Hoofdmenu openen

Wikitravel β

Széchenyi tér
Pécsi dóm

Pécs is een stad in Hongarije. De stad telt 158.942 inwoners (2001).

InfoBewerken

ArriverenBewerken

Per vliegtuigBewerken

Hoewel Pécs een vliegveld heeft, landen hier weinig tot geen commerciële vluchten. Het makkelijkst is het om naar Boedapest te vliegen en vanuit hier met de trein naar Pécs te reizen.

Per treinBewerken

Pécs heeft een treinstation waar voornamelijk regionale treinen vertrekken. Vanuit Boedapest vertrekken er regelmatig treinen naar Pécs vanaf het Deli treinstation (voorheen was dit het Keleti station, maar dit is een aantal maanden geleden gewijzigd). Er zijn twee soorten treinen, de tragere regionale trein en de wat snellere intercity. Voor de intercity betaalt men iets meer en moet men een zitplaats reserveren, maar de trein is sneller en comfortabeler. Een enkele reis met de intercity kost omgerekend tussen de 20 en 25 euro.

Verder ligt Pécs op het traject tussen Wenen en Sarajevo en is het ook mogelijk om vanuit deze steden naar Pécs te reizen. Deze treinen gaan een keer per dag.

Per autoBewerken

Per busBewerken

Per bootBewerken

RondreizenBewerken

BekijkenBewerken

DoenBewerken

LerenBewerken

WerkenBewerken

KopenBewerken

EtenBewerken

BudgetBewerken

MediumBewerken

DuurBewerken

UitgaanBewerken

OvernachtenBewerken

BudgetBewerken

MediumBewerken

DuurBewerken

CommunicatieBewerken

VeiligheidBewerken

Dagelijks levenBewerken

RondomBewerken

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!