Doe mee en deel je reiskennis!

Overleg gebruiker:3wisemen: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
(edit-conflict)
Regel 53: Regel 53:
 
ik had het idee voor in de statistieken : aantal artikels en hun status.. Bijvoorbeeld: aantal lege, aantal beginnertjes, aantal sterartikels. Zo krijgen we een idee over de status van wikitravel nederlands en de evolutie er van. Dan moeten we wel goed de status van de artikels opvolgen en de statussen goed omschrijven en waarschijnlijk nog enkele statussen bijmaken.
 
ik had het idee voor in de statistieken : aantal artikels en hun status.. Bijvoorbeeld: aantal lege, aantal beginnertjes, aantal sterartikels. Zo krijgen we een idee over de status van wikitravel nederlands en de evolutie er van. Dan moeten we wel goed de status van de artikels opvolgen en de statussen goed omschrijven en waarschijnlijk nog enkele statussen bijmaken.
  
==edit-conflict==
 
zeg beste vriend, kijk eens eerst vooral je een artikel editeert, ik was aan het schrijven aan Europa en ben nu mijn tekst kwijt.
 
  
Dat heb ik ook wel eens gehad, maar dat hoeft niet te betekenen dat je de tekst kwijt bent, Ik kon in ieder geval met de back knop terug naar mijn tekst en deze alsnog met knippen plakken erin zetten. Maar alle, zal beter opletten. Was nl op zoek naar Europese landen om meer beginnetjes van te maken.
+
==gebruik jij internet exploder of firesucks?===

Versie van 19 mrt 2007 om 21:21

  • je bent vandaag ook al vroeg bezig :-D


yep, vandaag had ik er zin in !!! Doorgaans zijn er inderdaad niet zo veel actievelingen, ik denk eens dat er mooie artikels zijn dat je kan spreken van een sneeuwbaleffect. Het leuke is dat je heel vrij bent om te doen wat je wil als je alleen bezig bent en nog veel structuur kan inbrengen. Eens er veel links zijn komen er veel dependencies en dan wordt het moeilijker.

  • 3 wisemen : ik zoek nog een manier om een bestemming een "rating" te geven. Ik had al een oplossing:

wat vind je ervan? Dat kan je bijvoorbeeld zien in Roemenië. Misschien moet ik er een sjabloon van maken. Een goede toeristische gids geeft onmiddelijk zijn geheimen prijs vind ik. In een oogopslag krijg je te zien wat er te zien is :-).

  • ik zoek nog een manier om een map te maken van artikels, een complete reisgids voor een land. Bijvoorbeeld, stel, volgende week vetrek op vakantie naar Roemenië en ik wil een wikitravel reisgids afdrukken voor roemenië. Dat ben je dus uren bezig he, want je moet alle links volgen en telkens op printknopje duwen. Ik wil gewoon alles achter elkaar. Of bijvoorbeeld een printqueue.

of een pdf :-). Heb ik geprobeerd maar dit wil hij niet uploaden.

  • In het artikel van Azië zou ik wel degelijk het werelderfgoed in punten vermelden en zoals op de hoofdpagina een max. aantal links zetten. Dus artikels in de kijker zetten. Nog wat experimenteren daarmee. Anders moet de lezer weeral naar een andere pagina gaan en dan kunnen we er ratings bijzetten. Inderdaad, als we werkelijk alles vermelden krijgen we een lijst van 50 ofzo. hetzelfde in Europa, de historisch steden van europa spreken je van honderden.
  • Inderdaad, de verwijzing naar meer zou ik ook doen... Er mag ook wat "circulatie" zijn in dat overzicht. Eens een ander artikel in het menu zetten kan ook wel. Dat maakt het voor frequente lezers interessanter en uiteindelijk is het zeer moeilijk om uit een lijst van 50 uit te maken wat nu het meeste waarde heeft.

Als we nu ergens kunnen toelaten dat een .pdf kunnen uploaden dan zijn we gered !

--> heb ook geantwoord op evan, administrator is voor mij ook ok. er zijn toch meerdere administrators nodig. liason mag je gerust doen.


