Doe mee en deel je reiskennis!

Nicaragua

Uit Wikitravel
Versie door Madelon (overleg | bijdragen) op 10 jun 2010 om 14:39 (Veiligheid)
Ga naar: navigatie, zoeken
Nicaragua

Default Banner.jpg

Locatie
noframe
Vlag
Nu-flag.png
Beknopt
Hoofdstad Managua
Regering Republiek
Munt gold cordoda (NIO)
Oppervlakte total: 129.494 km2
water: 9.240 km2
land: 120.254 km2
Bevolking 5.465.100 (Schatting juli 2006)
Taal Spaans (officieell)
NB: Engels en inheemse talen aam de Atlantische kust
Religie Rooms Katholiek 85%, Protestant
Elektriciteit 120V/60Hz (VS stekker)
Oproepcode +505
Internet TLD .ni
Tijdzone UTC-6

Nicaragua is een land in Centraal-Amerika.

Regio's

Nicaragua regions map.png
Hoofdstedelijke Regio
Nicaragua's dichtst bevolkte regio, gecentreerd rond de hoofdstad, Managua
Caribisch Nicaragua
Reizen hier wordt meestal per boot gedaan en het rijke mengelmoes van Nicaraguaanse, Caribische, Miskito-Indiaanse en Garifuna culturen doet deze regio op een ander land lijken.
Noordelijke Hooglanden
Bezoek sigarenfabrieken en zie hoe Koffie geteeld wordt in een regio gevuld met herinneringen aan de revolutie.
Noordelijke Pacifische Kust
Op het trefpunt van de twee tektonische platen, heeft deze regio de hoogste vulkanische activiteit op aarde en kent twee nationale iconen : Rum Flor de Caña en dichter Rubén Darío.
Rio San Juan Region
Een bijna vergeten deel van het land met haar verborgen schatten als de autovrije Solentiname Eilanden of El Castillo.
Zuidelijke Pacifische Kust
Een smalle strook land grenzend aan de Stille Oceaan end Lago Nicaragua. Surf op afgelegen plaatsen langs de kust, party in San Juan del Sur of rijdt per motor rond over iconisch Isla de Ometepe.Steden

  • Managua - Hoofdstad
  • León
  • Chinandega
  • Granada - Een prachtige koloniale stad, met een centraal plein en vele gekleurde panden. Granada ligt aan het grootste meer van Nicaragua, genaamd Lago de Nicaragua. Een eindje buiten het centrum staat een oud fort/oude gevangenis, Fuerte la Polvora. Dit is zeker een bezoek waard.
  • Esteli
  • Matagalpa
  • Jinotega
  • Juigalpa
  • Ocotal

Andere bestemmingen

Info

Arriveren

Per vliegtuig

Vanaf Amsterdam kun je onder andere via Atlanta, Miami en Barcelona naar Managua vliegen. De grootste luchtvaartmaatschappij in Nicaragua is La Costeña, Atlantic Airlines de tweede. Tussen Managua, Bluefields, Puerto Cabezas en Corn Islands wordt zeer regelmatig gevlogen.

Per trein

Per auto

Per bus

Per boot

Rondreizen

Rondreizen in Nicaragua is een aanrader! Er zijn veel autoverhuurbedrijven (in Granada zit een Nederlander die auto's verhuurt) en als je landinwaarts wil is een auto huren (4WD!) een goed idee. Een leuke route als je zoveel mogelijk van het land wil zien is bijvoorbeeld: Managua - (Corn Islands) - Granada - Leon - Esteli - Granada - San Juan del Sur - Isla de Ometepe. Het oostelijke gedeelte van Nicaragua sla je dan over, maar dit is moerasgebied en moeilijk door te komen.

Taal

In Nicaragua spreekt men voornamelijk Spaans. In de grotere steden (Managua, Granada, Leon) spreken ze ook Engels. Op Corn Islands wordt bijna alleen Engels gesproken.

Kopen

Een absolute must is het kopen van een fles Flor de Caña. Flor de Caña is de plaatselijke rum en is van een zeer goede kwaliteit. Een fles 18 jaar oude rum koop je al voor ongeveer 30 dollar.

Daarnaast is een goede sigaar uit Nicaragua ook een aanrader. De kwaliteit van de sigaren in Nicaragua komt zelfs in de buurt van de sigaren in Cuba.

Ook de koffie in Nicaragua is van een puike kwaliteit. Dit valt ook meteen goed te combineren met een uitstapje naar de koffieplantages.

Kosten

Eten

Uitgaan

Overnachten

Leren

Werken

Veiligheid

Nicaragua is geen onveilig land. Er lopen, in de grote steden, redelijk wat bedelaars en kleine kinderen die wat aan je willen verkopen. Als je ze negeert of zegt dat je niks wilt zullen ze je met rust laten. Je kunt kinderen en ook oudere mensen blij maken met een beetje eten wat je over hebt, maar pas wel op: als je ze wat geeft, komen ze terug om meer te vragen!

Gezondheid

Respect

Contact

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!


Landen in Amerika

Antigua en Barbuda · Argentinië · Belize · Bolivia · Brazilië · Canada · Chili · Colombia · Costa Rica · Ecuador · El Salvador · Guatemala · Guyana · Honduras · Mexico · Nicaragua · Panama · Paraguay · Peru · Suriname · Uruguay · Venezuela · Verenigde Staten van Amerika

Niet zelfstandig: Falklandeilanden · Frans-Guyana

Werelddelen

Afrika · Antarctica · Azië · Europa · Noord Amerika · Oceanië · Zuid Amerika