Doe mee en deel je reiskennis!

Overleg gebruiker:Rein N.

Uit Wikitravel
Versie door Snabel (overleg | bijdragen) op 27 mei 2010 om 09:09 (Hulp gevraagd voor functie <nowiki><sleep></nowiki>: Misbruik?)
Ga naar: navigatie, zoeken

Overleg gebruiker:Rein N./Archief

Overleg ouder dan een half jaar plaats ik op een gegeven moment in mijn archief, na te lezen via bovenstaande link.


  • NB: Zet een nieuw onderwerp helemaal onderaan de lijst! Bij voorbaat dank.URL Foto's

Hoi Rein,

Sorry voor de vele fouten. 'k Ben hier nieuw, dus ik weet nog niet goed hoe alles werkt.

De URL van de afbeelding is de volgende; http://cheapoair.files.wordpress.com/2009/03/904333-bondi-beach-01.jpg. Hoe moet ik hier dan naar verwijzen?

Voor jou ook prettige feestdagen!

--Canshun 28 apr 2010 02:27 (EDT)

Pagina verwijderen?

Ha Rein,

Bedankt voor mijn welkomstpagina.

Bij mijn eerste bijdrage maak ik uiteraard een tikfoutje; nu zit ik met een foutieve pagina Marais poitevin en een hernoemde pagina Marais Poitevin. HOE NU? Snabel 26 apr 2010 17:17 (EDT)

Overigens: het lijkt me logisch om ook afbeeldingen uit [1] Commons te kunnen gebruiken. Dat scheelt enorm veel dubbel werk. Misschien kan dat al, maar ik heb nog niet kunnen ontdekken hoe. M.v.g. Snabel 26 apr 2010 17:35 (EDT)
Nogmaals overigens: is er een manier om op dezelfde manier als in WikiTravel vanuit WikiPedia te linken naar WikiTravel? Als je wikitravel:Marais Poitevin gebruikt kom je op de Engelse WikiTravelsite en als je wikitravel:nl:Marais Poitevin gebruikt ziet dat er niet jofel uit. Alvast bedankt, Snabel 26 apr 2010 17:49 (EDT)
En bij mijn eerste categorie bega ik dezelfde blunder dus ik zit nu ook met Category:Charente Maritime en Category:Charente-Maritime waarbij de eerste duidelijk overbodig is. Tijd om naar bed te gaan Snabel overleg 26 apr 2010 18:43 (EDT)
Dit heeft zichzelf al verholpen. Als je maar geen tekst op de pagina zet verdwijnt de categorie ook. Maar, Snabel overleg 27 apr 2010 08:08 (EDT)
Kun je op de een of andere manier de pagina La Rochelle (Charente-Maritime) zowel onder de letter L als de letter R op de categoriepagina terug laten komen? Een tweede keer de categorie noemen tussen noinclude met de toevoeging |Rochelle werkt niet. M.v.g. Snabel overleg 27 apr 2010 08:09 (EDT)

Ik ben zo vrij geweest al wat acties te doen: Marais poitevin heb ik verwijderd. De overige vragen vind ik interessant maar ik kan er geen onmiddelijk antwoord op geven --Canshun 27 apr 2010 08:45 (EDT)


