Doe mee en deel je reiskennis!

Overleg gebruiker:Rein N.: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
(Hulp gevraagd voor functie <nowiki><sleep></nowiki>)
(Hulp gevraagd voor functie <nowiki><sleep></nowiki>)
Regel 242: Regel 242:
 
:<nowiki>* <sleep name="" alt="" address="" directions="" phone="" email="" fax="" url="" checkin="" checkout="" price=""> Hier is ruimte voor vrije tekst </sleep></nowiki>
 
:<nowiki>* <sleep name="" alt="" address="" directions="" phone="" email="" fax="" url="" checkin="" checkout="" price=""> Hier is ruimte voor vrije tekst </sleep></nowiki>
  
:Er in de functie niet voorzien in parameters  "Lat" en "Long"
+
:Er is in de functie niet voorzien in parameters  "Lat" en "Long" --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 9 mei 2010 05:50 (EDT)

Versie van 9 mei 2010 om 09:54

Overleg gebruiker:Rein N./Archief

Overleg ouder dan een half jaar plaats ik op een gegeven moment in mijn archief, na te lezen via bovenstaande link.


  • NB: Zet een nieuw onderwerp helemaal onderaan de lijst! Bij voorbaat dank.

spam

dag Rein, ik wou je even bedanken om mijn overlegpagina op te kuisen, vuil spammers. --Canshun 9 sep 2008 07:59 (EDT)

Ben bang dat dat het weer hard nodig was. --Rein N. 25 sep 2008 05:46 (EDT)

Zwijndrecht

Rein, Is het mogelijk een link te maken tussen het item Zwijndrecht (provincie Antwerpen) en de reeds aanwezige tekst over Zwijndrecht. Hartelijk dank Ludo

Allereerst onderteken met --~~~~ deze tekenreeks. geeft gebruikers naam + datum en tijd. Boven de editbox, Onder de tekst "Bezig met het bewerken van....." staan vierkante icoontjes. De tweede van rechts geeft de ondertekening.

Verder heb ik jouw info naar hier Zwijndrecht (België) geplaatst. We noemen alleen de hoogtepunten van een plaats in de opsomming van plaatsen in een provincie. De titel van een pagina met dubbele rechte haken er omheen vormt een link. (het derde icoontje van links) --Rein N. 1 okt 2008 02:32 (EDT)

Nu pas begrijp ik wat je bedoeld, Als je op een pagina alleen de tekst "#REDIRECT[[Naar de andere pagina]]" zet, ga de gebruiker automaties naar die andere pagina. --Rein N. 2 okt 2008 02:05 (EDT)

Goeie vraag Rein. Ik probeer het terug te vinden. hartelijk Ludo

Spam

de spamfilter het heeft blijkbaar goed geholpen, ik zie de laatste dagen nog weinig spam, zeer goede tip was dat --Canshun 3 nov 2008 05:32 (EST)

Ik heb Tatata al bedankt. Het was de inspanning waard. --Rein N. 3 nov 2008 06:05 (EST)

Bureaucrat

Kunnen er twee Bureaucrats zijn op Wikitravel Nederlands? Ik zie daar geen probleem in om twee of drie Bureaucrats te hebben. --Canshun 3 nov 2008 05:32 (EST)

