Doe mee en deel je reiskennis!

Overleg gebruiker:Rein N.

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken

Overleg gebruiker:Rein N./Archief

Overleg ouder dan een half jaar plaats ik op een gegeven moment in mijn archief, na te lezen via bovenstaande link.


  • NB: Zet een nieuw onderwerp helemaal onderaan de lijst! Bij voorbaat dank.URL Foto's

Hoi Rein,

Sorry voor de vele fouten. 'k Ben hier nieuw, dus ik weet nog niet goed hoe alles werkt.

De URL van de afbeelding is de volgende; http://cheapoair.files.wordpress.com/2009/03/904333-bondi-beach-01.jpg. Hoe moet ik hier dan naar verwijzen?

Voor jou ook prettige feestdagen!

--Canshun 28 apr 2010 02:27 (EDT)

Pagina verwijderen?

Ha Rein,

Bedankt voor mijn welkomstpagina.

Bij mijn eerste bijdrage maak ik uiteraard een tikfoutje; nu zit ik met een foutieve pagina Marais poitevin en een hernoemde pagina Marais Poitevin. HOE NU? Snabel 26 apr 2010 17:17 (EDT)

Overigens: het lijkt me logisch om ook afbeeldingen uit [1] Commons te kunnen gebruiken. Dat scheelt enorm veel dubbel werk. Misschien kan dat al, maar ik heb nog niet kunnen ontdekken hoe. M.v.g. Snabel 26 apr 2010 17:35 (EDT)
Nogmaals overigens: is er een manier om op dezelfde manier als in WikiTravel vanuit WikiPedia te linken naar WikiTravel? Als je wikitravel:Marais Poitevin gebruikt kom je op de Engelse WikiTravelsite en als je wikitravel:nl:Marais Poitevin gebruikt ziet dat er niet jofel uit. Alvast bedankt, Snabel 26 apr 2010 17:49 (EDT)
En bij mijn eerste categorie bega ik dezelfde blunder dus ik zit nu ook met Category:Charente Maritime en Category:Charente-Maritime waarbij de eerste duidelijk overbodig is. Tijd om naar bed te gaan Snabel overleg 26 apr 2010 18:43 (EDT)
Dit heeft zichzelf al verholpen. Als je maar geen tekst op de pagina zet verdwijnt de categorie ook. Maar, Snabel overleg 27 apr 2010 08:08 (EDT)
Kun je op de een of andere manier de pagina La Rochelle (Charente-Maritime) zowel onder de letter L als de letter R op de categoriepagina terug laten komen? Een tweede keer de categorie noemen tussen noinclude met de toevoeging |Rochelle werkt niet. M.v.g. Snabel overleg 27 apr 2010 08:09 (EDT)

Ik ben zo vrij geweest al wat acties te doen: Marais poitevin heb ik verwijderd. De overige vragen vind ik interessant maar ik kan er geen onmiddelijk antwoord op geven --Canshun 27 apr 2010 08:45 (EDT)


