Doe mee en deel je reiskennis!

Overleg gebruiker:Rein N.: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
 
(137 tussenliggende versies door 21 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
 
==[[Overleg gebruiker:Rein N./Archief]]==
 
==[[Overleg gebruiker:Rein N./Archief]]==
 +
Overleg ouder dan een half jaar plaats ik op een gegeven moment in mijn archief, na te lezen via bovenstaande link.
  
 +
 +
*'''NB''': Zet een nieuw onderwerp helemaal onderaan de lijst! Bij voorbaat dank.
 +
----
  
== Edit conflicten ==
 
  
Ola Rein,
 
  
Fijn dat je zo bovenop de wijzigingen zit. Echter, zou je, als je ziet dat er serieuze lappen tekst worden vertaald/geleverd niet meteen teksten willen gaan corrigeren?! Had vandaag weer eens een bewerk-conflict bij een stuk tekst over Zürich. Dat maakt het werk redelijk frustrerend en mij een beetje paranoïde. Thanx verder voor al je goede zorgen. [[Gebruiker:3wisemen|3 Wise Men]]
 
:Ik kan niet direct zien, wat jij of een ander verandert, voor het opslagen is. Dacht, dat een gat van twee-en-een-half uur rust op de pagina groot genoeg was. Had wel gezien, dat je na mij iets opsloeg. Het is mij natuurlijk, ook wel eens gebeurd, dat ik een grotere edit op die manier niet op kon slaan. Ook toen ging het om een spellingcontrole van het voorafgaande. Had de indruk, dat je je overlegpagina als kladblok gebruikte en heb die dus gemeden. Volg inderdaad de activiteit op deze pagina's en heb meer dan eens ingegrepen, sorry en --[[Gebruiker:Rein N.|Groeten, Rein N.]] 6 jan 2008 19:02 (EST)
 
  
== Thanks... ==
+
== URL Foto's ==
  
...for the ''De Morgen'' translation! [[Gebruiker:79.170.48.253|79.170.48.253]] 28 apr 2008 05:34 (EDT)
 
  
== nieuwe gebruikers ==
+
Hoi Rein,
  
enig idee hoe het komt dat plots zoveel nieuwe gebruikers zich h,ebben ingeschreven? --[[Gebruiker:Canshun|Canshun]] 25 mei 2008 15:36 (EDT)
+
Sorry voor de vele fouten. 'k Ben hier nieuw, dus ik weet nog niet goed hoe alles werkt.
:Het is de tijd dat mensen zich op de zomervakantie voorbereiden, lijkt mij. Verder heeft en kort stukje over Wikitravel Press in "De Morgen" gestaan een maand geleden. De teller staat op driehonderd zag ik net - --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 26 mei 2008 01:48 (EDT)
 
  
== Blok ==
+
De URL van de afbeelding is de volgende; http://cheapoair.files.wordpress.com/2009/03/904333-bondi-beach-01.jpg. Hoe moet ik hier dan naar verwijzen?
  
 +
Voor jou ook prettige feestdagen!
  
Blij te zien dat je er weer bent Rein. Had je erge last van afkick verschijnselen? Weet ook niet wat Canshun bezielde om de trouwste steun en toeverlaat van deze Wiki met een blokkade op te zadelen. Moest wel even lachen om de vergissing, maar dat vergeef je me wel?
+
--[[Gebruiker:Canshun|Canshun]] 28 apr 2010 02:27 (EDT)
 +
==Pagina verwijderen?==
 +
Ha Rein,
  
Groet, [[Gebruiker:3wisemen|3 Wise Men]] 18 jun 2008 11:15 (EDT)
+
Bedankt voor mijn welkomstpagina.
  
: ja sorry, even verkeerd knopje gedrukt, kan wel eens gebeuren na de zoveelste blok --[[Gebruiker:Canshun|Canshun]] 20 jun 2008 06:40 (EDT)
+
Bij mijn eerste bijdrage maak ik uiteraard een tikfoutje; nu zit ik met een foutieve pagina [[Marais poitevin]] en een hernoemde pagina [[Marais Poitevin]]. HOE NU? [[Gebruiker:Snabel|Snabel]] 26 apr 2010 17:17 (EDT)
:: Dacht al zo iets. Userblok was direct weer weg, IP blok duurde een dag, dat was vervelend. Verder geen probleem meer. Groeten --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 21 jun 2008 03:17 (EDT)
 
  
== Botten ==
+
:Overigens: het lijkt me logisch om ook afbeeldingen uit [http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikimedia_Commons] Commons te kunnen gebruiken. Dat scheelt enorm veel dubbel werk. Misschien kan dat al, maar ik heb nog niet kunnen ontdekken hoe. M.v.g. [[Gebruiker:Snabel|Snabel]] 26 apr 2010 17:35 (EDT)
  
Dag Rein,
+
::Nogmaals overigens: is er een manier om op dezelfde manier als in WikiTravel vanuit WikiPedia te linken naar WikiTravel? Als je wikitravel:Marais Poitevin gebruikt kom je op de Engelse WikiTravelsite en als je wikitravel:nl:Marais Poitevin gebruikt ziet dat er niet jofel uit. Alvast bedankt, [[Gebruiker:Snabel|Snabel]] 26 apr 2010 17:49 (EDT)
Hopelijk gebruik ik dit overleg zoals het hoort, want ik vind dit niet zo evident.  Er is wat gezucht aan te pas gekomen.
 
Botten, dat zijn inderdaad rubberen laarzen, maar geen enkele Antwerpenaar zegt laarzen...
 
Ik heb ook nog een aatal goede foto's maar ik slaag er niet in ze te plaatsen.  Ik krijg vreemde opmerkingen. Hebt u een tip voor mij?
 
Groetjes en tot de volgende maal.
 
:Ga er maar vanuit dat een lezer van buiten Antwerpen komt en er één of meer dagen door komt brengen. Dus als je lokale uitdrukkingen gebruikt, leg dat even uit. Kun je me vertellen, wat voor opmerkingen je kreeg bij het oploaden. Er is ook een gedeelde bewaarplaats voor foto's en kaarten voor alle taalversies van wikitravel: Wikitravel shared.  En tenslotte ondertekenen we met de code <nowiki>--~~~~</nowiki> (click het tweede vierkantje van rechts, boven het editvak aan, dit genereert deze code en dit geeft als resultaat voor volgende lezer jouw gebruikersnaam en  datum/tijd) hier volgt mijn ondertekening: --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 28 jun 2008 18:08 (EDT)
 
  
== spam ==
+
:::En bij mijn eerste categorie bega ik dezelfde blunder dus ik zit nu ook met Category:Charente Maritime en Category:Charente-Maritime waarbij de eerste duidelijk overbodig is. Tijd om naar bed te gaan {{Gebruiker:Snabel/Handtekening}} 26 apr 2010 18:43 (EDT)
  
dag Rein, ik wou je even bedanken om mijn overlegpagina op te kuisen, vuil spammers. --[[Gebruiker:Canshun|Canshun]] 9 sep 2008 07:59 (EDT)
+
::::Dit heeft zichzelf al verholpen. Als je maar geen tekst op de pagina zet verdwijnt de categorie ook. Maar, {{Gebruiker:Snabel/Handtekening}} 27 apr 2010 08:08 (EDT)
: Ben bang dat dat het weer hard nodig was. --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 25 sep 2008 05:46 (EDT)
 
  
== Zwijndrecht ==
+
:::Kun je op de een of andere manier de pagina [[La Rochelle (Charente-Maritime)]] zowel onder de letter L als de letter R op de categoriepagina terug laten komen? Een tweede keer de categorie noemen tussen noinclude met de toevoeging |Rochelle werkt niet. M.v.g. {{Gebruiker:Snabel/Handtekening}} 27 apr 2010 08:09 (EDT)
  
Rein,
+
Ik ben zo vrij geweest al wat acties te doen: [[Marais poitevin]] heb ik verwijderd. De overige vragen vind ik interessant maar ik kan er geen onmiddelijk antwoord op geven --[[Gebruiker:Canshun|Canshun]] 27 apr 2010 08:45 (EDT)
Is het mogelijk een link te maken tussen het item Zwijndrecht (provincie Antwerpen) en de reeds aanwezige tekst over Zwijndrecht.
 
Hartelijk dank
 
Ludo
 
  
:Allereerst onderteken met <nowiki>--~~~~</nowiki> deze tekenreeks. geeft gebruikers naam + datum en tijd. Boven de editbox, Onder de tekst "Bezig met het bewerken van....." staan vierkante icoontjes. De tweede van rechts geeft de ondertekening.
 
