Doe mee en deel je reiskennis!

Mumbai: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Mumbai

Default Banner.jpg

(Per Vliegtuig)
(Begrijpen)
Regel 2: Regel 2:
  
 
==Begrijpen==
 
==Begrijpen==
Mumbai is de hoofdstad van de deelstaat [[Maharashtra]]
+
Mumbai is de hoofdstad van de deelstaat [[Maharashtra]].
 +
 
 
==Arriveren==
 
==Arriveren==
  

Versie van 1 feb 2009 om 18:32

Mumbai, ook bekend onder de oude naam Bombay, ligt aan de westkust van India en is de grootste stad van dat land.

Begrijpen

Mumbai is de hoofdstad van de deelstaat Maharashtra.

Arriveren

Per Vliegtuig

Het internationale vlieveld van Mumbai is Chattrapathi Shivaji International Airport. Dit vliegveld ligt op hetzelfde terrein als het de binnenlandse luchthaven genaamd Santa Cruz Domestic Airport. De afstand van de luchthaven tot het toeristische centrum is ongeveer 30 kilometer.

Omdat Mumbai CST vliegveld een van de grootste van het land is zijn er tientallen luchtvaartmaatschappijen met dagelijkse verbindingen met Europa. Zo vliegt de KLM dagelijks van Mumbai naar Schiphol en heeft het Indiaase Jet Airways een dagelijkse vlucht op Brussel.

Transfer van de internationale naar de binnenlandse luchthaven gaat door middel van een shuttlebus die je binnen 10 minuten heen en weer brengt. Je moet echter wel in het bezit zijn van een aansluitend ticket om toe gelaten te worden tot de snelle shuttlebus. Heb je deze nog niet dan moet je de langere route met de taxi pakken, deze kan in de spits tot 30 minuten duren.

Per Trein

Mumbai heeft twee grote treinstations en enkele tientallen kleinere treinstations. Treinen van en naar het Noorden van India komen aan en vertrekken van Station Mumbai Central (BCT). Treinen van en naar het zuiden van India komen aan en vertrekken van Station Mumbai CST, wat in de volksmond ook bekend is als station Victoria Terminus. Treinkaartjes kunnen vanaf 3 maanden voor de reisdatum geboekt. Dit kan op ieder treinstation, wat vaak frustrerend kan werken vanwege lange wachttijden en bureaucratisch personeel. Een makkelijkere manier is het boeken via internet op http://www.irctc.co.in/.

Per Auto

Zelf rijden in India is af te raden vanwege het ontbreken van bewegwijzering en veelal slechte wegen. Daarom is het handig om lokaal een auto met chauffeur te huren, die je van en naar Mumbai rijdt. In Mumbai zelf, en met name in het zuidelijke deel, is het vaak een erg grote verkeersdrukte wat rijden in de spits frustrerend kan maken. Het feit dat Riksjaws al uit dit zuidelijke deel geweert worden helpt niet veel. Een taxirit van het vliegveld naar het toeristische Colaba district zal rondom de 5 Euro kosten maar kan een rit van 1 tot 2,5uur uittrekken afhankelijk van de drukte.

Per Bus

Er zijn in India publieke bussen die dagelijks naar Mumbai rijden vanuit diverse steden. De prijzen voor deze bussen zijn erg laag naar westerse maatstaven, maar ook het comfort is laag. Daarnaast maken deze bussen vaak vele stops en zijn ze erg druk.

Een iets aangenamer alternatief zijn de particuliere busbedrijfjes die ook dagelijks van en naar Mumbai rijden, prijzen zijn iets hoger, maar nog steeds laag naar westerse maatstaven. Vaak kun je kiezen uit een zitplaats of een ligbed, wat een beetje extra comfort geeft. Het reserveren van een kaartje kan bij diverse "travel agencies" die in alle steden zitten.

Per Boot

Rondreizen

Zien

Het Taj Mahal hotel in Colaba district. Een schitterend oud gebouw wat dienstdoet als luxe, 5-sterren hotel. Zowel van binnen als van buiten is het een architectonisch hoogstandje. Morbide detail aan dit hotel is dat dit het doelwit is geweest een grootschalige, meerdaagse, terroristische gijzelingsactie in november 2008.

Mumbai Cricket Ground. Het "Central Park" van Mumbai, een levensgroot grasveld midden in het zuidelijke centrum van Mumbai waar door vele Indiërs dagelijks volkssport nummer 1, het Cricket, gespeeld wordt. Daarnaast is het ook een relatieve oase van rust in het drukke en hectische Mumbai.

Elaphanta Island. Een 45 minuten varen vanuit de haven van Mumbai ligt Elephanta Island, met daarop enkele tientallen grotten die jaren geleden door Boeddhistische monniken uitgehouwen zijn. Let op de toegangsklim naar de grotten wel op voor agressieve apen die al wat blinkt en/of eetbaar lijkt uit je handen grijpt.

Crawford Market. Een grote overdekte markt midden in Mumbai, waar van alles verhandeld wordt, van kleding tot aftershave en van verse fruit tot (huis)dieren klaar voor de slacht.

Doen

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Uitgaan

Slapen

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Volgende bestemmingen

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!