Daar ga ik niet over, Ik heb je mijn overweging gemaild. Er worden als ik het goed begrijp meerdere in gezet als beiden zich ook met andere talen bezig houden. Ook op Shared was mijn naam bekend en ik speelde het balletje op, wat aan het rollen ging en verder rolde, dan ik verwachte. tijdens het wachten op mijn admin status heb ik de volgende pagina van shared in het Nederlands vertaald: Gebruiker:Rein N./vertaalwerk. 't Gaat over het admin-werk. Was benieuwd was het in zou houden. wat denk je er van? Ik heb me nog niet teruggetrokken, maar je hebt wel de oudste rechten. ze kennen alleen als Canshun, zonder band met W*****. dat weten 3WM en ik alleen.‎ --Rein N. 3 nov 2008 06:05 (EST)
Vertaling van administrator werk ->zeer goed, moeten we zeker gebruiken
over de benoeming tot bureaucrat->Rein, ik zie niet waarom je je zou terugtrekken in je nominatie tot bureaucrat, je hebt altijd goed werk geleverd en je was de meest actieve in het verwijderen van spam de laatste maanden. Bureaucrat is een nuttige rol voor Wikitravel Nederlands. Ik zie ook niet in waarom er geen meerdere bureaucrats kunnen zijn. Als er één bureaucrat wegvalt is het maanden wachten eer er een nieuwe is benoemd, volgens de procedure is het veertien dagen maar de ervaring leert dat het veel langer duurt. Hopelijk kunnen we binnenkort een nieuwe admin verwelkomen en dan kunnen we die zelf benoemen zonder een langdurende procedure te doorlopen. --Canshun 3 nov 2008 06:50 (EST)
Had laatst contact met een admin/moderator van wikipedia. Deed mee tot hij vragen ging stellen over Google Adds. In mijn uitleg kwam IB ter sprake. Is daar na niet terug geweest. Jij heb de uittocht na de verkoop meegemaakt. Als iemand anoniem een behoorlijke serie goede edits doet, nodig ik hem/haar uit een account aan te maken. Oh ja, nog iets. hoe denk je er over om sjabloon waarschuwing-anoniem te verkorten tot sjabloon:ws ? Volgens mij zijn er recentelijk in een week vijftig nieuwe waarschuwingen uitgedeeld. Bespaart wel wat werk. --Rein N. 3 nov 2008 07:21 (EST)

Ludo bedankt

Bedankt voor de info Rein Ludo

weer Ludo

Dag Rein, Ik vind de overlegpagina's of beter gezegd de manier waarop je iemand kunt bereiken en ware marteling. Waar vind ik enige hulp daaromtrend? hartelijk Ludo 11-11-2008

Bureaucrat

Rein, kan je me nog een support geven voor de Bureaucrat nominatie? Dan heb ik er twee, dat is voldoende volgens de procedure.--Canshun 24 nov 2008 06:52 (EST)

Gedaan. --Rein N. 24 nov 2008 09:06 (EST)

Dag Rein Ik ben natuurlijk akkoord met je opmerkingen die je in november 08 bij het overleg Gent hebt geplaatst. Pas nu heb ik ze ontdekt. Sorry. Mag er ondertussen al opnieuw op de blaszijden van Gent gewerkt worden? groetjes Ludo

Door Rein naar onderen verplaatste tekst van Joost

Barcelona

  • / knip

Beste Rein,

Op de Barcelona pagina, hoofdstuk doe zou je kunnen plaatsen:

Huur een zeilboot, motorjacht of catamaran met of zonder schipper bij Azul Sailing (http://www.azulsailing.es/nl/) Huur een fiets met of zonder gids bij Butgetbikes (http://www.budgetbikes.eu/index_NL.htm)

doe er je voordeel mee

groet

Joost

  • / knip

Aanmelden

Ola Rein,

Waarom vraag je altijd meteen aan mensen om zich aan te melden? Misschien willen mensen wel gewoon even anoniem rondneuzen en meehelpen. Ze zien vanzelf wel wat de voordelen zijn, maar ik zou willen voorstellen om mensen (meer) de ruimte te geven hier zelf een besluit over te nemen. Wat denk je?

3 Wise Men 1 feb 2009 16:41 (EST)

Dat doe ik alleen na een aantal wijzigingen van goede kwaliteit en het is een beleefde uitnodiging meer niet. De keuze er op in te gaan is aan de gebruiker. --Rein N. 1 feb 2009 17:24 (EST)

Door Rein naar onderen verplaatste tekst van Johan

  • / knip

Aanpassen texten

Hallo!,

Ik zal er aan denken, ga alle texten aanpassen, heb veel over Nh gezet omdat ik zelf in 100 hotels van hun heb gelogeerd en ik ken de hotels erg goed. Ik ga alle texten zo veel mogelijk aanpassen.