  
Verder heb ik jouw info naar hier [[Zwijndrecht (België)]] geplaatst. We noemen alleen de hoogtepunten van een plaats in de opsomming van plaatsen in een provincie. De titel van een pagina met dubbele rechte haken er omheen vormt een link. (het derde icoontje van links) --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 1 okt 2008 02:32 (EDT)
+
:Snabel, je bent al bedreven in het schrijven voor wiki's, merk ik. Op Wikipedia worden Categorieën standaard gebruikt. Op deze Wikitravel.nl-pagina's wordt de Categorie-naamruimte bijna niet gebruikt, Dat vonden de admin's in het begin niet nodig. Daarom is er niet veel ervaring met Categorieën hier. Op Wikitravel-Shared, vergelijkbaar met Commons, deed ik er wel ervaring mee op. Voordat ik allerlei trucjes voor het gebruik daarvan uitleg, moet er eerst beslist worden of we er behoefte aan hebben, om Categorieën te gebruiken. Om een structuur te krijgen gebruiken we sjabloon IsIn. Zoals bijvoorbeeld (versimpelt): A'dam is in Nederland en Nederland is in Europa. enzovoort. De procedure voor het verwijderen van pagina's is gelijk aan die van Wikipedia, stem dus voor verwijdering, als je vindt, dat een pagina daarvoor in aanmerking komt, op de pagina die daartoe bestemt is. Maar liever geen nieuwe Categorieën, maar wacht op het overleg erover. Voel je vrij om aan de inhou van pagina's te schrijven.Verder wens ik je veel plezier hier, groeten [[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 27 apr 2010 21:42 (EDT)
:: Nu pas begrijp ik wat je bedoeld, Als je op een pagina alleen de tekst "<nowiki>#REDIRECT[[Naar de andere pagina]]</nowiki>" zet, ga de gebruiker automaties naar die andere pagina. --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 2 okt 2008 02:05 (EDT)
 
  
Goeie vraag Rein. Ik probeer het terug te vinden.
+
::Morgen Rein, ik heb inderdaad al een paar jaar ervaring met WikiPedia. Had me daar zelfs al als moderator aangemeld, maar men vond me nog te onervaren. Het Tve-sjabloon had ik al ontdekt, maar een tegenhanger van -NuWeg- zoals in WP heb ik nog niet gevonden.
hartelijk
+
:::Wat betreft de categoriepagina's; ik vind ze wel erg handig om snel een overzicht van vergelijkbare pagina's te krijgen, maar als de algemene opinie is dat ze overbodig zijn, leg ik me daar uiteraard bij neer. Bedenk wel dat als je later besluit om toch met categorieën te gaan werken, het naarmate er meer pagina's zijn meer werk is om ze te categoriseren. Ik was al begonnnen om een categorie-structuur voor Frankrijk op te zetten, analoog aan de bestuurlijke indeling (regio's, departementen, arrondissementen) en speciale (natuurgebieden, musea, attractieparken, etc.) maar zal daar onmiddellijk mee stoppen.
Ludo
+
::::Verder wilde ik e.e.a. aan [[Pays-de-la-Loire]] wijzigen, maar die pagina is al sinds 5 juni geblokkeerd. Ik ga er vanuit dat de vandaal het na 3/4 jaar wel opgegeven heeft. Idem [[Parijs]] en zo zullen er nog wel meer pagina's zijn. Bedankt voor jullie (jij ook Canshun) reacties. M.v.g. John {{Gebruiker:Snabel/Handtekening}} 28 apr 2010 03:40 (EDT)
  
== Spam ==
+
==Categorieën==
  
de spamfilter het heeft blijkbaar goed geholpen, ik zie de laatste dagen nog weinig spam, zeer goede tip was dat --[[Gebruiker:Canshun|Canshun]] 3 nov 2008 05:32 (EST)
+
Ik denk niet dat we boven op de IsIn en de navigatiesjablonen nog een structuur met Categorieën nodig hebben om de geografische hierarchie te ondersteunen. Waarvoor ik het wel goed vind is om sjablonen onder te brengen in categoriën want anders hebben die weinig structuur. --[[Gebruiker:Canshun|Canshun]] 28 apr 2010 02:27 (EDT)
:Ik heb Tatata al bedankt. Het was de inspanning waard. --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 3 nov 2008 06:05 (EST)
+
:Wat geografische structuur betreft heb je gelijk, maar categorieën geven (zie boven) de mogelijkheid om snel een overzicht van vergelijkbare pagina's te krijgen. (Categorie:Kuststad in Frankrijk, Categorie:Een omweg waard in Frankrijk) Dat lukt echt niet met -IsIn-. Overigens misschien moeten we deze discussie voortzetten in de [[Wikitravel:Reizigerscafé|kroeg]]? M.v.g. John {{Gebruiker:Snabel/Handtekening}} 28 apr 2010 03:53 (EDT)
  
== Bureaucrat ==
+
== Hulp gevraagd voor functie <nowiki><sleep></nowiki> ==
  
Kunnen er twee Bureaucrats zijn op Wikitravel Nederlands? Ik zie daar geen probleem in om twee of drie Bureaucrats te hebben. --[[Gebruiker:Canshun|Canshun]] 3 nov 2008 05:32 (EST)
+
Hallo Rein, Ik heb de functie <nowiki><sleep></nowiki> gebruikt om een accomodatie op te geven. Als ik echter de coördinaten invul met de parameters "Lat"en "Long" zie ik niets gebeuren. Weet jij raad? Groeten,{{Gebruiker:Snabel/Handtekening}} 8 mei 2010 17:04
:Daar ga ik niet over, Ik heb je mijn overweging gemaild. Er worden als ik het goed begrijp meerdere in gezet als beiden zich ook met andere talen bezig houden. Ook op Shared was mijn naam bekend en ik speelde het balletje op, wat aan het rollen ging en  verder rolde, dan ik verwachte. tijdens het wachten op mijn admin status heb ik de volgende pagina van shared in het Nederlands vertaald: [[Gebruiker:Rein N./vertaalwerk]]. 't Gaat over het admin-werk. Was benieuwd was het in zou houden. wat denk je er van? Ik heb me nog niet teruggetrokken, maar je hebt wel de oudste rechten. ze kennen alleen als Canshun, zonder band met W*****. dat weten 3WM en ik alleen.‎  --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 3 nov 2008 06:05 (EST)
 
::Vertaling van administrator werk ->zeer goed, moeten we zeker gebruiken
 
::over de benoeming tot bureaucrat->Rein, ik zie niet waarom je je zou terugtrekken in je nominatie tot bureaucrat, je hebt altijd goed werk geleverd en je was de meest actieve in het verwijderen van spam de laatste maanden. Bureaucrat is een nuttige rol voor Wikitravel Nederlands. Ik zie ook niet in waarom er geen meerdere bureaucrats kunnen zijn. Als er één bureaucrat wegvalt is het maanden wachten eer er een nieuwe is benoemd, volgens de procedure is het veertien dagen maar de ervaring leert dat het veel langer duurt.  Hopelijk kunnen we binnenkort een nieuwe admin verwelkomen en dan kunnen we die zelf benoemen zonder een langdurende procedure te doorlopen. --[[Gebruiker:Canshun|Canshun]] 3 nov 2008 06:50 (EST)
 
:::Had laatst contact met een admin/moderator van wikipedia. Deed mee tot hij vragen ging stellen over Google Adds. In mijn uitleg kwam IB ter sprake. Is daar na niet terug geweest. Jij heb de uittocht na de verkoop meegemaakt. Als iemand anoniem een behoorlijke serie goede edits doet, nodig ik hem/haar uit een account aan te maken. Oh ja, nog iets. hoe denk je er over om sjabloon waarschuwing-anoniem te verkorten tot sjabloon:ws ? Volgens mij zijn er recentelijk in een week vijftig nieuwe waarschuwingen uitgedeeld. Bespaart wel wat werk. --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 3 nov 2008 07:21 (EST)
 
  
Bedankt voor de info Rein
+
:Allereerst sorry. Het was nodig, dat ik je bijdrage bewerkte. Je zag zelf dat niet alles werkte, zoals je verwachte. Om iets letterlijk op het scherm te krijgen, wat normaal als wiki-opdrachten verwerkt wordt, zet je er tussen < > nowiki er voor en /nowiki er achter.
ludo
+
 +
:<nowiki>* <sleep name="" alt="" address="" directions="" phone="" email="" fax="" url="" checkin="" checkout="" price=""> Hier is ruimte voor vrije tekst </sleep></nowiki>
 +
 
 +
:Er is in de functie niet voorzien in parameters  "Lat" en "Long" --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 9 mei 2010 05:50 (EDT)
 +
 
 +
::Merkwaardig, iemand gebruikt op de een of andere manier mijn handtekening. 8 mei was ik echt op vakantie! {{Gebruiker:Snabel/Handtekening}} 27 mei 2010 05:05 (EDT)
 +
 
 +
:::Nogmaals, IK heb je bijdrage bewerkt, De reden heb ik hierboven al aangegeven. Ook was je handtekening vervangen door de mijne in de preview (bewerking ter controle tonen), wat dus ook niet klopte. Datum naar op (toen) gisteren gezet. --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 27 mei 2010 05:41 (EDT)
 +
 
 +
::::Dat is niet wat ik bedoel. Deze vraag is niet door mij gesteld maar door ene Trudi Reiziger (zie [[http://wikitravel.org/wiki/nl/index.php?title=Overleg_gebruiker:Rein_N.&curid=3315&diff=44112&oldid=44000&rcid=43810&rcid2=43809]]. Hoe mijn handtekening eronder komt weet ik niet. Ik kende de functie <nowiki><sleep></nowiki> niet eens. {{Gebruiker:Snabel/Handtekening}} 27 mei 2010 08:33 (EDT)
 +
 
 +
== hi ==
 +
 
 +
i no in English, i is [http://wikitravel.org/zh/%E9%A6%96%E9%A1%B5 Chinese]
 +
 
 +
i no is bot.
 +
 
 +
我是中國人不是英文人
 +
 
 +
我不是一個機器人.
 +
 
 +
{{User zh}}
 +
{{User en-2}}
 +
--[[Gebruiker:用戶|用戶]] 19 jul 2010 12:41 (EDT)
 +
 
 +
== Thank ==
 +
 
 +
Thank,But Unfortunately,I never thought to use bot --[[Gebruiker:用戶|用戶]] 20 jul 2010 01:55 (EDT)
 +
 
