Doe mee en deel je reiskennis!

Noordkaap: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Noordkaap

Default Banner.jpg

Regel 1: Regel 1:
De '''Noordkaap''' (Noors Nordkapp) is een toeristische plek in [[Noorwegen]]. Het wordt beschouwd als het meest noordelijke punt van [[Europa]]. Het vlakbij gelegen schiereiland Knivskjelodden ligt echter net iets noordelijker. Bovendien ligt de Noordkaap op een eiland, namelijk Magerøya, dat tegenwoordig wel met het vasteland verbonden is door een tunnel (de Noordkaaptunnel). Op het "echte" vasteland is de eigenlijke noordelijkste plaats Kinnarodden dat eveneens in Noorwegen ligt. De Noordkaap ligt in de gelijknamige gemeente [[Nordkapp]].
+
De '''Noordkaap''' (Noors Nordkapp) is een toeristische plek in [[Noorwegen]]. Het wordt beschouwd als het meest noordelijke punt van het [[Europa|Europese]] vasteland. Het vlakbij gelegen schiereiland Knivskjelodden ligt echter net iets noordelijker. Bovendien ligt de Noordkaap op een eiland, namelijk Magerøya, dat tegenwoordig wel met het vasteland verbonden is door een tunnel (de Noordkaaptunnel). Op het "echte" vasteland is de eigenlijke noordelijkste plaats Kinnarodden dat eveneens in Noorwegen ligt. De Noordkaap ligt in de gelijknamige gemeente [[Nordkapp]].
  
 
==Begrijpen==
 
==Begrijpen==

Versie van 12 okt 2009 om 22:53

De Noordkaap (Noors Nordkapp) is een toeristische plek in Noorwegen. Het wordt beschouwd als het meest noordelijke punt van het Europese vasteland. Het vlakbij gelegen schiereiland Knivskjelodden ligt echter net iets noordelijker. Bovendien ligt de Noordkaap op een eiland, namelijk Magerøya, dat tegenwoordig wel met het vasteland verbonden is door een tunnel (de Noordkaaptunnel). Op het "echte" vasteland is de eigenlijke noordelijkste plaats Kinnarodden dat eveneens in Noorwegen ligt. De Noordkaap ligt in de gelijknamige gemeente Nordkapp.

Begrijpen

Arriveren

Per Vliegtuig

Per Trein

Per Auto

De Noordkaap is vlot bereikbaar per auto via de E69 autosnelweg.

Per Bus

Per Boot

Rondreizen

Zien

Doe

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Drinken

Slapen

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Volgende bestemmingen

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!