Doe mee en deel je reiskennis!

Moskou

Uit Wikitravel
Versie door 86.94.123.72 (overleg) op 14 sep 2010 om 22:23 (Kopen)
Ga naar: navigatie, zoeken
Moskou

Default Banner.jpg

Moskou
KremlinInside.jpg
{{{kaart2}}} {{{kaart3}}}
Wapen
Coats of arms of None.svg
Geografie
Regio {{}}
Provincie {{}}
Geografische ligging {{{nb}}} NB {{{ol}}} OL
Geografische ligging 55°45′N 37°37′E
Hoogteligging {{{hoogte}}} m
Oppervlakte 1.081 km² km²
Bevolking
Bevolking
– Bevolkingsdichtheid
10.126.424 (census 2002)
9.367,6 inw./km²
Mannen
Vrouwen
{{{mannen}}}%
{{{vrouwen}}}%
Overige info
Postcode 101000-129626
Zonenummer {{{netn}}}

Moskou is de hoofdstad van Rusland.

Begrijpen

Arriveren

Per vliegtuig

Per trein

Vanuit Nederland is Moskou te bereiken met de EuroNight 347 "Jan Kiepura". Deze trein heeft 1 slaaprijtuig met bestemming Moskou. Dagelijks wordt er vertrokken vanaf Amsterdam Centraal (20:08 uur) via Utrecht en Arnhem naar Warschau (aankomst: 10:52 uur), alwaar het rijtuig voor Moskou gecombineerd wordt met rijtuigen uit andere richtingen. Deze trein komt de volgende ochtend om 10:59 uur aan in Moskou.

Per auto

Moskou is per auto ongeveer 2500 km waarbij gerekend moet worden op slechtere wegen naarmate u verder richting het oosten rijdt. Ook is een doorreisvisum nodig voor wit-rusland.

Per bus

Per boot

Rondreizen

Zien

  • Het Bolsjoj theater - In het Bolsjoj theater kan je opera- en balletopvoeringen meemaken. Het was ontstaan in 1780, maar het brandde af in 1805.Dus er kwam het tweede theater in 1825 maar dit brandde ook af . In 1856 werd er een reconstructie gebouwd door Albert Cavos. Er zijn 2500 plaatsen en 120 loges aanwezig in het Bolsjoj theater. Het gebouw is versierd door verschillende beeldhouwwerken van Potjr.
  • Mausoleum van Lenin - klein, vierkant gebouw op het Rode Plein alwaar Lenin's lichaam ligt opgebaard. Men kan het mausoleum bezoeken op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur 's middags. Zorg dat je op tijd in de rij staat! Om 13.00 (en vaak al eerder) wordt de boel gesloten, ongeacht hoe lang de rij is op dat moment.
  • G.U.M. - mooi, oud warenhuis aan het Rode Plein waar dure merken als Gucci en Armani vertegenwoordigd zijn.
  • Kremlin - het geografische en historische centrum van de Russische hoofdstad Moskou. Toeristen hebben geen toegang tot de regeringsgebouwen, wel tot de religieuze gebouwen. Zeker de moeite waard!
  • Basilius Kathedraal - Markant bouwwerk aan het rode plein, deze is ook van binnen te bezichtigen en zeer de moeite waard. Binnen zijn vele ikonen te bewonderen en als je geluk hebt maak je ook nog een uitvoering van een zangkoor mee.

Doe

Leren

Werken

Kopen

In de directe omgeving van het Kremlin vind je o.a de Oel Arbat, een gezellige winkelstraat die ook autovrij is. Naast de vele souvenierwinkels vind je ook vele terrassen en restaurants plus het Hardrockcafe, naast de winkels zie je daar verder ook veel straatverkoop en straatmuzikanten. Naast de Oel Arbat heb je ook de New Arbat waar over het algemeen de wat luxere winkels zitten, dit is een brede straat met 2x 6 rijstroken en een breed voetgangers gebied. Oversteken hier via tunnels onder de weg door, over de weg is niet te doen tenzij je levensmoe bent. Op de New Arbat vind je ook electronica winkels voor bijvoorbeeld een nieuwe flascard of zoiets of als je om een adapter verlegen zit, verder luxe supermarkten die vooral duur zijn. Voor drank,groente en andere etenswaar kun je terecht bij de vele kiosken die je vooral vindt langs de weg of in de parken, bij metrostation Arbatskaya vind je ook een kleine markt. Geld wisselen kun je op een van de Arbats om de 50 meter, kleine wisselkantoortjes herken je aan de displays aan de gevel waar de koers op te zien is.

Eten

Budget

Medium

Duur

Drinken

Slapen

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Volgende bestemmingen

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!


Hoofdsteden in Europa

Amsterdam · Andorra La Vella · Athene · Belgrado · Berlijn · Bern · Boedapest · Boekarest · Bratislava · Brussel · Chisinau · Dublin · Helsinki · Kiev · Kopenhagen · Ljubljana · Londen · Lissabon · Luxemburg · Madrid · Minsk · Monaco · Moskou · Nicosia · Oslo · Parijs · Podgorica · Praag · Reykjavik · Riga · Rome · San Marino · Sarajevo · Skopje · Sofia · Stockholm · Tallinn · Tirana · Valletta · Vaticaanstad · Vaduz · Vilnius · Warschau · Wenen · Zagreb