Doe mee en deel je reiskennis!

Muiden: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Muiden

Default Banner.jpg

k (wikipeda fix)
k (link fix)
Regel 1: Regel 1:
'''Muiden'''[http://www.muiden.nl/] is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie [[Noord Holland]]. De gemeente bestaat uit het vestingstadje Muiden en het brinkdorp [[Muiderberg]].
+
'''Muiden'''[http://www.muiden.nl/] is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie [[Noord-Holland]]. De gemeente bestaat uit het vestingstadje Muiden en het brinkdorp [[Muiderberg]].
 
De grote hoeveelheid wateroppervlakte komt niet alleen door de schilderachtige haven van Muiden, maar ook doordat de gemeente doorloopt over het water in het IJsselmeer.
 
De grote hoeveelheid wateroppervlakte komt niet alleen door de schilderachtige haven van Muiden, maar ook doordat de gemeente doorloopt over het water in het IJsselmeer.
  
Regel 27: Regel 27:
 
{{Str}}
 
{{Str}}
  
{{IsIn|Noord_Holland}}
+
{{IsIn|Noord-Holland}}
  
 
[[wikipedia:Muiden]]
 
[[wikipedia:Muiden]]

Versie van 17 jul 2009 om 08:35

Muiden[1] is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De gemeente bestaat uit het vestingstadje Muiden en het brinkdorp Muiderberg. De grote hoeveelheid wateroppervlakte komt niet alleen door de schilderachtige haven van Muiden, maar ook doordat de gemeente doorloopt over het water in het IJsselmeer.

Arriveren

Rondreizen

Bekijken

  • De hervormde kerk is een gotisch gebouw met een laat-romaanse toren.
  • Het Muiderslot, een in goede staat verkerend middeleeuws kasteel, dat mede bekend is geworden door zijn bouwheer graaf Floris V en de Muiderkring rond Pieter Corneliszoon Hooft.
  • Het Muizenfort
  • Het forteiland Pampus

Doen

Kopen

Eten

Uitgaan

Overnachten

Bestemmingen in de buurt

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!