 +
== Waterlichamen ==
 +
Ik vind het best, maar er bestaan ook varende toeristen op deze wereld. Een algemeen verbod op waterlichamen lijkt me een vorm van discriminatie! Daar moet je voorzichtig mee zijn! :-) {{Gebruiker:Snabel/Handtekening}} 13 okt 2010 17:24 (EDT)
 +
 
 +
== IsIn ==
 +
Ik ben vanmiddag bezig geweest met de pagina's [[Île-de-France]] en [[Parijs]] om het IsIn-sjabloon goed te krijgen, maar tot dusver geen succes. Ligt dat aan mijn browser/computer of doe ik iets fout? M.v.g. {{Gebruiker:Snabel/Handtekening}} 13 okt 2010 17:29 (EDT)
 +
:Imperfectie in Het IsIn-sjabloon is waarschijnlijk het antwoord. De oorspronkelijke ontwikkelaar is niet meer beschikbaar voor onderhoud (Hij, Evan, ging verder met een aantal andere projecten) en het is op wikitravel Shared al meer dan eens aangekaart. Zie ook [[Overleg:Ile-de-France]] voor mijn verdere overwegingen. Het is misschien niet helemaal bevredigend, maar we we moeten het er even mee doen. --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 14 okt 2010 00:41 (EDT)
 +
::Duidelijk. Dat moet dan inderdaad maar. M.v.g. {{Gebruiker:Snabel/Handtekening}} 14 okt 2010 05:52 (EDT)
 +
 
 +
== Moderator ==
 +
Hallo Rein N en Canshun. Ik heb gemerkt dat jullie productief-actief zijn op Wikitravel. Nu valt mij inmiddels op dat (in ieder geval in het zuidwesten van Frankrijk) weinig activiteit plaatsvindt en als er wat gebeurt het voornamelijk nieuwe links naar externe pagina's zijn. Volgens mij is dat niet de bedoeling van deze pagina's. Ik ben vervolgens op zoek gegaan naar een moderator om e.e.a. te bevragen, maar kon niemand vinden. Wat vinden jullie? M.v.g. {{Gebruiker:Snabel/Handtekening}} 15 okt 2010 16:54 (EDT)
 +
 
 +
: Geef je het antwoord zelf niet al. Als wij tweeën alleen beheerders taken gaan doen, zijn er twee schrijvers minder. Als we alleen als bureaucraat zouden werkten, verveelde we ons stierlijk. We zijn gebruikers met toevallig een paar rechten meer. De anderen twee met bijzondere rechten zijn inactief. --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 16 okt 2010 16:55 (EDT)
 +
:: Sorry, maar dat bedoelde ik niet. Het valt me op dat er erg veel links naar externe pagina's, die bijvoorbeeld huisjes of zo verhuren, zijn. Is dat wel de bedoeling van Wikitravel? M.v.g. {{Gebruiker:Snabel/Handtekening}} 19 okt 2010 07:31 (EDT)
 +
 
 +
::je schreef dat je veel externe links zag en dat dat volgens jou niet de bedoeling was op wikitravel. Ik heb recentelijk al een zo'n vraag beantwoord en was daarom wat kort af. Op [[wikitravel:Externe links|Externe links]] en [[Wikitravel:Hoe ongewenste edits behandelen|Hoe ongewenste edits behandelen]] staat respectievelijk wat de bedoeling is en wat er aan gedaan kan worden. groet ----[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 19 okt 2010 08:08 (EDT)
 +
:::Was me niet opgevallen, sorry. Bedankt voor de info. M.v.g. {{Gebruiker:Snabel/Handtekening}} 19 okt 2010 08:20 (EDT)
 +
 
 +
== .svg ==
 +
Ondersteunt Wikitravel het .svg format niet? Heb een map op Wikitravel Shared aangemaakt en probeer die te gebruiken, maar tot dusver geen succes. Idem 'clickable' map. De 'Help' pagina's op shared zijn ook niet al te duidelijk, maar dat is een ander verhaal. Nogmaals m.v.g. {{Gebruiker:Snabel/Handtekening}} 15 okt 2010 16:54 (EDT)
 +
 
 +
:Nee, vooralsnog laad je de vectorfile op als bewerkbare bron en een bitmapformaat (liefst in *.png) op naar Shared. Het automatisch renderen van het vectorfiles is niet geïnstalleerd. Het is handig om dit soort vragen op Shared te stellen, bijvoorbeeld in de pub daar, zodat de mensen daar weten wat er leeft. Weinigen op kunnen Nederlands lezen en dus deze vragen hier weten zijn niets van. --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 15 okt 2010 20:35 (EDT)
 +
::Wederom duidelijk. Er valt nog wel wat te verbeteren volgens mij, zeker als we nieuwe gebruikers willen lokken. Helaas heb ik te weinig kennis om op dat gebied een bijdrage te leveren, maar verder blijf ik voorlopig mijn best doen. M.v.g. {{Gebruiker:Snabel/Handtekening}} 16 okt 2010 16:53 (EDT)
 +
 
 +
== [[Vaals]] ==
 +
 
 +
Hallo Rein, Bij Vaals staat al ruim twee jaar een bericht dat het binnenkort verwijderd gaat worden als het niet word verbeterd. Kan dat die tekst nog niet weg? Met vriendelijke groet [[Gebruiker:Salix2|Salix2]] 1 nov 2010 12:05 (EDT)
 +
 
 +
:Gelijk heb je, maar twee jaar geleden hadden Wikipedia en Wikitravel verschillende licenties. Het vernemen van teksten was gewenst. Dit is in 2009 veranderd. Ten tweede was er ook geen ander sjabloon om aan te geven, dat er iets mis was met een pagina, dan de verwijderingswaarschuwing. groeten --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 1 nov 2010 14:30 (EDT)
 +
 
 +
== Links ==
 +
 
 +
Hallo Rein,
 +
Je gebruikt de volgende zin nogal vaak:
 +
We zijn spaarzaam met externe links. Alleen eigen link van een acomedatie of attractie.
 +
'''acomedatie''' moet zijn '''accommodatie'''.
 +
 
 +
Ik bergijp toch goed dat het linken naar een site waarin vele, soms tientallen hotels of vakantiehuizen worden genoemd, niet gewenst is?
 +
Met vriendelijke groet, [[Gebruiker:Salix2|Salix2]] 20 nov 2010 17:44 (EST)
 +
 
 +
:Met '''alleen eigen links''' bedoel ik hetzelfde, maar ik wil de nadruk leggen op wat wel gewenst is. Dus een site van hotel "De Wereld" mag, maar niet "alle hotels van de wereld". Ik moet soms heel vaak hetzelfde uitleggen, Mijn browser onthoudt zinnen, die ik vaak gebruik. Schilt tikken, Soms staat mijn spellingscontrole op Engels in plaats van Nederlands, als ik wat anders heb gedaan. Je zult ook wel weten, Dat er mensen zijn, voor wie alleen telt, dat naar hun site veel gelinkt wordt. Zo komen ze bovendrijven op zoekmachines. Zoals die van de visa-dienst. bedankt en groeten van Rein  --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 21 nov 2010 04:37 (EST)
 +
::PS: Ook moet ik de spellingcontrole in de kleine vakjes bewust aanzetten. groet  --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 21 nov 2010 06:44 (EST)
 +
 
 +
== [[Appartement]] ==
 +
 
 +
Iemand heeft niet zo lang geleden het artikel appartement aangemaakt, uitsluitend met het doel om daar een link naar een appartementensite in te zetten, daarna heeft iemand anders daar weer zoiets aan toegevoegd. Die links heb ik verwijderd, het artikel is nu leeg. Kan jij het artikel svp weghalen? Of kan ik dat zelf doen, of is dat niet de bedoeling. Aanvullende vraag: waarom sttad de tijd bij deze opmerking op ca. 13.44, terwijl ik ik het om 19.44 doe?
 +
Met vriendelijk groet, [[Gebruiker:Salix2|Salix2]] 18 dec 2010 13:47 (EST)
 +
* De tijd bij recente wijzigingen is overigens weer anders. deze staat bij op 18.51/52, terwijl het 19.50 was. Eén uur verschil. De minuten kloppen ook niet precies. Die minuten zijn niet zo belangrijk, maar het is wel raar. [[Gebruiker:Salix2|Salix2]] 18 dec 2010 13:57 (EST)
 +
 
 +
 
 +
:1 Heb [[Appartement]] op de [[Wikitravel:Stemmen voor verwijdering|Stemmen voor verwijdering pagina]] gezet en het met het sjabloon "weg" gemarkeerd. Dit is de normale procedure voor verwijdering.
 +
:2 De tijd kan soms plotseling afwijken. Wikitravel-tijd wordt bepaalt op de server die ergens in de VS staat en op UTC zou moeten draaien, dus zonder zomer/wintertijd. Voor de weergave van de tijd in recente wijzigingen gebuikt de browser een cookie die je met "Voorkeuren" kan instellen. (Voor West-Europa +1 uur in wintertijd en +2 uur bij zomertijd) Gaat er wat mis met het lezen of schrijven van het cookie, ben je je instellingen kwijt en moet je ze weer instellen. Een andere mogelijkheid is dat op de server de tijd gewijzigd was. --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 18 dec 2010 15:48 (EST)
 +
 
 +
== Isafjorour ==
 +
 
 +
Het is inderdaad niet evident om de correcte schrijfwijze van Ísafjörður te gebruiken met een standaard Nederlands of Vlaams toetsenbord maar in plaats van Isafjorour stel ik voor om Isafjordur te gebruiken als doorverwijzing omdat de meeste mensen onder die naam zullen zoeken naar het artikel over Ísafjörður.
 +
 