MVG

Johan

  • / knip

Regionlist Australie

Hola Rein,

Het regionlist-sjabloon in Australië werkt niet netjes. Verder is het niet zo handig om er Engelse teksten in te knallen zonder deze te maskeren dan wel te markeren. Wat vind jij? Gr. 3 Wise Men

Er was een probleem op mijn PC, dat me dwong om te stoppen met wijzigen. Even opslaan en dat oplossen, en dan verder gaan leek de beste actie op dat moment. Toen ik dat probleem opgelost had, had ik geen tijd meer om verder te gaan met vertalen. Sorry, maar soms kun je iets niet afleveren zoals je wilt. --Rein N. 24 mrt 2009 14:58 (EDT)
Da's balen als dat gebeurt met je pc! Fijn dat het weer is opgelost, lijkt me?! 3 Wise Men

Turkije

Wel opletten hoor Rein, het is toch echt een uurtje later in Turkije ;-) Dus niet zomaar alles als gecontroleerd markeren, haha.

  1. 4 apr 2009 15:28 Rein N. (Overleg | bijdragen | blokkeer) markeerde versie 33040 van Turkije als gecontroleerd ‎

3 Wise Men 5 apr 2009 17:46 (EDT)

Soms klik ik op check ipv next. Die velden zitten dicht bij elkaar of op de plek van de ander. --Rein N. 21 apr 2009 22:47 (EDT)

Tatatabot

Hello Rein N., I'm operating a bot for maintaining interlanguage links on some language versions (en, fi, ja, ru, zh), and I'd like to contribute to Dutch version with the bot. Are there pages like en:Wikitravel:Script policy and en:Wikitravel:Script nominations to get approval for a bot flag of Gebruiker:Tatatabot? -- Tatata 11 mei 2009 22:50 (EDT)

I gave you the right to run as bot using Tatatabot. --Rein N. 12 mei 2009 00:24 (EDT)
I'm preparing to run the bot now. Thank you! -- Tatata 12 mei 2009 07:41 (EDT)

Afbeelding uploaden

Hallo Rein, Ik ben sinds vandaag gebruiker en probeer foto's (gemiddeld 200 kb) te uploaden, maar ik krijg op de uploadpagina steeds foutmeldingen. Heb jij enig idee hoe ik dit oplos? Groeten, --Liselore Verschuren 12 mei 2009 04:56 (EDT)

Waarom links naar malariakaarten verwijderd?

Beste Rein,

Ik had bij verschillende landen links geplaatst onder het kopje "gezondheid" naar pagina's met up-to-date vaccinatie adviezen. ook stonden er links naar up-to-date malariakaartjes. Ze zijn zonder uitzondering verwijderd. Ik wil graag weten waarom. Het leek me nuttige info. Bovendien is het informatie die regelmatig verandert waardoor de info al vrij snel achterhaald is als ik de info op wikitravel zelf zet.

De verwijzingen gaan naar een site waarvan ik de eigenaar ben. Ik heb er dus belang bij. Maar de site is ook bedoeld als algemene info voor alle reizigers. De informatie over vaccinaties en malariagebieden is lastig te vinden op het net. Wat is er dan op tegen om links te plaatsen op wikitravel?