Hierarchie

dag 3WM, Ik heb vandaag voor alle landen van de wereld een artikel aangemaakt, als ze nog geen artikel hadden. En ik heb alle navigatiesjablonen aangevuld. Je moet maar eens controleren op de juistheid. We moeten eens overleggen over de hierarchie van de wikitravel artikels. Ik heb ook de leeg status aangemaakt want eigenlijk mogen artikels zonder tekst niet blijven bestaan dus heb ik een speciale status gemaakt. Anders kan ik de navigatiesjablonen en het artikel (landen van de wereld) niet testen. Washy.

-- Ola Washy, goed werk! Zal vandaag eens kijken, hoewel ik niet al te veel tijd heb.

  • ik heb nog wat nagedacht over de hierarchie van de continenten: heb de indeling van wikitravel English eens bekeken, bv. om het over Afrika te hebben: Noord-Afrika, Sahara-Afrika, West-Afrika, Centraal Afrika, Oost-Afrika, Zuiders-Afrika om het over Afrika te hebben. Ik ben nog niet helemaal overtuigd van die werkwijze maar vind ze wel niet slecht. Het is zo sterk geografisch en administratief gericht. Ik zou nog wat moeten lezen over Afrika om mij te informeren of er geen andere oplossing is die meer toeristisch is en minder encyclopedisch.

Bulgarije

onze vriend bakt ze bruin in Bulgarije volgens mij is dat letterlijk overgetikt van de ANWB reisgids of een andere reisgids of van een internetsite. Het zou moeten lukken dat iemand zo'n teksten uit zijn mouw schudt en dan nog eens de moeite niet doet om de help pagina te lezen. Ik stel voor om hem proberen te overtuigen een account aan te maken, dan kunnen we met de gebruiker overleggen en uitleggen hoe het moet en dan kan hij meewerken en verklaren hoe hij de tekst heeft opgesteld, indien hij geen account wil aanmaken zou ik de troep er af gooien want het is 99% copyright vermoed ik en nog eens rare tekst ook. Je commentaar op de overleg pagina van Bulgarije heeft hij duidelijk niet gelezen, spijtig genoeg.

-- Ben het helemaal met je eens! Vindt je de oplossing zoals die er nu staat een goede?

yep, ik vind hem zeer goed.

weekend

Dit weekend zal ik niet veel schrijven, ik zit in Keulen en Dusseldorf en op cafe :-). Alhoewel als ik een gaatje heb zal ik wat schrijven (uit verslaving). Ik zal zien dat ik misschien enkele foto's in Keulen en Dusseldorf kan nemen om te posten op wikitravel shared en toevoegen aan artikel.

Voor de rest, stel ik voor dat we nog werken aan de hierarchie (zoals Evan) had voorgesteld. Dus continenten, subcontinenten,...

Hoe we het juist gaan doen in verband met de continenten/subcontinenten/ en de toeristische invalshoek en de navigatiesjablonen werelddelen weet ik nog niet juist. Heb je een idee? De onderverdeling voor sjabloon werelddelen Afrika/Azië/Centraal-Amerika/Europa/Noord-Amerika/Oceanië/Zuid-Amerika vind ik zo saai.

bijvoorbeeld midden-oosten en caribische eilanden zijn geen continenten maar eerder onderverdelingen die er al tussen staan en het interessant maken, ken je er nog zo'n?

Alhoewel het midden-oosten een deel is van Azië kan het bijvoorbeeld in het navigatiesjabloon werelddelen ook komen te staan, dat bedoel ik. Dus het artikel van middenoosten IsIn Azië maar staat ook in het navigatiesjabloon.

statistieken en liason rapporten

ik had het idee voor in de statistieken : aantal artikels en hun status.. Bijvoorbeeld: aantal lege, aantal beginnertjes, aantal sterartikels. Zo krijgen we een idee over de status van wikitravel nederlands en de evolutie er van. Dan moeten we wel goed de status van de artikels opvolgen en de statussen goed omschrijven en waarschijnlijk nog enkele statussen bijmaken.


gebruik jij internet exploder of firesucks?=