 +
Dat komt omdat de IJslandse letter ð (Eth) meestal wordt vergeleken met de letter D.
 +
De IJslandse letter Þ (Thorn) wordt meestal weergegeven met TH. [[Gebruiker:Gentenaar|Gentenaar]] 22 dec 2010 02:31 (EST)
 +
 
 +
:Het blijft moeilijk te voorspellen welke foute spelling het meest gebruikt zal worden. Laat staan hoe ver nummer twee en drie er vanaf zullen liggen. Er zullen gebruikers komen met en zonder kennis van het IJslandse alfabet. Een andere admin, die de laatste tijd niet vaak meer actief is, vindt dat alle leestekens en accenten uit artikelnamen  weggelaten moeten worden. --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 22 dec 2010 03:21 (EST)
 +
 
 +
Ik ben er in ieder geval geen voorstander van om alle accenten uit artikelnamen weg te laten, ik hou nogal van de correcte schrijfwijze van plaatsnamen. [[Gebruiker:Gentenaar|Gentenaar]] 22 dec 2010 03:46 (EST)
 +
 
 +
* Ik zie jullie discussie. Ik ben er in ieder geval voor accenten te gebruiken, zeker bij bijvoorbeeld Spaanse en Franse namen. Dat is nu meestal het geval. Ik heb pas nog al wat accenten toegevoegd bij Spaanse plaatsnamen. Er bestaan nu toch ook doorverwijspagina's, waarmee je toch op het artikel terecht komt, bijvoorbeeld Cordoba>Córdoba. Verder is het jammer dat hier niet na het intypen van enkele letters een lijstje van mogelijkheden te voorschijn komt. Dat helpt natuurlijk ook mee om te vinden wat je zoekt. Over de IJslandse namen met die moeilijk d en th twijfel ik. Het gebruik van de "gewone" d en th is niet ongebruikelijk. In het artikel zou dan goed achter de Nederlandse schrijfwijze ook de IJslandse schrijfwijze kunnen worden aangegeven. Mijn voorkeur heeft de echter de IJslandse schrijfwijze met een Nederlandse doorverwijzing.[[Gebruiker:Salix2|Salix2]] 22 dec 2010 05:51 (EST)
 +
* Kan een van jullie mij aangeven hoe je een doorverwijzing maakt, voor het geval ik zie dat ze ontbreken? [[Gebruiker:Salix2|Salix2]] 22 dec 2010 05:51 (EST)
 +
 
 +
:Zo <nowiki>#REDIRECT [["Doel"]]</nowiki> gaat dat. Doel staat hier voor de plaats of regio waar je naar verwijst. In een <nowiki>IsIn{{}}</nowiki> constructie moet je bewust zelfs een spatie vervangen door een onderstreping. --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 22 dec 2010 09:36 (EST)
 +
 
 +
== Link naar Wikipedia ==
 +
 
 +
Hallo Rein, Ik heb wat uitgebreider geantwoord op mijn OP betreffende de Franse Wiktravel. Iets anders nog.
 +
 
 +
Ik kwam tot heden tweemaal een link tegen naar Wikipedia. Ik heb niet genoteerd waar, ik heb de blauwe tekst wel veranderd in uitsluitend een blauwe pijl. Is linken naar Wikipedie wel de bedoeling? Ik zou zeggen van niet, dan kan je Wikitravel wel opdoeken. Ik ben het ook niet zo eens met een link naar de VVV van een stad direct na het voor het eerst noemen van een land- of plaatsnaam. Graag jouw mening. [[Gebruiker:Salix2|Salix2]] 24 dec 2010 04:48 (EST)
 +
 
 +
:VVV-inks: Daar kan ik wel in mee voelen. Het is wel de gewoonte om die te plaatsen, maar ze lokken de reiziger direct weg naar een pagina met uitgebreide locale gegevens en soms metgelikte plaatjes. filmpjes en pakkende muziek. Ook boekingen zijn daar vaak mogelijk. Veranderingen hier gaat niet zomaar, we werken met concensis, instemming van de gemeenschap.
 +
:Wikipedia-links. In principe verwijzen we in de linkerkolom onder aan naar de vergelijkbare pagina op Wikipedia.
 +
 
 +
== Blokkeren ==
 +
 
 +
Hallo Rein,
 +
Je hebt op 04.01.2010 gebruiker 82.75.176.70 voor 15 min. geblokkeerd. Ik begrijp dat we een beetje vriendelijk willen zijn, maar is dat niet een beetje weinig. Ze later gingen ze vrolijk verder met het plaatsen van hun Eurocottages-link. Zo is het wel veel werk om bij te houden. Ik denk dat een langere blokkering noodzakelijk is. Met vriendelijke groet, [[Gebruiker:Salix2|Salix2]] 4 jan 2011 17:14 (EST)
 +
 
 +
:Een kwartier is kort, gelijk heb je, maar een blokkade is niet ons doel. Het was ongeveer de tijd die ik er aan besteed heb. Maar wie niet horen wil ...  Voor een week is hij nu geblokkeerd.  --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 4 jan 2011 17:23 (EST)
 +
 
 +
== Sloten ==
 +
 
 +
Hallo Rein, [[Sloten]] verwijst naar Sloten (Noord-Holland). Er is ook Sloten (Friesland) op Wikitravel. Die redirect [[Sloten]] moet weg lijkt me, dan is het misschien al opgelost. Met vriendelijke groet, [[Gebruiker:Salix2|Salix2]] 9 feb 2011 16:51 (EST)
 +
 
 +
Het probleem is al opgelost, doorverwijspagina aangemaakt. --[[Gebruiker:Gentenaar|Gentenaar]] 10 feb 2011 12:46 (EST)
 +
 
 +
== Markeren als gecontroleerd ==
 +
 
 +
Hallo Rein, Soms voert iemand een heel aantal bewerkingen uit achter alkaar, die correct zijn. Is er een mogelijkheid om die allemaal tegelijk te markeren als gecontroleerd, of kan dat uitsluitend één voor één? Met vriendelijke groet, [[Gebruiker:Salix2|Salix2]] 20 mrt 2011 12:46 (EDT)
 +
 
 +
 
 +
:Vanaf de pagina Recente wijzigingen (vertrouw er op dat je die weet te vinden) kun je meerdere wijzigingen van een IP of nieuwe gebruiker, als je de checkbox met de tekst: " ''Gebruik de uitgebreide Recente Wijzigingen-pagina (vereist JavaScript)'' " hebt aangevinkt in ''voorkeuren/Recente wijzigingen''. Kijk hiervoor rechtsboven. --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 21 mrt 2011 03:27 (EDT)
 +
::Alleen een eerste bewerking op een nieuwe pagina moet je rechtsonder op die pagina afvinken. --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 21 mrt 2011 03:30 (EDT)
 +
:::Ik zal het eens proberen als er een serie is te markeren. Nu is er niets. Bedankt. [[Gebruiker:Salix2|Salix2]] 21 mrt 2011 04:05 (EDT)
 +
 
 +
== [[Ayacucho]] ==
 +
 
 +
Hallo Rein, Onlangs heeft iemand deze pagina aangemaakt. Ik wil hier iets aan doen, maar ik wil even overleggen. Het verhaal is op zich niet slecht, maar het is erg lang en gaat over de stad, de regio en heel veel over Peru-algemeen. Het zal wel ergens van overgenomen zijn, dus het is niet verkeerd als het wat omgewerkt wordt. Ook ontbreekt de gebruikelijke artikelindeling voor een stad, die moet nog toegevoegd worden.
 +
 
 +
Ik wil de algemene Peru-informatie apart zetten en misschien wat aan het artikel Peru toevoegen. het is echter wel erg gedetailleerd, tot en met over het voetbalelftal.
 +
 
 +
Verder komt er waarschijnlijk een artikel Ayacucho (stad) en Ayacucho (regio) uit. Ik zal er wat over op de OP zetten zodat de plaatser het ziet, als hij het volgt. Best een flinke klus, maar wissen is zonde. Wat vind jij hier van. [[Gebruiker:Salix2|Salix2]] 29 apr 2011 17:08 (EDT)
 +
 
 +
:Ja, de huidige lay-out past niet in onze huisstijl. Heb er ook naar gekeken. Ik word wantrouwig als er bijna 20K in korte tijd toegevoegd is. Ken je de manier om even snel te kijken of een blok tekst gekopieerd is van elders op internet? Gewoon een hele zin of blok tekst googelen. Dat had ik al gedaan, maar dat gaf geen woord voor woord resultaat. Het voorkomen rode links in de tekst doet me wel aan Wikipedia of een andere wiki denken. Tenslotte stel ik voor om deze hele discussie naar de betreffende overleg pagina te verplaatsen, omdat het daar meer op zijn plaats is, Groet --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 30 apr 2011 01:10 (EDT)
 +
 
 +
== Artikelen over Oostenrijkse bestemmingen ==
 +
 
 +
Je hebt al eerder opgemerkt dat de gebruiker:Vakantie in Oostenrijk, niet anders doet dan hele lappen tekst van de site www.austria.info overnemen. Misschien komt de gebruiker zelf uit die hoek. Ook 92.65.192.66 doet dit. Je hebt wel eens een opmerking gemaakt op de OP van de gebruiker:Vakantie in Oostenrijk.
 +
 
 +
De laatste bewerkingen van gebruiker:Vakantie in Oostenrijk zijn wel erg extreem. Een hele serie reisonderwerpen, die alleen over Oostenrijk gaan. Ik vind dat zeker de algemene reisonderwerpen die uitsluitend over Oostenrijk gaan gewist moeten worden. Wat vind jij daarvan? [[Gebruiker:Salix2|Salix2]] 5 mei 2011 16:21 (EDT)
 +
 
