Doe mee en deel je reiskennis!

Mumbai

Uit Wikitravel
Versie door 84.24.96.220 (overleg) op 25 dec 2008 om 13:17 (Per Auto)
Ga naar: navigatie, zoeken
Mumbai

Default Banner.jpg

Mumbai ligt in India.

Begrijpen

Arriveren

Per Vliegtuig

Per Trein

Mumbai heeft twee grote treinstations en enkele tientallen kleinere treinstations. Treinen van en naar het Noorden van India komen aan en vertrekken van Station Mumbai Central (BCT). Treinen van en naar het zuiden van India komen aan en vertrekken van Station Mumbai CST, wat in de volksmond ook bekend is als station Victoria Terminus. Treinkaartjes kunnen vanaf 3 maanden voor de reisdatum geboekt. Dit kan op ieder treinstation, wat vaak frustrerend kan werken vanwege lange wachttijden en bureaucratisch persooneel. Een makkelijkere manier is het boeken via internet op http://www.irctc.co.in/.

Per Auto

Zelf rijden in India is af te raden vanwege het ontbreken van bewegwijzering en veelal slechte wegen. Daarom is het handig om lokaal een auto met chauffeur te huren, die je van en naar Mumbai rijdt. In Mumbai zelf, en met name in het zuidelijke deel, is het vaak een erg grote verkeersdrukte wat rijden in de spits frustrerend kan maken. Het feit dat Riksjaws al uit dit zuidelijke deel geweert worden helpt niet veel. Een taxirit van het vliegveld naar het toeristische Colaba district zal rondom de 5 Euro kosten maar kan een rit van 1 tot 2,5uur betekennen afhankelijk van de drukte.

Per Bus

Per Boot

Rondreizen

Zien

Doen

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Uitgaan

Slapen

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Volgende bestemmingen

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!