Doe mee en deel je reiskennis!

Ottawa: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Ottawa

Default Banner.jpg

(Leer)
(Budget)
Regel 93: Regel 93:
  
 
===Budget===
 
===Budget===
*'''Ottawa Jail Hostel''', 75 Nicholas Street, 235-2595, [http://www.hihostels.ca/ottawa].
+
*[http://www.hihostels.ca/ottawa '''Ottawa Jail Hostel'''], 75 Nicholas Street,Tel. 235-2595.
*'''Ottawa Backpackers Inn''', 203 York Street, 1-888-394-0334, [http://www.ottawahostel.com].  
+
*[http://www.ottawahostel.com '''Ottawa Backpackers Inn'''], 203 York Street, Tel.1-888-394-0334.
  
 
===Medium===
 
===Medium===

Versie van 1 jan 2010 om 18:46

Ottawa is de hoofdstad van Canada en ligt in de provincie Ontario aan de Ottawa rivier en het Rideau kanaal tegenover Gatineau, in de Franstalige provincie Quebec.

Parliament Hill

Begrijpen

Uniek als Noord Amerikaanse hoofdstad is de tweetaligheid. De meerderheid spreekt Engels, de minderheid Frans. Veel immigranten vanuit de hele wereld zijn naar Ottawa gekomen om daar te wonen en te werken. De stad staat het meest bekend als hoofdstad maar ook als een van de snelstgroeiende steden wat betreft High Tech. Hierdoor wordt Ottawa ook wel het Silicon Valley van het noorden genoemd.

Erheen reizen

Vliegtuig

Het gerenoveerde en uitgebreide MacDonald-Cartier International (airport code YOW) is Ottawa's grootste vliegveld met regelmatige aankomsten en vertrekken naar de meeste Canadese en veel Amerikaanse steden. Frequente vluchten buiten Noord Amerika gaan enkel naar Heathrow met Air Canada, minder frequente vluchten gaan met Zoom Airlines naar Gatwick en Glasgow (via Halifax). Air France, KLM, en Swiss International Airlines hebben een shuttle bus service tussen Ottawa en Montreal.

Trein

Via Rail verzorgt in Canada de treindiensten van Montreal en Toronto naar Ottawa.

Auto

Ottawa is ongeveer 4.5 uur rijden van Toronto via de 401 en 416 snelwegen. Montreal is 2 uur rijden via snelweg 417. De Amerikaanse grens bij Ogdensburg, New York (state) is maar 45 minuten naar het zuiden.

Bus

Voyageur/Greyhound rijdt van Ottawa naar Montreal, Toronto en alle andere steden in Noord Amerika. Het busstation is in het centrum op de hoek van Catherine Street en Kent Street, tussen Bronson Avenue en Bank Street.

Boot

De stad is ook bereikbaar via het Rideau kanaal dat stroomt tussen de St. Lawrence rivier bij Kingston naar de Ottawa rivier bij Ottawa.

Rondreizen

Kaart van OC Transpo

Zie

Er zijn veel nationale museums in Ottawa en omgeving Gatineau. Alle musea zijn gratis op Canada Day, 1 juli. Het is dan meestal wel erg druk.

Voor de sportfans

Doen

Leer

De twee bekendste universiteiten in de stad zijn Carleton University en de tweetalige University of Ottawa. De ook tweetalige St. Paul's University is een katholieke universiteit met banden met de University of Ottawa.Hier wordt vooral gefocust op theologie en sociale wetenschappen. Dominican University College is een Dominicaanse universiteit.

Werk

Koop

  • Byward Market in het oude gedeelte van de stad heeft veel kleine winkeltjes.
  • Rideau Center is het grootste overdekte winkelcentrum van Ottawa
  • Rideaustreet tussen de Byward Market en het Rideau Center is een lange straat met een grote verscheidenheid aan winkels.

Eet

  • Beaver Tails
  • Maple Syrup

Budget

Medium

Duur

Uitgaan

  • Zaphod Beeblebrox, een echt Noord Amerikaans Rockcafé.
  • Café Sips, cigarbar.
  • The Royal Oak

Slaap

Budget

Medium

Duur

  • Chateau Laurier hotel

Communicatie

Veiligheid

911 is het algemene alarmnummer voor politie, brandweer en ambulance. Vooral in het noorden van het "downtown" gedeelte, rondom het busstation en bij de snelweg kan het vooral in de avond en nacht onveilig zijn. Hier komen af en toe berovingen voor. Rond Dalhousiestreet is er veel straatprostitutie.

Eruit reizen

Dit artikel is een beginnetje En heeft aandacht nodig. Duik erin en help het groeien!


Dit artikel bevat informatie die niet in het Nederlands geschreven is. Het heeft vertaling nodig. Duik erin en help het vertalen!