 +
Ik zie overigens net dat in het artikel Oostenrijk een heleboel tekst is weggehaald door bovengenoemde gebruiker. Die tekst is elders geplaatst dus. [[Gebruiker:Salix2|Salix2]] 5 mei 2011 16:25 (EDT)
 +
 
 +
:De gebruiker is tot nu toe met geduld en gespekt te gemoed getreden, maar zijn/haar gedrag is niet gewijzigd. zal mijn toon wat aanpassen. --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 7 mei 2011 03:15 (EDT)
 +
 
 +
::Vakantie in oostenrijk lijkt de bezwaren te hebben begrepen. Voorzover ik zie zijn er alleen tekstcorrecties gedaan en links verbeterd. Met uitzondering van één groot stuk gekopieerde tekst, die ik direct heb weggehaald. Wellicht tot inkeer gekomen, maar jammer dat de gebruiker niet even heeft gereageerd in overleg. 92.65.192.66 heeft niets meer gedaan. Groeten, [[Gebruiker:Salix2|Salix2]] 11 mei 2011 16:29 (EDT)
 +
 
 +
:Niet iedereen blijkt een teamspeler te zijn. Mogelijk is Nederlands niet zijn/haar taal. Het is al heel wat dat hij/zij de niet al te subtiele hints oppakt.  --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 12 mei 2011 01:51 (EDT)
 +
 
 +
== Drukke dag ==
 +
 
 +
Nou Rein je hebt wel een drukke dag gehad. Zo extreem heb ik het nog nooit gezien. Het heeft wel een aantal nieuwe, zij het lege, artikelen opgeleverd. Alle ongerechtigheden zijn geloof ik wel opgeruimd. Groeten [[Gebruiker:Salix2|Salix2]] 19 mei 2011 15:02 (EDT)
 +
 
 +
:Uit chaos orde scheppen en uit negatieve zaken iets positiefs maken geeft ook nog wat voldoening. --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 20 mei 2011 02:41 (EDT)
 +
 
 +
::Het contrast met gisteren kan vandaag niet groter zijn, ten minste tot nu toe. Maar de scholen zijn nu echt dicht, De zich in de schoolbanken vervelende pubers, zijn nu aan 't chillen --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 20 mei 2011 14:05 (EDT)
 +
 
 +
== [[Argentinië]] ==
 +
 
 +
Hallo Rein, Bij Argentinië heeft zojuist iemand voor de tweede keer in korte tijd een beetje zitten kliederen. Misschien kan jij daarnaar kijken. Ik vind overigens blokkades voor enkele maanden voor eenmalig vandalisme/geklieder wel erg lang. Meestal is het eenmalig en waait het vanzelf over. Bij de tweede keer wel blokkeren zou ik zeggen. Daarom meld ik je deze, die het voor de tweede keer doet in korte tijd. Kan je iets laten lezen wat het inhoudt om beheerder te zijn? Dan denk ik daar wat concreter over. Groeten, [[Gebruiker:Salix2|Salix2]] 2 jun 2011 15:37 (EDT)
 +
 
 +
== Vandalisme ==
 +
 
 +
Hallo Rein, Ben je met vakantie, of lees je dit toch. Bij [[Parijs]] is iemand bezig met vrij ernstig vandalisme. Kan je die blokkeren. Hierboven staat nog een melding bij Argentinië. Misschien kan een van de anderen die dit klezen dit doen? [[Gebruiker:Salix2|Salix2]] 10 jun 2011 09:32 (EDT)
 +
 
 +
:Een PC die niet meer opstart sinds de eerste van de maand is de oorzaak van mijn verzuim. Werk nu met een oude PC onder w2000. --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 11 jun 2011 12:20 (EDT)
 +
 
 +
== Te verwijderen pagina's ==
 +
 
 +
Hallo Rein, Kan je nog eens kijken naar te verwijderen pagina's 2011. Er staan er enkele die nog verwijderd moeten worden. [[Negros]] en [[Búzios]] kunnen behouden blijven. Groeten, [[Gebruiker:Salix2|Salix2]] 5 aug 2011 16:18 (EDT)
 +
 
 +
:Zal eens kijken. Werk nu weer goed op een nieuwe laptop. --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 7 aug 2011 02:12 (EDT)
 +
 
 +
== Linkopmaak en vakantie ==
 +
 
 +
Hallo Rein, Bij de artikelen over Australië zijn een of meer gebruikers (misschien een van verschillende adressen) die hele nuttige bijdragen doen. Jammer is dat de linkopmaak niet is volgens de afspraken. Als ik dat wijzig wordt het vervolgens weer anders ingevoerd. Ik heb op twee OP's en bij twee artikelen een link gezet naar de afspraken over links. Maar er komt geen reactie op. Misschien heb je het gezien. Jammer want ook bij andere artikelen doet of doen ze zinnige toevoegingen. Verder maak ik van de gelegenheid gebruik te vertellen dat ik over week of zo op vakantie zal gaan en dus even niets zal doen hier. Hoe lang ik weg zal zijn weet ik nog niet. Groeten [[Gebruiker:Salix2|Salix2]] 30 aug 2011 02:19 (EDT)
 +
 
 +
== Oostenrijkartikelen ==
 +
 
 +
Hallo Rein, Kan je nog eens kijken naar al die speciale Oostenrijkartikelen die op de verwijderlijst staan. Dat zou lekker opruimen. Of ben je het er niet mee eens? [[Gebruiker:Salix2|Salix2]] 13 nov 2011 03:53 (EST)
 +
:Mooi, bedankt. Ik heb direct die drie maanden gearchiveerd. [[Gebruiker:Salix2|Salix2]] 14 nov 2011 16:18 (EST)
 +
 
 +
== Pagina beveiligd ==
 +
Aangezien bepaalde anonieme gebruikers de pagina [[Wikitravel:Hoe ongewenste edits behandelen]] blijven leegmaken en vandaliseren heb ik deze beveiligd tegen bewerkingen van anonieme gebruikers voor een periode van een maand, daarna kunnen we dat indien nodig nog verlengen. - [[Gebruiker:Gentenaar|Gentenaar]] 17 jun 2012 23:07 (EDT)
 +
 
 +
 
 +
== Even kennis maken ==
 +
Hoi Rein N!
 +
 +
Mooi dat je zoveel bijdraagt aan Wikitravel. Ik ben de nieuwe (mede) administrator en ik kijk er naar uit om Wikitravel samen met jou nieuw leven in te blazen en om naar een grote actieve community toe te werken! - [[Gebruiker:Maarten|Maarten]] 29 nov 2012 13:46 (EST)

Huidige versie van 29 nov 2012 om 18:50

Overleg gebruiker:Rein N./Archief[bewerken]

Overleg ouder dan een half jaar plaats ik op een gegeven moment in mijn archief, na te lezen via bovenstaande link.


  • NB: Zet een nieuw onderwerp helemaal onderaan de lijst! Bij voorbaat dank.URL Foto's[bewerken]

Hoi Rein,

Sorry voor de vele fouten. 'k Ben hier nieuw, dus ik weet nog niet goed hoe alles werkt.

De URL van de afbeelding is de volgende; http://cheapoair.files.wordpress.com/2009/03/904333-bondi-beach-01.jpg. Hoe moet ik hier dan naar verwijzen?

Voor jou ook prettige feestdagen!

--Canshun 28 apr 2010 02:27 (EDT)

Pagina verwijderen?[bewerken]

Ha Rein,

Bedankt voor mijn welkomstpagina.

Bij mijn eerste bijdrage maak ik uiteraard een tikfoutje; nu zit ik met een foutieve pagina Marais poitevin en een hernoemde pagina Marais Poitevin. HOE NU? Snabel 26 apr 2010 17:17 (EDT)

Overigens: het lijkt me logisch om ook afbeeldingen uit [1] Commons te kunnen gebruiken. Dat scheelt enorm veel dubbel werk. Misschien kan dat al, maar ik heb nog niet kunnen ontdekken hoe. M.v.g. Snabel 26 apr 2010 17:35 (EDT)
Nogmaals overigens: is er een manier om op dezelfde manier als in WikiTravel vanuit WikiPedia te linken naar WikiTravel? Als je wikitravel:Marais Poitevin gebruikt kom je op de Engelse WikiTravelsite en als je wikitravel:nl:Marais Poitevin gebruikt ziet dat er niet jofel uit. Alvast bedankt, Snabel 26 apr 2010 17:49 (EDT)
En bij mijn eerste categorie bega ik dezelfde blunder dus ik zit nu ook met Category:Charente Maritime en Category:Charente-Maritime waarbij de eerste duidelijk overbodig is. Tijd om naar bed te gaan Snabel overleg 26 apr 2010 18:43 (EDT)
Dit heeft zichzelf al verholpen. Als je maar geen tekst op de pagina zet verdwijnt de categorie ook. Maar, Snabel overleg 27 apr 2010 08:08 (EDT)
Kun je op de een of andere manier de pagina La Rochelle (Charente-Maritime) zowel onder de letter L als de letter R op de categoriepagina terug laten komen? Een tweede keer de categorie noemen tussen noinclude met de toevoeging |Rochelle werkt niet. M.v.g. Snabel overleg 27 apr 2010 08:09 (EDT)

Ik ben zo vrij geweest al wat acties te doen: Marais poitevin heb ik verwijderd. De overige vragen vind ik interessant maar ik kan er geen onmiddelijk antwoord op geven --Canshun 27 apr 2010 08:45 (EDT)