Snabel, je bent al bedreven in het schrijven voor wiki's, merk ik. Op Wikipedia worden Categorieën standaard gebruikt. Op deze Wikitravel.nl-pagina's wordt de Categorie-naamruimte bijna niet gebruikt, Dat vonden de admin's in het begin niet nodig. Daarom is er niet veel ervaring met Categorieën hier. Op Wikitravel-Shared, vergelijkbaar met Commons, deed ik er wel ervaring mee op. Voordat ik allerlei trucjes voor het gebruik daarvan uitleg, moet er eerst beslist worden of we er behoefte aan hebben, om Categorieën te gebruiken. Om een structuur te krijgen gebruiken we sjabloon IsIn. Zoals bijvoorbeeld (versimpelt): A'dam is in Nederland en Nederland is in Europa. enzovoort. De procedure voor het verwijderen van pagina's is gelijk aan die van Wikipedia, stem dus voor verwijdering, als je vindt, dat een pagina daarvoor in aanmerking komt, op de pagina die daartoe bestemt is. Maar liever geen nieuwe Categorieën, maar wacht op het overleg erover. Voel je vrij om aan de inhou van pagina's te schrijven.Verder wens ik je veel plezier hier, groeten Rein N. 27 apr 2010 21:42 (EDT)
Morgen Rein, ik heb inderdaad al een paar jaar ervaring met WikiPedia. Had me daar zelfs al als moderator aangemeld, maar men vond me nog te onervaren. Het Tve-sjabloon had ik al ontdekt, maar een tegenhanger van -NuWeg- zoals in WP heb ik nog niet gevonden.
Wat betreft de categoriepagina's; ik vind ze wel erg handig om snel een overzicht van vergelijkbare pagina's te krijgen, maar als de algemene opinie is dat ze overbodig zijn, leg ik me daar uiteraard bij neer. Bedenk wel dat als je later besluit om toch met categorieën te gaan werken, het naarmate er meer pagina's zijn meer werk is om ze te categoriseren. Ik was al begonnnen om een categorie-structuur voor Frankrijk op te zetten, analoog aan de bestuurlijke indeling (regio's, departementen, arrondissementen) en speciale (natuurgebieden, musea, attractieparken, etc.) maar zal daar onmiddellijk mee stoppen.
Verder wilde ik e.e.a. aan Pays-de-la-Loire wijzigen, maar die pagina is al sinds 5 juni geblokkeerd. Ik ga er vanuit dat de vandaal het na 3/4 jaar wel opgegeven heeft. Idem Parijs en zo zullen er nog wel meer pagina's zijn. Bedankt voor jullie (jij ook Canshun) reacties. M.v.g. John Snabel overleg 28 apr 2010 03:40 (EDT)

Categorieën

Ik denk niet dat we boven op de IsIn en de navigatiesjablonen nog een structuur met Categorieën nodig hebben om de geografische hierarchie te ondersteunen. Waarvoor ik het wel goed vind is om sjablonen onder te brengen in categoriën want anders hebben die weinig structuur. --Canshun 28 apr 2010 02:27 (EDT)

Wat geografische structuur betreft heb je gelijk, maar categorieën geven (zie boven) de mogelijkheid om snel een overzicht van vergelijkbare pagina's te krijgen. (Categorie:Kuststad in Frankrijk, Categorie:Een omweg waard in Frankrijk) Dat lukt echt niet met -IsIn-. Overigens misschien moeten we deze discussie voortzetten in de kroeg? M.v.g. John Snabel overleg 28 apr 2010 03:53 (EDT)

Hulp gevraagd voor functie <sleep>

Hallo Rein, Ik heb de functie <sleep> gebruikt om een accomodatie op te geven. Als ik echter de coördinaten invul met de parameters "Lat"en "Long" zie ik niets gebeuren. Weet jij raad? Groeten,Snabel overleg 8 mei 2010 17:04

Allereerst sorry. Het was nodig, dat ik je bijdrage bewerkte. Je zag zelf dat niet alles werkte, zoals je verwachte. Om iets letterlijk op het scherm te krijgen, wat normaal als wiki-opdrachten verwerkt wordt, zet je er tussen < > nowiki er voor en /nowiki er achter.
* <sleep name="" alt="" address="" directions="" phone="" email="" fax="" url="" checkin="" checkout="" price=""> Hier is ruimte voor vrije tekst </sleep>
Er is in de functie niet voorzien in parameters "Lat" en "Long" --Rein N. 9 mei 2010 05:50 (EDT)
Merkwaardig, iemand gebruikt op de een of andere manier mijn handtekening. 8 mei was ik echt op vakantie! Snabel overleg 27 mei 2010 05:05 (EDT)