Doe mee en deel je reiskennis!

Natal

Uit Wikitravel
Versie door Gentenaar (Overleg | bijdragen) op 23 dec 2011 om 09:58 (Per vliegtuig)
Ga naar: navigatie, zoeken
Natal

Default Banner.jpg

Natal is de hoofdstad van de deelstaat Rio Grande do Norte, in het noordoosten van Brazilië. De stad heeft 789.896 inwoners (2006).

Begrijpen

Een expeditie van Amerigo Vespucci landde in 1501 op Kaap São Roque, ongeveer 20 kilometer van het huidige Natal. In de late zestiende eeuw vestigden Franse piraten zich langdurig op deze plaats en dreven handel met de Indianen, hierdoor voelde de Portugese gouverneur zich genoodzaakt het gebied te veroveren en in 1598 begon hij er een fort te bouwen. Op 25 december 1599 werd Natal opgericht als een dorp buiten het fort (Natal betekent kerst in het Portugees). Tussen 1633 en 1654 waren het fort en de plaats Natal in Nederlandse handen. Natal groeide niet snel, daar de zandige bodem en het droge klimaat de teelt van suikerriet niet toelieten. De voornaamste bron van inkomsten vormde de veehouderij. In de negentiende en vooral de twintigste eeuw echter werd de stad een centrum van zout- en oliehandel en groeide ze aanzienlijk.

Arriveren

Per vliegtuig

De internationale luchthaven Augusto Severo [1], ook bekend onder de oude naam Parnamirim (IATA: NAT, ICAO: SBNT) is de luchthaven van Natal. De luchthaven ligt op 18 kilometer van het stadscentrum.

Vanuit Schiphol vertrekken er wekelijks vluchten van ArkeFly [2] naar Natal/Augusto Severo.

Per trein

Per auto

De snelweg BR-101 is de belangrijkste toegangweg naar de stad voor wie uit het zuiden van Brazilië naar Natal komt. Vanuit de meeste andere plaatsen in de staat Ceará bereikt u Natal het best via de BR-304. Een belangrijke toegangsweg via de zuidelijke Potiguarkust is de Rota do Sol (RN-063) die u naar de stranden van Pirangi, Búzios en Tabatinga brengt.

Per bus

Per boot

Rondreizen

Bekijken

Doen

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Uitgaan

Slapen

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Volgende bestemmingen

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!