Snabel, je bent al bedreven in het schrijven voor wiki's, merk ik. Op Wikipedia worden Categorieën standaard gebruikt. Op deze Wikitravel.nl-pagina's wordt de Categorie-naamruimte bijna niet gebruikt, Dat vonden de admin's in het begin niet nodig. Daarom is er niet veel ervaring met Categorieën hier. Op Wikitravel-Shared, vergelijkbaar met Commons, deed ik er wel ervaring mee op. Voordat ik allerlei trucjes voor het gebruik daarvan uitleg, moet er eerst beslist worden of we er behoefte aan hebben, om Categorieën te gebruiken. Om een structuur te krijgen gebruiken we sjabloon IsIn. Zoals bijvoorbeeld (versimpelt): A'dam is in Nederland en Nederland is in Europa. enzovoort. De procedure voor het verwijderen van pagina's is gelijk aan die van Wikipedia, stem dus voor verwijdering, als je vindt, dat een pagina daarvoor in aanmerking komt, op de pagina die daartoe bestemt is. Maar liever geen nieuwe Categorieën, maar wacht op het overleg erover. Voel je vrij om aan de inhou van pagina's te schrijven.Verder wens ik je veel plezier hier, groeten Rein N. 27 apr 2010 21:42 (EDT)
Morgen Rein, ik heb inderdaad al een paar jaar ervaring met WikiPedia. Had me daar zelfs al als moderator aangemeld, maar men vond me nog te onervaren. Het Tve-sjabloon had ik al ontdekt, maar een tegenhanger van -NuWeg- zoals in WP heb ik nog niet gevonden.
Wat betreft de categoriepagina's; ik vind ze wel erg handig om snel een overzicht van vergelijkbare pagina's te krijgen, maar als de algemene opinie is dat ze overbodig zijn, leg ik me daar uiteraard bij neer. Bedenk wel dat als je later besluit om toch met categorieën te gaan werken, het naarmate er meer pagina's zijn meer werk is om ze te categoriseren. Ik was al begonnnen om een categorie-structuur voor Frankrijk op te zetten, analoog aan de bestuurlijke indeling (regio's, departementen, arrondissementen) en speciale (natuurgebieden, musea, attractieparken, etc.) maar zal daar onmiddellijk mee stoppen.
Verder wilde ik e.e.a. aan Pays-de-la-Loire wijzigen, maar die pagina is al sinds 5 juni geblokkeerd. Ik ga er vanuit dat de vandaal het na 3/4 jaar wel opgegeven heeft. Idem Parijs en zo zullen er nog wel meer pagina's zijn. Bedankt voor jullie (jij ook Canshun) reacties. M.v.g. John Snabel overleg 28 apr 2010 03:40 (EDT)

Categorieën[bewerken]

Ik denk niet dat we boven op de IsIn en de navigatiesjablonen nog een structuur met Categorieën nodig hebben om de geografische hierarchie te ondersteunen. Waarvoor ik het wel goed vind is om sjablonen onder te brengen in categoriën want anders hebben die weinig structuur. --Canshun 28 apr 2010 02:27 (EDT)

Wat geografische structuur betreft heb je gelijk, maar categorieën geven (zie boven) de mogelijkheid om snel een overzicht van vergelijkbare pagina's te krijgen. (Categorie:Kuststad in Frankrijk, Categorie:Een omweg waard in Frankrijk) Dat lukt echt niet met -IsIn-. Overigens misschien moeten we deze discussie voortzetten in de kroeg? M.v.g. John Snabel overleg 28 apr 2010 03:53 (EDT)

Hulp gevraagd voor functie <sleep>[bewerken]

Hallo Rein, Ik heb de functie <sleep> gebruikt om een accomodatie op te geven. Als ik echter de coördinaten invul met de parameters "Lat"en "Long" zie ik niets gebeuren. Weet jij raad? Groeten,Snabel overleg 8 mei 2010 17:04

Allereerst sorry. Het was nodig, dat ik je bijdrage bewerkte. Je zag zelf dat niet alles werkte, zoals je verwachte. Om iets letterlijk op het scherm te krijgen, wat normaal als wiki-opdrachten verwerkt wordt, zet je er tussen < > nowiki er voor en /nowiki er achter.
* <sleep name="" alt="" address="" directions="" phone="" email="" fax="" url="" checkin="" checkout="" price=""> Hier is ruimte voor vrije tekst </sleep>
Er is in de functie niet voorzien in parameters "Lat" en "Long" --Rein N. 9 mei 2010 05:50 (EDT)
Merkwaardig, iemand gebruikt op de een of andere manier mijn handtekening. 8 mei was ik echt op vakantie! Snabel overleg 27 mei 2010 05:05 (EDT)
Nogmaals, IK heb je bijdrage bewerkt, De reden heb ik hierboven al aangegeven. Ook was je handtekening vervangen door de mijne in de preview (bewerking ter controle tonen), wat dus ook niet klopte. Datum naar op (toen) gisteren gezet. --Rein N. 27 mei 2010 05:41 (EDT)
Dat is niet wat ik bedoel. Deze vraag is niet door mij gesteld maar door ene Trudi Reiziger (zie [[2]]. Hoe mijn handtekening eronder komt weet ik niet. Ik kende de functie <sleep> niet eens. Snabel overleg 27 mei 2010 08:33 (EDT)

hi[bewerken]

i no in English, i is Chinese

i no is bot.

我是中國人不是英文人

我不是一個機器人.

zh 這個用戶的母語是中文
这个用户的母语是中文
en-2 This user is able to contribute with an intermediate level of English.

--用戶 19 jul 2010 12:41 (EDT)

Thank[bewerken]

Thank,But Unfortunately,I never thought to use bot --用戶 20 jul 2010 01:55 (EDT)

Waterlichamen[bewerken]

Ik vind het best, maar er bestaan ook varende toeristen op deze wereld. Een algemeen verbod op waterlichamen lijkt me een vorm van discriminatie! Daar moet je voorzichtig mee zijn! :-) Snabel overleg 13 okt 2010 17:24 (EDT)

IsIn[bewerken]

Ik ben vanmiddag bezig geweest met de pagina's Île-de-France en Parijs om het IsIn-sjabloon goed te krijgen, maar tot dusver geen succes. Ligt dat aan mijn browser/computer of doe ik iets fout? M.v.g. Snabel overleg 13 okt 2010 17:29 (EDT)

Imperfectie in Het IsIn-sjabloon is waarschijnlijk het antwoord. De oorspronkelijke ontwikkelaar is niet meer beschikbaar voor onderhoud (Hij, Evan, ging verder met een aantal andere projecten) en het is op wikitravel Shared al meer dan eens aangekaart. Zie ook Overleg:Ile-de-France voor mijn verdere overwegingen. Het is misschien niet helemaal bevredigend, maar we we moeten het er even mee doen. --Rein N. 14 okt 2010 00:41 (EDT)
Duidelijk. Dat moet dan inderdaad maar. M.v.g. Snabel overleg 14 okt 2010 05:52 (EDT)

Moderator[bewerken]

Hallo Rein N en Canshun. Ik heb gemerkt dat jullie productief-actief zijn op Wikitravel. Nu valt mij inmiddels op dat (in ieder geval in het zuidwesten van Frankrijk) weinig activiteit plaatsvindt en als er wat gebeurt het voornamelijk nieuwe links naar externe pagina's zijn. Volgens mij is dat niet de bedoeling van deze pagina's. Ik ben vervolgens op zoek gegaan naar een moderator om e.e.a. te bevragen, maar kon niemand vinden. Wat vinden jullie? M.v.g. Snabel overleg 15 okt 2010 16:54 (EDT)

Geef je het antwoord zelf niet al. Als wij tweeën alleen beheerders taken gaan doen, zijn er twee schrijvers minder. Als we alleen als bureaucraat zouden werkten, verveelde we ons stierlijk. We zijn gebruikers met toevallig een paar rechten meer. De anderen twee met bijzondere rechten zijn inactief. --Rein N. 16 okt 2010 16:55 (EDT)
Sorry, maar dat bedoelde ik niet. Het valt me op dat er erg veel links naar externe pagina's, die bijvoorbeeld huisjes of zo verhuren, zijn. Is dat wel de bedoeling van Wikitravel? M.v.g. Snabel overleg 19 okt 2010 07:31 (EDT)
je schreef dat je veel externe links zag en dat dat volgens jou niet de bedoeling was op wikitravel. Ik heb recentelijk al een zo'n vraag beantwoord en was daarom wat kort af. Op Externe links en Hoe ongewenste edits behandelen staat respectievelijk wat de bedoeling is en wat er aan gedaan kan worden. groet ----Rein N. 19 okt 2010 08:08 (EDT)
Was me niet opgevallen, sorry. Bedankt voor de info. M.v.g. Snabel overleg 19 okt 2010 08:20 (EDT)

.svg[bewerken]

Ondersteunt Wikitravel het .svg format niet? Heb een map op Wikitravel Shared aangemaakt en probeer die te gebruiken, maar tot dusver geen succes. Idem 'clickable' map. De 'Help' pagina's op shared zijn ook niet al te duidelijk, maar dat is een ander verhaal. Nogmaals m.v.g. Snabel overleg 15 okt 2010 16:54 (EDT)

