Doe mee en deel je reiskennis!

Nationaal Park Laheema

Uit Wikitravel
Versie door Rein N. (Overleg | bijdragen) op 3 jun 2012 om 19:39 (catagoriën gebruiken we hier niet of nauwelijks + WP)
Ga naar: navigatie, zoeken
Nationaal Park Laheema

Default Banner.jpg

Nationaal Park Laheema [1] [2] is een natuurgebied in het noorden van Estland.

Begrijpen

Nationaal Park Laheema ligt zo'n 50km ten oosten van Tallinn. Je vindt er bossen, kustlijnen, moerassen en enorme zwerfkeien. Eén van de meest bezochte plaatsen in het park is Viru raba (Viru bog), dat een voetpad van zo'n 5 km lang heeft, en een uitkijktoren.

Geschiedenis

Het gebied was ooit in gebruik als landgoed van verschillende rijke Duitse landeigenaren. Rond de Eerste Wereldoorlog werden de landeigenaren echter verdreven, en kregen de landhuizen een andere bestemming.

Landschap

Veel bos, moeras, dorpjes, kustlijnen en enorme zwerfkeien.

Flora en fauna

Op sommige stukken mag je in bepaalde delen van het jaar niet komen, vanwege o.a. het broedseizoen. Er wordt niet op toegezien of mensen zich hier ook aan houden, dus neem zelf je verantwoordelijkheid en gebruik je verstand. Vooral opvallend zijn verder nog de muggen. Tijdens het fietsen heb je er geen last van, zolang je maar niet stilstaat.

Klimaat

Arriveren

Het park is zowel op de fiets als per auto prima te bereiken en te doorkruisen. Er worden regelmatig fietstochten georganiseerd, maar de routes zijn niet erg complex, dus op eigen houtje rondfietsen kan ook prima.

Toegangskosten

Er zijn geen toegangskosten aan het nationaal park verbonden.

Rondreizen

Zien

Doen

Kopen

Eten

Drinken

Overnachten

Veiligheid

In het bos is kans op teken.