Snabel, je bent al bedreven in het schrijven voor wiki's, merk ik. Op Wikipedia worden Categorieën standaard gebruikt. Op deze Wikitravel.nl-pagina's wordt de Categorie-naamruimte bijna niet gebruikt, Dat vonden de admin's in het begin niet nodig. Daarom is er niet veel ervaring met Categorieën hier. Op Wikitravel-Shared, vergelijkbaar met Commons, deed ik er wel ervaring mee op. Voordat ik allerlei trucjes voor het gebruik daarvan uitleg, moet er eerst beslist worden of we er behoefte aan hebben, om Categorieën te gebruiken. Om een structuur te krijgen gebruiken we sjabloon IsIn. Zoals bijvoorbeeld (versimpelt): A'dam is in Nederland en Nederland is in Europa. enzovoort. De procedure voor het verwijderen van pagina's is gelijk aan die van Wikipedia, stem dus voor verwijdering, als je vindt, dat een pagina daarvoor in aanmerking komt, op de pagina die daartoe bestemt is. Maar liever geen nieuwe Categorieën, maar wacht op het overleg erover. Voel je vrij om aan de inhou van pagina's te schrijven.Verder wens ik je veel plezier hier, groeten Rein N. 27 apr 2010 21:42 (EDT)
Morgen Rein, ik heb inderdaad al een paar jaar ervaring met WikiPedia. Had me daar zelfs al als moderator aangemeld, maar men vond me nog te onervaren. Het Tve-sjabloon had ik al ontdekt, maar een tegenhanger van -NuWeg- zoals in WP heb ik nog niet gevonden.
Wat betreft de categoriepagina's; ik vind ze wel erg handig om snel een overzicht van vergelijkbare pagina's te krijgen, maar als de algemene opinie is dat ze overbodig zijn, leg ik me daar uiteraard bij neer. Bedenk wel dat als je later besluit om toch met categorieën te gaan werken, het naarmate er meer pagina's zijn meer werk is om ze te categoriseren. Ik was al begonnnen om een categorie-structuur voor Frankrijk op te zetten, analoog aan de bestuurlijke indeling (regio's, departementen, arrondissementen) en speciale (natuurgebieden, musea, attractieparken, etc.) maar zal daar onmiddellijk mee stoppen.
Verder wilde ik e.e.a. aan Pays-de-la-Loire wijzigen, maar die pagina is al sinds 5 juni geblokkeerd. Ik ga er vanuit dat de vandaal het na 3/4 jaar wel opgegeven heeft. Idem Parijs en zo zullen er nog wel meer pagina's zijn. Bedankt voor jullie (jij ook Canshun) reacties. M.v.g. John Snabel overleg 28 apr 2010 03:40 (EDT)

Categorieën

Ik denk niet dat we boven op de IsIn en de navigatiesjablonen nog een structuur met Categorieën nodig hebben om de geografische hierarchie te ondersteunen. Waarvoor ik het wel goed vind is om sjablonen onder te brengen in categoriën want anders hebben die weinig structuur. --Canshun 28 apr 2010 02:27 (EDT)

Wat geografische structuur betreft heb je gelijk, maar categorieën geven (zie boven) de mogelijkheid om snel een overzicht van vergelijkbare pagina's te krijgen. (Categorie:Kuststad in Frankrijk, Categorie:Een omweg waard in Frankrijk) Dat lukt echt niet met -IsIn-. Overigens misschien moeten we deze discussie voortzetten in de kroeg? M.v.g. John Snabel overleg 28 apr 2010 03:53 (EDT)

Hulp gevraagd voor functie <sleep>

Hallo Rein, Ik heb de functie <sleep> gebruikt om een accomodatie op te geven. Als ik echter de coördinaten invul met de parameters "Lat"en "Long" zie ik niets gebeuren. Weet jij raad? Groeten,Snabel overleg 8 mei 2010 17:04

Allereerst sorry. Het was nodig, dat ik je bijdrage bewerkte. Je zag zelf dat niet alles werkte, zoals je verwachte. Om iets letterlijk op het scherm te krijgen, wat normaal als wiki-opdrachten verwerkt wordt, zet je er tussen < > nowiki er voor en /nowiki er achter.
* <sleep name="" alt="" address="" directions="" phone="" email="" fax="" url="" checkin="" checkout="" price=""> Hier is ruimte voor vrije tekst </sleep>
Er is in de functie niet voorzien in parameters "Lat" en "Long" --Rein N. 9 mei 2010 05:50 (EDT)
Merkwaardig, iemand gebruikt op de een of andere manier mijn handtekening. 8 mei was ik echt op vakantie! Snabel overleg 27 mei 2010 05:05 (EDT)
Nogmaals, IK heb je bijdrage bewerkt, De reden heb ik hierboven al aangegeven. Ook was je handtekening vervangen door de mijne in de preview (bewerking ter controle tonen), wat dus ook niet klopte. Datum naar op (toen) gisteren gezet. --Rein N. 27 mei 2010 05:41 (EDT)
Dat is niet wat ik bedoel. Deze vraag is niet door mij gesteld maar door ene Trudi Reiziger (zie [[2]]. Hoe mijn handtekening eronder komt weet ik niet. Ik kende de functie <sleep> niet eens. Snabel overleg 27 mei 2010 08:33 (EDT)

hi

i no in English, i is Chinese

i no is bot.

