in de zoo! Op het grondgebied van de dierentuin is ook een olifantenmuseum gevestigd.
 +
 
 +
==Doen==
 +
 
 +
==Leren==
 +
 
 +
==Werken==
 +
 
 +
==Kopen==
 +
 
 +
==Eten==
 +
 
 +
===Budget===
 +
 
 +
===Medium===
 +
 
 +
===Duur===
 +
 
 +
==Uitgaan==
 +
 
 +
==Overnachten==
 +
 
 +
===Budget===
 +
 
 +
===Medium===
 +
 
 +
===Duur===
 +
 
 +
==Communicatie==
 +
 
 +
==Veiligheid==
 +
 
 +
==Dagelijks leven==
 +
 
 +
==Rondom==
 +
 
 +
{{Str}}
 +
{{IsIn|Oregon}}
 +
 
 +
 
 +
 
 +
 
 +
 
 +
[[de:Portland]]
 +
[[en:Portland (Oregon)]]
 +
[[fr:Portland (Oregon)]]
 +
[[ja:ポートランド (オレゴン州)]]
 +
[[pt:Portland]]
 +
[[wts:Category:Portland (Oregon)]]
 +
 
 +
 
 +
[[wikipedia:Portland (Oregon)]]

Versie van 1 jun 2009 om 05:30

Portland is de stad in de Amerikaanse staat Oregon.


Info

Arriveren

Per vliegtuig

De luchthaven van Portland heeft verbindingen met veel Amerikaanse steden en ook enkele Europese, o a Amsterdam

Per trein

Het hoofdstation van Portland, Union Station genaamd, wordt door de langeafstandstreinen van Amtrak bediend. Men kan o a vanuit Chicago rechstreeks naar Portland sporen

Per auto

Per bus

Per boot

Rondreizen

In tegenstelling tot vele Amerikaanse steden, beschikt Portland over tamelijk goed fucntionerend openbaar vervoer. Er rijden bussen, trams en er is ook een kabelbaan. De trams zijn er in twee soorten: Portland Streetcar and Metropolitan Area Express. Streetcar is de stadstram, die in het centrum rijdt. Metropolitan Area Express is een sneltram die de buitenwijken met het centrum verbindt.

Bekijken

  • Oregon Zoo is iets buiten Portland gelegen, maar gemakkelijk bereikbaar per tram (Metropolitan Area Express). De dierentuin is vooral interessant voor wie olifanten graag ziet. Er leven immers niet minder dan zeven dikhuiden in de zoo! Op het grondgebied van de dierentuin is ook een olifantenmuseum gevestigd.

Doen

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Uitgaan

Overnachten

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Dagelijks leven

Rondom

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!