Met vriendelijke groet,

JJ

Beste JJ, Natuurlijk vinden we de veiligheid en gezondheid van de reiziger belangrijk. Het waarom van dit soort verwijderen is altijd moeilijk uit te leggen en deze discussie wordt iedere keer weer opnieuw gevoerd, omdat iedere eigenaar van een website zijn informatie van essentieel belang vindt voor de reiziger, maar ook graag veel links ziet naar zijn eigen webstek. Een van de redenen is dat in principe een uitdraai van deze pagina's alle info zou moeten bevatten die een reiziger onderweg nodig heeft. Dit beperkt het gebruik van externe links. Onze regels zijn principe zo dat er alleen naar officiële sites verwezen wordt. Op uw werkgebied verwijzen we meestal naar de huisarts, GGD of de ministeries van Buitenlandse Zaken van Nederland, België of het betreffende land. De regels zijn in het verleden vastgelegd en onder meer worden op deze pagina's beschreven:
Een bijkomende reden is dat anonieme wijzigingen onder een IP adres over het algemeen wantrouwiger beoordeeld worden dan van een persoon met een inlognaam.
Hoogachtend, --Rein N. 19 jun 2009 01:27 (EDT)

Beste Rein,

Dank voor de uitleg. Ik was nieuw op wikitravel en dus was de info over de richtlijnen mij niet bekend.

Met vriendelijke groet,

JJ

Vertaling

dag Rein, welke pagina moet er juist vertaald worden? Is het deze: Gebruiker:Rein_N./vertalen ?

Hoe gaan we te werk? Vertalen we "live" of houden we een bron pagina in het Engels en een doel pagina in het Nederlands? Het voordeel van bron en doel is dat je het origineel behoudt om te controleren of de vertaling correct is. --Canshun 28 jun 2009 04:32 (EDT)

De sitenotice, met de tekst "Overleg is gaande over een mogelijke site-wijde Licentie-upgrade" wijst naar de te vertalen pagina, werp ook een blik op die overlegpagina, had een beginnetje gemaakt, maar hij blijft minstens tot 1 - 7 2009 in de VS veranderen, dus wacht ik dat af Ik weet niet of we hier ook moeten laten stemmen, niet iedereen heeft een Shared account. Of men stemt daar met een verwijzing naar een Nl: account. De stemming loopt tot 1 oktober dus deze week hebben we het druk. Ik hoop dat je wat aan deze info hebt, want nu sluit ik voorlopig af. --Rein N. 28 jun 2009 06:49 (EDT)
De Shared pagina blijft de referentie, daar maak ik me niet druk over --Rein N. 28 jun 2009 06:52 (EDT)
Had gister niet veel tijd. Na het lezen van de hele overlegpagina kwam ik tot de conclusie dat de procedure start met het plaatsen van de Officiële Engelse tekst. Daarna volgt een vertaling (door ons) en misschien een korte uitleg. Daarnaast verwacht ik vragen van de reizigers. Misschien ontstaat zo een FAQ hier over. --Rein N. 29 jun 2009 01:24 (EDT)
Ah. Ik heb net wat vertaalwerk gedaan, kwam er toch langs. Kijk maar op /nl/Wikitravel:Licentie-upgrade. Ligt het hele proces op z'n gat ofzo, dat er de hele zomer niets is gebeurd? Groet, MigGroningen 1 sep 2009 05:28 (EDT)

Dank!

Dank voor je hulp, de afgelopen week! Ik internette vanaf een pda, dus het ging allemaal wat langzamer. Als er dan iets niet werkt zoals je verwacht, is dat dubbel zo frustrerend.

Ik zal proberen wat impressies van mijn vakantie in Groningen aan wikitravel toe te voegen. Gr, Sietske 29 aug 2009 08:14 (EDT)

Email

Hey Rein, did you get the email I've sent you though Wikitravel? if you didn't it would be cool if you could contact me. Sertmann 8 dec 2009, 02:45 (CET).

[en] Identi.ca

Hello Rein,

Do you have an account of http://identi.ca/ ? If not, would you create and let me know it by sending a message like "@tatata Hello..." on identi.ca ? -- Tatata 20 dec 2009 09:38 (EST)

Foto's uploaden

Hallo Rein, dank voor je tips. Heb al een account bij wikishared, maar vind dat als beginnende gebruiker nogal ingewikkeld, snap niet helemaal wat ik wel en niet moet vermelden en hoe. Daarnaast lukt het me niet om de afbeeldingen dan in de tekst te plaatsen. Ga dat nog wel even "uitvogelen". Als je handige tips hebt voor wikishared, dan graag.