Nee, vooralsnog laad je de vectorfile op als bewerkbare bron en een bitmapformaat (liefst in *.png) op naar Shared. Het automatisch renderen van het vectorfiles is niet geïnstalleerd. Het is handig om dit soort vragen op Shared te stellen, bijvoorbeeld in de pub daar, zodat de mensen daar weten wat er leeft. Weinigen op kunnen Nederlands lezen en dus deze vragen hier weten zijn niets van. --Rein N. 15 okt 2010 20:35 (EDT)
Wederom duidelijk. Er valt nog wel wat te verbeteren volgens mij, zeker als we nieuwe gebruikers willen lokken. Helaas heb ik te weinig kennis om op dat gebied een bijdrage te leveren, maar verder blijf ik voorlopig mijn best doen. M.v.g. Snabel overleg 16 okt 2010 16:53 (EDT)

Vaals[bewerken]

Hallo Rein, Bij Vaals staat al ruim twee jaar een bericht dat het binnenkort verwijderd gaat worden als het niet word verbeterd. Kan dat die tekst nog niet weg? Met vriendelijke groet Salix2 1 nov 2010 12:05 (EDT)

Gelijk heb je, maar twee jaar geleden hadden Wikipedia en Wikitravel verschillende licenties. Het vernemen van teksten was gewenst. Dit is in 2009 veranderd. Ten tweede was er ook geen ander sjabloon om aan te geven, dat er iets mis was met een pagina, dan de verwijderingswaarschuwing. groeten --Rein N. 1 nov 2010 14:30 (EDT)

Links[bewerken]

Hallo Rein, Je gebruikt de volgende zin nogal vaak: We zijn spaarzaam met externe links. Alleen eigen link van een acomedatie of attractie. acomedatie moet zijn accommodatie.

Ik bergijp toch goed dat het linken naar een site waarin vele, soms tientallen hotels of vakantiehuizen worden genoemd, niet gewenst is? Met vriendelijke groet, Salix2 20 nov 2010 17:44 (EST)

Met alleen eigen links bedoel ik hetzelfde, maar ik wil de nadruk leggen op wat wel gewenst is. Dus een site van hotel "De Wereld" mag, maar niet "alle hotels van de wereld". Ik moet soms heel vaak hetzelfde uitleggen, Mijn browser onthoudt zinnen, die ik vaak gebruik. Schilt tikken, Soms staat mijn spellingscontrole op Engels in plaats van Nederlands, als ik wat anders heb gedaan. Je zult ook wel weten, Dat er mensen zijn, voor wie alleen telt, dat naar hun site veel gelinkt wordt. Zo komen ze bovendrijven op zoekmachines. Zoals die van de visa-dienst. bedankt en groeten van Rein --Rein N. 21 nov 2010 04:37 (EST)
PS: Ook moet ik de spellingcontrole in de kleine vakjes bewust aanzetten. groet --Rein N. 21 nov 2010 06:44 (EST)

Appartement[bewerken]

Iemand heeft niet zo lang geleden het artikel appartement aangemaakt, uitsluitend met het doel om daar een link naar een appartementensite in te zetten, daarna heeft iemand anders daar weer zoiets aan toegevoegd. Die links heb ik verwijderd, het artikel is nu leeg. Kan jij het artikel svp weghalen? Of kan ik dat zelf doen, of is dat niet de bedoeling. Aanvullende vraag: waarom sttad de tijd bij deze opmerking op ca. 13.44, terwijl ik ik het om 19.44 doe? Met vriendelijk groet, Salix2 18 dec 2010 13:47 (EST)

  • De tijd bij recente wijzigingen is overigens weer anders. deze staat bij op 18.51/52, terwijl het 19.50 was. Eén uur verschil. De minuten kloppen ook niet precies. Die minuten zijn niet zo belangrijk, maar het is wel raar. Salix2 18 dec 2010 13:57 (EST)


1 Heb Appartement op de Stemmen voor verwijdering pagina gezet en het met het sjabloon "weg" gemarkeerd. Dit is de normale procedure voor verwijdering.
2 De tijd kan soms plotseling afwijken. Wikitravel-tijd wordt bepaalt op de server die ergens in de VS staat en op UTC zou moeten draaien, dus zonder zomer/wintertijd. Voor de weergave van de tijd in recente wijzigingen gebuikt de browser een cookie die je met "Voorkeuren" kan instellen. (Voor West-Europa +1 uur in wintertijd en +2 uur bij zomertijd) Gaat er wat mis met het lezen of schrijven van het cookie, ben je je instellingen kwijt en moet je ze weer instellen. Een andere mogelijkheid is dat op de server de tijd gewijzigd was. --Rein N. 18 dec 2010 15:48 (EST)

Isafjorour[bewerken]

Het is inderdaad niet evident om de correcte schrijfwijze van Ísafjörður te gebruiken met een standaard Nederlands of Vlaams toetsenbord maar in plaats van Isafjorour stel ik voor om Isafjordur te gebruiken als doorverwijzing omdat de meeste mensen onder die naam zullen zoeken naar het artikel over Ísafjörður.

Dat komt omdat de IJslandse letter ð (Eth) meestal wordt vergeleken met de letter D. De IJslandse letter Þ (Thorn) wordt meestal weergegeven met TH. Gentenaar 22 dec 2010 02:31 (EST)

Het blijft moeilijk te voorspellen welke foute spelling het meest gebruikt zal worden. Laat staan hoe ver nummer twee en drie er vanaf zullen liggen. Er zullen gebruikers komen met en zonder kennis van het IJslandse alfabet. Een andere admin, die de laatste tijd niet vaak meer actief is, vindt dat alle leestekens en accenten uit artikelnamen weggelaten moeten worden. --Rein N. 22 dec 2010 03:21 (EST)

Ik ben er in ieder geval geen voorstander van om alle accenten uit artikelnamen weg te laten, ik hou nogal van de correcte schrijfwijze van plaatsnamen. Gentenaar 22 dec 2010 03:46 (EST)

  • Ik zie jullie discussie. Ik ben er in ieder geval voor accenten te gebruiken, zeker bij bijvoorbeeld Spaanse en Franse namen. Dat is nu meestal het geval. Ik heb pas nog al wat accenten toegevoegd bij Spaanse plaatsnamen. Er bestaan nu toch ook doorverwijspagina's, waarmee je toch op het artikel terecht komt, bijvoorbeeld Cordoba>Córdoba. Verder is het jammer dat hier niet na het intypen van enkele letters een lijstje van mogelijkheden te voorschijn komt. Dat helpt natuurlijk ook mee om te vinden wat je zoekt. Over de IJslandse namen met die moeilijk d en th twijfel ik. Het gebruik van de "gewone" d en th is niet ongebruikelijk. In het artikel zou dan goed achter de Nederlandse schrijfwijze ook de IJslandse schrijfwijze kunnen worden aangegeven. Mijn voorkeur heeft de echter de IJslandse schrijfwijze met een Nederlandse doorverwijzing.Salix2 22 dec 2010 05:51 (EST)
  • Kan een van jullie mij aangeven hoe je een doorverwijzing maakt, voor het geval ik zie dat ze ontbreken? Salix2 22 dec 2010 05:51 (EST)
Zo #REDIRECT [["Doel"]] gaat dat. Doel staat hier voor de plaats of regio waar je naar verwijst. In een IsIn{{}} constructie moet je bewust zelfs een spatie vervangen door een onderstreping. --Rein N. 22 dec 2010 09:36 (EST)

Link naar Wikipedia[bewerken]

Hallo Rein, Ik heb wat uitgebreider geantwoord op mijn OP betreffende de Franse Wiktravel. Iets anders nog.

Ik kwam tot heden tweemaal een link tegen naar Wikipedia. Ik heb niet genoteerd waar, ik heb de blauwe tekst wel veranderd in uitsluitend een blauwe pijl. Is linken naar Wikipedie wel de bedoeling? Ik zou zeggen van niet, dan kan je Wikitravel wel opdoeken. Ik ben het ook niet zo eens met een link naar de VVV van een stad direct na het voor het eerst noemen van een land- of plaatsnaam. Graag jouw mening. Salix2 24 dec 2010 04:48 (EST)

VVV-inks: Daar kan ik wel in mee voelen. Het is wel de gewoonte om die te plaatsen, maar ze lokken de reiziger direct weg naar een pagina met uitgebreide locale gegevens en soms metgelikte plaatjes. filmpjes en pakkende muziek. Ook boekingen zijn daar vaak mogelijk. Veranderingen hier gaat niet zomaar, we werken met concensis, instemming van de gemeenschap.
Wikipedia-links. In principe verwijzen we in de linkerkolom onder aan naar de vergelijkbare pagina op Wikipedia.

