Doe mee en deel je reiskennis!

Pokhara: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Pokhara

Default Banner.jpg

(Bekijken)
(Overnachten)
Regel 53: Regel 53:
  
 
===Duur===
 
===Duur===
 +
Sanghimala Guest house and roof top garden , Peaceful Marga , lakeside , Pokhara . Meer information kunt het vinden op www.sanghimala.nl .
  
 
==Communicatie==
 
==Communicatie==

Versie van 25 jan 2012 om 12:32

Pokhara (Sanskriet: पोखरा) is een stad in Nepal, de stad heeft ongeveer 200.000 inwoners. Het is de hoofdstad van het district Kaski (gelegen in de Gandaki-zone). De stad is één van de meest populaire toeristische bestemmingen van Nepal.

Info

Na de invasie van Tibet door de Volksrepubliek China kwamen veel Tibetaanse vluchtelingen naar het buurland Nepal. In de Pokhara-vallei werden vier vluchtelingenkampen ingericht: Tashipalkhel, Tashiling, Paljorling en Jambling. Deze kampen hebben zich ontwikkeld tot vaste nederzettingen. Vanwege de verschillen in architectuur, gebedsvlaggen, gompa's en chörtens, zijn de verschillen goed merkbaar met andere plaatsen in Nepal.

Een ander gevolg van de invasie was dat de handelsroute naar India stil kwam te liggen en er nog maar weinig karavanen langstrekken. Het verlies aan handel wordt echter goedgemaakt door de toename van het toerisme.

Arriveren

Per vliegtuig

Per trein

Per auto

Per bus

Per boot

Rondreizen

Pokhara is het vertrekpunt voor tochten naar de bergen van de Annapurna.

Bekijken

De Annapurna bergketen gezien vanaf de oever van het Phewa Tal-meer.

De stad biedt een combinatie van natuur en cultuur maar de meeste toeristen komen toch voor trektochten door de Annapurna bergketen.

Doen

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Uitgaan

Overnachten

Budget

Medium

De Silver Oaks Inn [1], tel.00977-61-462147/464798, ligt in een rustig gebied aan de waterkant in Pokhara. Met zicht op de bergen vanuit je kamer of vanaf het dak. Het kamerprijzen zijn US$ 18, 25 of 30, voor een één-, twee- of driepersoonskamer. Grote lobby met gratis wifi en boeken en tijdschriften. Ook is er veel informatie over excursies en kan men er boeken. Het restaurant serveert zowel Nepalese als westerse gerechten.

Duur

Sanghimala Guest house and roof top garden , Peaceful Marga , lakeside , Pokhara . Meer information kunt het vinden op www.sanghimala.nl .

Communicatie

Veiligheid

Dagelijks leven

Rondom

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!