我是中國人不是英文人

我不是一個機器人.

zh 這個用戶的母語是中文
这个用户的母语是中文
en-2 This user is able to contribute with an intermediate level of English.

--用戶 19 jul 2010 12:41 (EDT)

Thank

Thank,But Unfortunately,I never thought to use bot --用戶 20 jul 2010 01:55 (EDT)

Waterlichamen

Ik vind het best, maar er bestaan ook varende toeristen op deze wereld. Een algemeen verbod op waterlichamen lijkt me een vorm van discriminatie! Daar moet je voorzichtig mee zijn! :-) Snabel overleg 13 okt 2010 17:24 (EDT)

IsIn

Ik ben vanmiddag bezig geweest met de pagina's Île-de-France en Parijs om het IsIn-sjabloon goed te krijgen, maar tot dusver geen succes. Ligt dat aan mijn browser/computer of doe ik iets fout? M.v.g. Snabel overleg 13 okt 2010 17:29 (EDT)

Imperfectie in Het IsIn-sjabloon is waarschijnlijk het antwoord. De oorspronkelijke ontwikkelaar is niet meer beschikbaar voor onderhoud (Hij, Evan, ging verder met een aantal andere projecten) en het is op wikitravel Shared al meer dan eens aangekaart. Zie ook Overleg:Ile-de-France voor mijn verdere overwegingen. Het is misschien niet helemaal bevredigend, maar we we moeten het er even mee doen. --Rein N. 14 okt 2010 00:41 (EDT)
Duidelijk. Dat moet dan inderdaad maar. M.v.g. Snabel overleg 14 okt 2010 05:52 (EDT)

Moderator

Hallo Rein N en Canshun. Ik heb gemerkt dat jullie productief-actief zijn op Wikitravel. Nu valt mij inmiddels op dat (in ieder geval in het zuidwesten van Frankrijk) weinig activiteit plaatsvindt en als er wat gebeurt het voornamelijk nieuwe links naar externe pagina's zijn. Volgens mij is dat niet de bedoeling van deze pagina's. Ik ben vervolgens op zoek gegaan naar een moderator om e.e.a. te bevragen, maar kon niemand vinden. Wat vinden jullie? M.v.g. Snabel overleg 15 okt 2010 16:54 (EDT)

Geef je het antwoord zelf niet al. Als wij tweeën alleen beheerders taken gaan doen, zijn er twee schrijvers minder. Als we alleen als bureaucraat zouden werkten, verveelde we ons stierlijk. We zijn gebruikers met toevallig een paar rechten meer. De anderen twee met bijzondere rechten zijn inactief. --Rein N. 16 okt 2010 16:55 (EDT)
Sorry, maar dat bedoelde ik niet. Het valt me op dat er erg veel links naar externe pagina's, die bijvoorbeeld huisjes of zo verhuren, zijn. Is dat wel de bedoeling van Wikitravel? M.v.g. Snabel overleg 19 okt 2010 07:31 (EDT)
je schreef dat je veel externe links zag en dat dat volgens jou niet de bedoeling was op wikitravel. Ik heb recentelijk al een zo'n vraag beantwoord en was daarom wat kort af. Op Externe links en Hoe ongewenste edits behandelen staat respectievelijk wat de bedoeling is en wat er aan gedaan kan worden. groet ----Rein N. 19 okt 2010 08:08 (EDT)
Was me niet opgevallen, sorry. Bedankt voor de info. M.v.g. Snabel overleg 19 okt 2010 08:20 (EDT)

