Doe mee en deel je reiskennis!

Odense

Uit Wikitravel
Versie door Pvanvelzen (overleg | bijdragen) op 22 jun 2008 om 10:41 (Rondreizen)
Ga naar: navigatie, zoeken
Odense

Default Banner.jpg

Odense ligt in Denemarken.

Begrijpen

Odense is de derde stad in Denemarken en is centraal gelegen op het eiland Funen dat midden in Denemarken ligt. Daarmee is Odense de meest centrale plaats van het land. De stad is het meest bekend doordat Hans Christian Andersen er is geboren en grootgebracht. Veel in de stad herinnert daaraan.

Arriveren

Per Vliegtuig

Per Trein

Per trein is Odense prima bereikbaar vanuit het westen (Jutland), vanuit het oosten (Seeland) en vanuit Svendborg. Intercities stoppen te Odense. Vanuit bijvoorbeeld Kopenhagen gaat er non-stop een intercity in 1 uur en 20 minuten naar Odense. Er zijn ook sneltreinen die meer tussenstations aandoen. De trein vanuit Svendborg is een stoptrein.

Per Auto

De stad ligt aan de E30 tussen Jutland en Kopenhagen en ligt daardoor aan een belangrijke doorgaande route midden in Denemarken. Dat maakt Odense ook prima bereikbaar per auto vanuit Nederland en België.

Het eiland Funen waarop Odense ligt is aan de westzijde met Jutland door de Kleine Beltbrug (Lillebæltsbroen) verbonden, deze brug is gratis, en aan de oostzijde met Seeland door de Grote Beltbrug (Storebæltsbroen). Voor de laatste moet tol worden betaald, per einde 2007 was dat ongeveer 28 euro.

Per Bus

Per Boot

Rondreizen

De stad vormt een prima uitvalsbasis om het eiland Funen te verkennen, maar ook om wat verdere uitstapjes te maken naar Jutland of Seeland per trein of per auto.

Zien

  • Het Hans Christiaan Andersen Museum
  • Het Hans Christiaan Andersen Huis
  • Brandts Kledingfabriek. Dit is een voormalig fabriekscomplex waar diverse tentoonstellingen op het gebied van moderne kunst te bewonderen zijn. Verder zijn er ook winkels, boetieks en restaurants.

Doe

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Drinken

Slapen

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Volgende bestemmingen

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!