Doe mee en deel je reiskennis!

Panama-Stad (Panama)

Uit Wikitravel
Versie door Rein N. (Overleg | bijdragen) op 4 nov 2011 om 08:48 (link aanpassing na hernoemen)
Ga naar: navigatie, zoeken
Panama-Stad (Panama)

Default Banner.jpg

Panama-Stad (Panama City) is de hoofdstad van Panama, in de provincie Panama. De stad heeft 880.691 inwoners (2010).

Info

De stad werd gesticht op 15 augustus 1519 door Pedro Arias Dávila, ongeveer 11 kilometer ten oosten van het huidige centrum. In 1671 werd de stad door de Engelse piraat Henry Morgan verwoest en later op zijn huidige plek herbouwd.

Met de aanleg van het Panamakanaal en een spoorlijn aan het eind van de negentiende eeuw maakte de stad een enorme groei door.

Arriveren

Per vliegtuig

Vlakbij Panama-Stad ligt Tocumen International Airport (PTY). Air France en Iberia vliegen hier vandaan rechtstreeks naar respectievelijk Amsterdam en Madrid, en Copa Airlines vliegt naar bestemmingen in midden- en Zuid-Amerika. Voor meer informatie over de luchthaven, zie [1] (in het Spaans).

Per trein

Per trein kunt u alleen vanuit Colón in Panama-Stad aankomen, via de Panama Railway.

Per auto

Panama-Stad is een stad die redelijk auto-vriendelijk is, maar in de spits kan het lang duren voor u bent waar u zijn wil. Panama Stad ligt aan de Pan-American Highway en is zodoende gemakkelijk te vinden (volg gewoon de grootste weg)

Per bus

Er rijden veel bussen naar en van Panama-Stad. Voornamelijk oude Amerikaanse schoolbussen; hiermee reizen is niet al te comfortabel, maar wel erg goedkoop en avontuurlijk.

Per boot

Rondreizen

Bekijken

Doen

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Zulys Independent Backpackers Hostel (Jeugdherbergen), [www.zulysbackpackers.com]; T: 00507 2692665 $10

Medium

  • Manolo Caracol, Calle 3 at Av. Central Sur (achter het Teatro Nacionál, in de oude stad), tel. 228-4640; 228-9479, [2]. Keuken open van 12 uur 's middags (tot 10 uur 's avonds?). Eten wat de pot schaft, maar de pot schaft nogal veel. Tot 12 gangen, afhankelijk van wat Manolo die dag op de diverse markten is tegengekomen. Ik vond het in ieder geval erg lekker. $20 voor lunch of diner (er schijnt ook een kleinere maaltijd voor minder te krijgen te zijn.)

Duur

Uitgaan

Dé uitgaansstraat van Panama-Stad is 'Calle Uruguay'. Hier is een aantal clubs, kroegen en restaurants bij elkaar verzameld.

  • Peoples Ultra Lounge, aan Calle Uruguay. Hier draait men reggaeton, waar de lokale feestliefhebbers aangenaam op staan te dansen. Een goede plek om je onder te dompelen in de Panamese muziek, en om mensen te kijken. Een fles rum kost $50, krijg je de cola, glazen, ijs, limoentjes en roerstaafjes er bij.

Overnachten

Budget

  • Zuly's Backpackers Hostel[3] ; Tel.269 2665; 6605 47 42. Kamers voor $10

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Dagelijks leven

Rondom

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!