Wat betreft de Sydney pagina: het zou mijn voorkeur hebben niet alleen het centrum te benoemen in categorieen, zoals nu het geval is, maar ook de buitenwijken, omdat daar ook heel veel aantrekkelijks te doen en te zien is, wat vaak niet of nauwelijks wordt benoemd in de reguliere reisgidsen. petra 23 dec 2009 03:03 (EST)


URL Foto's

Hoi Rein,

Sorry voor de vele fouten. 'k Ben hier nieuw, dus ik weet nog niet goed hoe alles werkt.

De URL van de afbeelding is de volgende; http://cheapoair.files.wordpress.com/2009/03/904333-bondi-beach-01.jpg. Hoe moet ik hier dan naar verwijzen?

Voor jou ook prettige feestdagen!

--Canshun 28 apr 2010 02:27 (EDT)

Pagina verwijderen?

Ha Rein,

Bedankt voor mijn welkomstpagina.

Bij mijn eerste bijdrage maak ik uiteraard een tikfoutje; nu zit ik met een foutieve pagina Marais poitevin en een hernoemde pagina Marais Poitevin. HOE NU? Snabel 26 apr 2010 17:17 (EDT)

Overigens: het lijkt me logisch om ook afbeeldingen uit [1] Commons te kunnen gebruiken. Dat scheelt enorm veel dubbel werk. Misschien kan dat al, maar ik heb nog niet kunnen ontdekken hoe. M.v.g. Snabel 26 apr 2010 17:35 (EDT)
Nogmaals overigens: is er een manier om op dezelfde manier als in WikiTravel vanuit WikiPedia te linken naar WikiTravel? Als je wikitravel:Marais Poitevin gebruikt kom je op de Engelse WikiTravelsite en als je wikitravel:nl:Marais Poitevin gebruikt ziet dat er niet jofel uit. Alvast bedankt, Snabel 26 apr 2010 17:49 (EDT)
En bij mijn eerste categorie bega ik dezelfde blunder dus ik zit nu ook met Category:Charente Maritime en Category:Charente-Maritime waarbij de eerste duidelijk overbodig is. Tijd om naar bed te gaan Snabel overleg 26 apr 2010 18:43 (EDT)
Dit heeft zichzelf al verholpen. Als je maar geen tekst op de pagina zet verdwijnt de categorie ook. Maar, Snabel overleg 27 apr 2010 08:08 (EDT)
Kun je op de een of andere manier de pagina La Rochelle (Charente-Maritime) zowel onder de letter L als de letter R op de categoriepagina terug laten komen? Een tweede keer de categorie noemen tussen noinclude met de toevoeging |Rochelle werkt niet. M.v.g. Snabel overleg 27 apr 2010 08:09 (EDT)

Ik ben zo vrij geweest al wat acties te doen: Marais poitevin heb ik verwijderd. De overige vragen vind ik interessant maar ik kan er geen onmiddelijk antwoord op geven --Canshun 27 apr 2010 08:45 (EDT)