Blokkeren[bewerken]

Hallo Rein, Je hebt op 04.01.2010 gebruiker 82.75.176.70 voor 15 min. geblokkeerd. Ik begrijp dat we een beetje vriendelijk willen zijn, maar is dat niet een beetje weinig. Ze later gingen ze vrolijk verder met het plaatsen van hun Eurocottages-link. Zo is het wel veel werk om bij te houden. Ik denk dat een langere blokkering noodzakelijk is. Met vriendelijke groet, Salix2 4 jan 2011 17:14 (EST)

Een kwartier is kort, gelijk heb je, maar een blokkade is niet ons doel. Het was ongeveer de tijd die ik er aan besteed heb. Maar wie niet horen wil ... Voor een week is hij nu geblokkeerd. --Rein N. 4 jan 2011 17:23 (EST)

Sloten[bewerken]

Hallo Rein, Sloten verwijst naar Sloten (Noord-Holland). Er is ook Sloten (Friesland) op Wikitravel. Die redirect Sloten moet weg lijkt me, dan is het misschien al opgelost. Met vriendelijke groet, Salix2 9 feb 2011 16:51 (EST)

Het probleem is al opgelost, doorverwijspagina aangemaakt. --Gentenaar 10 feb 2011 12:46 (EST)

Markeren als gecontroleerd[bewerken]

Hallo Rein, Soms voert iemand een heel aantal bewerkingen uit achter alkaar, die correct zijn. Is er een mogelijkheid om die allemaal tegelijk te markeren als gecontroleerd, of kan dat uitsluitend één voor één? Met vriendelijke groet, Salix2 20 mrt 2011 12:46 (EDT)


Vanaf de pagina Recente wijzigingen (vertrouw er op dat je die weet te vinden) kun je meerdere wijzigingen van een IP of nieuwe gebruiker, als je de checkbox met de tekst: " Gebruik de uitgebreide Recente Wijzigingen-pagina (vereist JavaScript) " hebt aangevinkt in voorkeuren/Recente wijzigingen. Kijk hiervoor rechtsboven. --Rein N. 21 mrt 2011 03:27 (EDT)
Alleen een eerste bewerking op een nieuwe pagina moet je rechtsonder op die pagina afvinken. --Rein N. 21 mrt 2011 03:30 (EDT)
Ik zal het eens proberen als er een serie is te markeren. Nu is er niets. Bedankt. Salix2 21 mrt 2011 04:05 (EDT)

Ayacucho[bewerken]

Hallo Rein, Onlangs heeft iemand deze pagina aangemaakt. Ik wil hier iets aan doen, maar ik wil even overleggen. Het verhaal is op zich niet slecht, maar het is erg lang en gaat over de stad, de regio en heel veel over Peru-algemeen. Het zal wel ergens van overgenomen zijn, dus het is niet verkeerd als het wat omgewerkt wordt. Ook ontbreekt de gebruikelijke artikelindeling voor een stad, die moet nog toegevoegd worden.

Ik wil de algemene Peru-informatie apart zetten en misschien wat aan het artikel Peru toevoegen. het is echter wel erg gedetailleerd, tot en met over het voetbalelftal.

Verder komt er waarschijnlijk een artikel Ayacucho (stad) en Ayacucho (regio) uit. Ik zal er wat over op de OP zetten zodat de plaatser het ziet, als hij het volgt. Best een flinke klus, maar wissen is zonde. Wat vind jij hier van. Salix2 29 apr 2011 17:08 (EDT)

Ja, de huidige lay-out past niet in onze huisstijl. Heb er ook naar gekeken. Ik word wantrouwig als er bijna 20K in korte tijd toegevoegd is. Ken je de manier om even snel te kijken of een blok tekst gekopieerd is van elders op internet? Gewoon een hele zin of blok tekst googelen. Dat had ik al gedaan, maar dat gaf geen woord voor woord resultaat. Het voorkomen rode links in de tekst doet me wel aan Wikipedia of een andere wiki denken. Tenslotte stel ik voor om deze hele discussie naar de betreffende overleg pagina te verplaatsen, omdat het daar meer op zijn plaats is, Groet --Rein N. 30 apr 2011 01:10 (EDT)

Artikelen over Oostenrijkse bestemmingen[bewerken]

Je hebt al eerder opgemerkt dat de gebruiker:Vakantie in Oostenrijk, niet anders doet dan hele lappen tekst van de site www.austria.info overnemen. Misschien komt de gebruiker zelf uit die hoek. Ook 92.65.192.66 doet dit. Je hebt wel eens een opmerking gemaakt op de OP van de gebruiker:Vakantie in Oostenrijk.

De laatste bewerkingen van gebruiker:Vakantie in Oostenrijk zijn wel erg extreem. Een hele serie reisonderwerpen, die alleen over Oostenrijk gaan. Ik vind dat zeker de algemene reisonderwerpen die uitsluitend over Oostenrijk gaan gewist moeten worden. Wat vind jij daarvan? Salix2 5 mei 2011 16:21 (EDT)

Ik zie overigens net dat in het artikel Oostenrijk een heleboel tekst is weggehaald door bovengenoemde gebruiker. Die tekst is elders geplaatst dus. Salix2 5 mei 2011 16:25 (EDT)

De gebruiker is tot nu toe met geduld en gespekt te gemoed getreden, maar zijn/haar gedrag is niet gewijzigd. zal mijn toon wat aanpassen. --Rein N. 7 mei 2011 03:15 (EDT)
Vakantie in oostenrijk lijkt de bezwaren te hebben begrepen. Voorzover ik zie zijn er alleen tekstcorrecties gedaan en links verbeterd. Met uitzondering van één groot stuk gekopieerde tekst, die ik direct heb weggehaald. Wellicht tot inkeer gekomen, maar jammer dat de gebruiker niet even heeft gereageerd in overleg. 92.65.192.66 heeft niets meer gedaan. Groeten, Salix2 11 mei 2011 16:29 (EDT)
Niet iedereen blijkt een teamspeler te zijn. Mogelijk is Nederlands niet zijn/haar taal. Het is al heel wat dat hij/zij de niet al te subtiele hints oppakt. --Rein N. 12 mei 2011 01:51 (EDT)

Drukke dag[bewerken]

Nou Rein je hebt wel een drukke dag gehad. Zo extreem heb ik het nog nooit gezien. Het heeft wel een aantal nieuwe, zij het lege, artikelen opgeleverd. Alle ongerechtigheden zijn geloof ik wel opgeruimd. Groeten Salix2 19 mei 2011 15:02 (EDT)

Uit chaos orde scheppen en uit negatieve zaken iets positiefs maken geeft ook nog wat voldoening. --Rein N. 20 mei 2011 02:41 (EDT)
Het contrast met gisteren kan vandaag niet groter zijn, ten minste tot nu toe. Maar de scholen zijn nu echt dicht, De zich in de schoolbanken vervelende pubers, zijn nu aan 't chillen --Rein N. 20 mei 2011 14:05 (EDT)

Argentinië[bewerken]

Hallo Rein, Bij Argentinië heeft zojuist iemand voor de tweede keer in korte tijd een beetje zitten kliederen. Misschien kan jij daarnaar kijken. Ik vind overigens blokkades voor enkele maanden voor eenmalig vandalisme/geklieder wel erg lang. Meestal is het eenmalig en waait het vanzelf over. Bij de tweede keer wel blokkeren zou ik zeggen. Daarom meld ik je deze, die het voor de tweede keer doet in korte tijd. Kan je iets laten lezen wat het inhoudt om beheerder te zijn? Dan denk ik daar wat concreter over. Groeten, Salix2 2 jun 2011 15:37 (EDT)

Vandalisme[bewerken]

Hallo Rein, Ben je met vakantie, of lees je dit toch. Bij Parijs is iemand bezig met vrij ernstig vandalisme. Kan je die blokkeren. Hierboven staat nog een melding bij Argentinië. Misschien kan een van de anderen die dit klezen dit doen? Salix2 10 jun 2011 09:32 (EDT)

Een PC die niet meer opstart sinds de eerste van de maand is de oorzaak van mijn verzuim. Werk nu met een oude PC onder w2000. --Rein N. 11 jun 2011 12:20 (EDT)

Te verwijderen pagina's[bewerken]

Hallo Rein, Kan je nog eens kijken naar te verwijderen pagina's 2011. Er staan er enkele die nog verwijderd moeten worden. Negros en Búzios kunnen behouden blijven. Groeten, Salix2 5 aug 2011 16:18 (EDT)

Zal eens kijken. Werk nu weer goed op een nieuwe laptop. --Rein N. 7 aug 2011 02:12 (EDT)

Linkopmaak en vakantie[bewerken]

Hallo Rein, Bij de artikelen over Australië zijn een of meer gebruikers (misschien een van verschillende adressen) die hele nuttige bijdragen doen. Jammer is dat de linkopmaak niet is volgens de afspraken. Als ik dat wijzig wordt het vervolgens weer anders ingevoerd. Ik heb op twee OP's en bij twee artikelen een link gezet naar de afspraken over links. Maar er komt geen reactie op. Misschien heb je het gezien. Jammer want ook bij andere artikelen doet of doen ze zinnige toevoegingen. Verder maak ik van de gelegenheid gebruik te vertellen dat ik over week of zo op vakantie zal gaan en dus even niets zal doen hier. Hoe lang ik weg zal zijn weet ik nog niet. Groeten Salix2 30 aug 2011 02:19 (EDT)

Oostenrijkartikelen[bewerken]

Hallo Rein, Kan je nog eens kijken naar al die speciale Oostenrijkartikelen die op de verwijderlijst staan. Dat zou lekker opruimen. Of ben je het er niet mee eens? Salix2 13 nov 2011 03:53 (EST)

Mooi, bedankt. Ik heb direct die drie maanden gearchiveerd. Salix2 14 nov 2011 16:18 (EST)

Pagina beveiligd[bewerken]

Aangezien bepaalde anonieme gebruikers de pagina Wikitravel:Hoe ongewenste edits behandelen blijven leegmaken en vandaliseren heb ik deze beveiligd tegen bewerkingen van anonieme gebruikers voor een periode van een maand, daarna kunnen we dat indien nodig nog verlengen. - Gentenaar 17 jun 2012 23:07 (EDT)


Even kennis maken[bewerken]

Hoi Rein N!

Mooi dat je zoveel bijdraagt aan Wikitravel. Ik ben de nieuwe (mede) administrator en ik kijk er naar uit om Wikitravel samen met jou nieuw leven in te blazen en om naar een grote actieve community toe te werken! - Maarten 29 nov 2012 13:46 (EST)