Doe mee en deel je reiskennis!

New York (staat)

Uit Wikitravel
Versie door 81.206.240.10 (overleg) op 9 nov 2009 om 16:05 (Info)
Ga naar: navigatie, zoeken
New York (staat)

Default Banner.jpg

New York is een staat in de Verenigde Staten van Amerika.

Regio's

Sommige Amerikanen zeggen dat New York twee regio's heeft: New York City en Upstate —of wel, De rest. In feite, New York is een grote staat met een aantal te onderscheiden toeristische regio's.

New York regions map.png
Metropool New York
New York, de grootste stad in de Verenigde Staten, is mogelijk de bekendste stad in de wereld. Een stad van torenhoge wolkenkrabbers, ethische diversiteit, international corporaties, en onvergelijkbare cultuur, New York representeert vaak de hele VS voor buitenlanders.\
De Catskills
Merendeels landelijk, wild, en bergachtig, de Catskills zijn een populaire vacatie bestemming voor New Yorkers, maar hebben ook veel te bieden voor de reiziger van buiten de staat.
De Hudson Valley
De hoofdstad Albany en de omliggende steden anker de top van de Hudson Valley, die zich uitstrekt ten zuiden aan de rand van de New York City gebied. Tussen hen is een gebied dat veel lijkt op New England als een bakermat van de koloniale beschaving.
The Adirondacks
De Adirondack Mountains zijn de echte wildernis van New York, beschermd door een enorm staatspark, dat het grootste deel van het bovenste derde van de staat omvat. Alleen verspreide kleine nederzettingen en de enkele weg breken de prachtige vergezichten.
The North Country
De Noord Country wordt gedomineerd door grote open gebieden tussen ruim afstand van de steden, met een cultuur die leent uit naburige Canada. De St. Lawrence River en de Duizend Eilanden zijn een belangrijke bestemming in deze regio.
Central New York
Met heuvels en rivieren, steden en boerderijen, hard werken en recreatie, Central New York is een microkosmos van New York als een geheel. Syracuse is de regio's cultureel en economisch centrum.
The Finger Lakes
De Finger Lakes zijn 11 lange, smalle meren met waterkant activiteiten en bezienswaardigheden. Honderden wijnmakerijen stip de regio en de stad Rochester is een centrum van de industrie en innovatie.
The Southern Tier
Grenzend Pennsylvania's Noord-Reeks, de Southern Tier is een grotendeels landelijk gebied met een aantal middelgrote steden, maar met verschillende culturele en industriële attracties.
The Niagara Frontier
De stad Buffalo en de wereld-beroemde Niagara Falls zijn de belangrijkste bestemmingen in de Niagara Frontier, maar de oostelijke gebieden van de regio bieden ook attracties gericht op geschiedenis, landbouw, industrie, en de lokale waterwegen.


Steden

Andere Bestemmingen

Info

'Vetgedrukte tekst''''Vetgedrukte tekst''''Vetgedrukte tekst'''''''

Taal

Arriveren

Rondreizen

Bekijken

Routes

Doen

Eten

Uitgaan

Veiligheid

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!


Regio's van de Verenigde Staten van Amerika

Alaska · de Grote Vlakten · Hawaii · het Midwesten · New England · de Oostkust · de Rocky Mountains · de Westkust ·het Zuiden · het Zuidwesten

Staten van de Verenigde Staten van Amerika

Alabama · Alaska · Arizona · Arkansas · Californië · Colorado · Connecticut · Delaware · Florida · Georgia · Hawaii · Idaho · Illinois · Indiana · Iowa · Kansas · Kentucky · Louisiana · Maine · Maryland · Massachusetts · Minnesota · Michigan · Mississippi · Missouri · Montana · Nebraska · Nevada · New Hampshire · New Jersey · New Mexico · New York · North Carolina · North Dakota · Ohio · Oklahoma · Oregon · Pennsylvania · Rhode Island · South Carolina · South Dokata · Tennessee · Texas · Utah · Vermont · Virginia · Washington · West Virginia · Wisconsin · Wyoming