.svg

Ondersteunt Wikitravel het .svg format niet? Heb een map op Wikitravel Shared aangemaakt en probeer die te gebruiken, maar tot dusver geen succes. Idem 'clickable' map. De 'Help' pagina's op shared zijn ook niet al te duidelijk, maar dat is een ander verhaal. Nogmaals m.v.g. Snabel overleg 15 okt 2010 16:54 (EDT)

Nee, vooralsnog laad je de vectorfile op als bewerkbare bron en een bitmapformaat (liefst in *.png) op naar Shared. Het automatisch renderen van het vectorfiles is niet geïnstalleerd. Het is handig om dit soort vragen op Shared te stellen, bijvoorbeeld in de pub daar, zodat de mensen daar weten wat er leeft. Weinigen op kunnen Nederlands lezen en dus deze vragen hier weten zijn niets van. --Rein N. 15 okt 2010 20:35 (EDT)
Wederom duidelijk. Er valt nog wel wat te verbeteren volgens mij, zeker als we nieuwe gebruikers willen lokken. Helaas heb ik te weinig kennis om op dat gebied een bijdrage te leveren, maar verder blijf ik voorlopig mijn best doen. M.v.g. Snabel overleg 16 okt 2010 16:53 (EDT)

Vaals

Hallo Rein, Bij Vaals staat al ruim twee jaar een bericht dat het binnenkort verwijderd gaat worden als het niet word verbeterd. Kan dat die tekst nog niet weg? Met vriendelijke groet Salix2 1 nov 2010 12:05 (EDT)

Gelijk heb je, maar twee jaar geleden hadden Wikipedia en Wikitravel verschillende licenties. Het vernemen van teksten was gewenst. Dit is in 2009 veranderd. Ten tweede was er ook geen ander sjabloon om aan te geven, dat er iets mis was met een pagina, dan de verwijderingswaarschuwing. groeten --Rein N. 1 nov 2010 14:30 (EDT)

Links

Hallo Rein, Je gebruikt de volgende zin nogal vaak: We zijn spaarzaam met externe links. Alleen eigen link van een acomedatie of attractie. acomedatie moet zijn accommodatie.

Ik bergijp toch goed dat het linken naar een site waarin vele, soms tientallen hotels of vakantiehuizen worden genoemd, niet gewenst is? Met vriendelijke groet, Salix2 20 nov 2010 17:44 (EST)

Met alleen eigen links bedoel ik hetzelfde, maar ik wil de nadruk leggen op wat wel gewenst is. Dus een site van hotel "De Wereld" mag, maar niet "alle hotels van de wereld". Ik moet soms heel vaak hetzelfde uitleggen, Mijn browser onthoudt zinnen, die ik vaak gebruik. Schilt tikken, Soms staat mijn spellingscontrole op Engels in plaats van Nederlands, als ik wat anders heb gedaan. Je zult ook wel weten, Dat er mensen zijn, voor wie alleen telt, dat naar hun site veel gelinkt wordt. Zo komen ze bovendrijven op zoekmachines. Zoals die van de visa-dienst. bedankt en groeten van Rein --Rein N. 21 nov 2010 04:37 (EST)
PS: Ook moet ik de spellingcontrole in de kleine vakjes bewust aanzetten. groet --Rein N. 21 nov 2010 06:44 (EST)

Appartement

Iemand heeft niet zo lang geleden het artikel appartement aangemaakt, uitsluitend met het doel om daar een link naar een appartementensite in te zetten, daarna heeft iemand anders daar weer zoiets aan toegevoegd. Die linkst heb ik verwijderd, het artikel is nu leeg. Kan jij het artikel svp weghalen? Of kan ik dat zelf doen, of is dat niet de bedoeling. Aanvullende vraag: waarom sttad de tijd bij deze opmerking op 13.44, terwijl ik ik het om 19.44 doe? Met vriendelijk groet, Salix2 18 dec 2010 13:47 (EST)