Doe mee en deel je reiskennis!

Peking: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Peking

Default Banner.jpg

(Doen)
(Doen)
Regel 52: Regel 52:
 
==Doen==
 
==Doen==
  
'''Fietstours met Gids:''' Absoluut een unieke manier om de stad te leren kennen. De gidsen kennen uitstekend de weg en weten interessante noemenswaardigheden te vertellen. Daarnaast geven ze ook inside over de wat te doen en te zien in de stad, maar ook over de cultuur. Een absolute aanrader. [http://www.bajabikes.eu/nl/fietsen-in-beijing Baja Bikes Bejing] biedt tours aan met Nederlandstalige gids.
+
'''Fietstours met Gids:''' Absoluut een unieke manier om de stad te leren kennen. De gidsen kennen uitstekend de weg en weten interessante noemenswaardigheden te vertellen. Daarnaast geven ze ook inside tips over wat te doen en te zien in de stad, maar ook over de cultuur. Een absolute aanrader. [http://www.bajabikes.eu/nl/fietsen-in-beijing Baja Bikes Bejing] biedt tours aan met Nederlandstalige gids.
  
 
==Kopen==
 
==Kopen==

Versie van 21 jan 2014 om 10:59

Peking is een grote stad onderverdeeld in meer district- of buurtartikelen, die lijsten over sightseeing, restaurants, nachtleven en slaapgelegenheden bevatten — overweeg om ze allemaal of slechts een gedeelte af te drukken.
Een stenen leeuw bewaakt het portret van Mao op het Tiananmenplein.

Peking of Beijing [1] (Chinees: 北京) is de hoofdstad van China.

Buurten

Arriveren

Per Vliegtuig

Het internationale vliegveld van Peking is het Beijing Capital International Airport (北京首都国际机场) [2] (IATA: PEK), ICAO: ZBAA), dat ten noordoosten van het stadscentrum ligt. Het vliegveld wordt met de stad verbonden door o.a. de Airport Expressway (tolweg). Een rit met de taxi of auto duurt vanaf het stadscentrum 40-60 minuten, afhankelijk van de drukte in het centrum.

Per Trein

Per Auto

Per Bus

Rondreizen

De metro van Peking bestaat uit 4 lijnen (2 ondergronds en 2 bovengronds), namelijk: lijn 1, lijn 2, lijn 13 en de Batonglijn.

Verder rijden er ook bussen en trolleybussen, een kaartje kost ¥1.

Een andere optie is de stad verkennen per taxi.

Bekijken

Doen

Fietstours met Gids: Absoluut een unieke manier om de stad te leren kennen. De gidsen kennen uitstekend de weg en weten interessante noemenswaardigheden te vertellen. Daarnaast geven ze ook inside tips over wat te doen en te zien in de stad, maar ook over de cultuur. Een absolute aanrader. Baja Bikes Bejing biedt tours aan met Nederlandstalige gids.

Kopen

Eten

Peking Eend is een traditionele verplichting voor bezoekers aan Beijing. Voor de echte levensgenieter is het ook interessant om de Donghuamen Avond Markt te bezoeken hier zijn verschillende delicatessen van over de hele wereld te vinden die men niet vlug in de lokale supermarkt zal aantreffen.

Uitgaan

Overnachten

Bestemmingen in de buurt

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!