Snabel, je bent al bedreven in het schrijven voor wiki's, merk ik. Op Wikipedia worden Categorieën standaard gebruikt. Op deze Wikitravel.nl-pagina's wordt de Categorie-naamruimte bijna niet gebruikt, Dat vonden de admin's in het begin niet nodig. Daarom is er niet veel ervaring met Categorieën hier. Op Wikitravel-Shared, vergelijkbaar met Commons, deed ik er wel ervaring mee op. Voordat ik allerlei trucjes voor het gebruik daarvan uitleg, moet er eerst beslist worden of we er behoefte aan hebben, om Categorieën te gebruiken. Om een structuur te krijgen gebruiken we sjabloon IsIn. Zoals bijvoorbeeld (versimpelt): A'dam is in Nederland en Nederland is in Europa. enzovoort. De procedure voor het verwijderen van pagina's is gelijk aan die van Wikipedia, stem dus voor verwijdering, als je vindt, dat een pagina daarvoor in aanmerking komt, op de pagina die daartoe bestemt is. Maar liever geen nieuwe Categorieën, maar wacht op het overleg erover. Voel je vrij om aan de inhou van pagina's te schrijven.Verder wens ik je veel plezier hier, groeten Rein N. 27 apr 2010 21:42 (EDT)
Morgen Rein, ik heb inderdaad al een paar jaar ervaring met WikiPedia. Had me daar zelfs al als moderator aangemeld, maar men vond me nog te onervaren. Het Tve-sjabloon had ik al ontdekt, maar een tegenhanger van -NuWeg- zoals in WP heb ik nog niet gevonden.
Wat betreft de categoriepagina's; ik vind ze wel erg handig om snel een overzicht van vergelijkbare pagina's te krijgen, maar als de algemene opinie is dat ze overbodig zijn, leg ik me daar uiteraard bij neer. Bedenk wel dat als je later besluit om toch met categorieën te gaan werken, het naarmate er meer pagina's zijn meer werk is om ze te categoriseren. Ik was al begonnnen om een categorie-structuur voor Frankrijk op te zetten, analoog aan de bestuurlijke indeling (regio's, departementen, arrondissementen) en speciale (natuurgebieden, musea, attractieparken, etc.) maar zal daar onmiddellijk mee stoppen.
Verder wilde ik e.e.a. aan Pays-de-la-Loire wijzigen, maar die pagina is al sinds 5 juni geblokkeerd. Ik ga er vanuit dat de vandaal het na 3/4 jaar wel opgegeven heeft. Idem Parijs en zo zullen er nog wel meer pagina's zijn. Bedankt voor jullie (jij ook Canshun) reacties. M.v.g. John Snabel overleg 28 apr 2010 03:40 (EDT)

Categorieën

Ik denk niet dat we boven op de IsIn en de navigatiesjablonen nog een structuur met Categorieën nodig hebben om de geografische hierarchie te ondersteunen. Waarvoor ik het wel goed vind is om sjablonen onder te brengen in categoriën want anders hebben die weinig structuur. --Canshun 28 apr 2010 02:27 (EDT)

Wat geografische structuur betreft heb je gelijk, maar categorieën geven (zie boven) de mogelijkheid om snel een overzicht van vergelijkbare pagina's te krijgen. (Categorie:Kuststad in Frankrijk, Categorie:Een omweg waard in Frankrijk) Dat lukt echt niet met -IsIn-. Overigens misschien moeten we deze discussie voortzetten in de kroeg? M.v.g. John Snabel overleg 28 apr 2010 03:53 (EDT)

Hulp gevraagd voor functie <sleep>

Hallo Rein, Ik heb de functie <sleep> gebruikt om een accomodatie op te geven. Als ik echter de coördinaten invul met de parameters "Lat"en "Long" zie ik niets gebeuren. Weet jij raad? Groeten,Snabel overleg 8 mei 2010 17:04

Allereerst sorry. Het was nodig, dat ik je bijdrage bewerkte. Je zag zelf dat niet alles werkte, zoals je verwachte. Om iets letterlijk op het scherm te krijgen, wat normaal als wiki-opdrachten verwerkt wordt, zet je er tussen < > nowiki er voor en /nowiki er achter.
* <sleep name="" alt="" address="" directions="" phone="" email="" fax="" url="" checkin="" checkout="" price=""> Hier is ruimte voor vrije tekst </sleep>
Er is in de functie niet voorzien in parameters "Lat" en "Long" --Rein N. 9 mei 2010 05:50 (EDT)