Doe mee en deel je reiskennis!

Marseille: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Marseille

Default Banner.jpg

(Trein)
(Boot)
Regel 17: Regel 17:
  
 
===Boot===
 
===Boot===
 +
 +
De [http://www.sncm.fr SNCM] onderhoudt directe veerdiensten van Marseille naar Corsica (Ajaccio en Bastia) en Sardinië (Porto Torres).
  
 
==Rondreizen==
 
==Rondreizen==

Versie van 11 sep 2010 om 18:27

Marseille is de hoofdstad van het departement Bouches-du-Rhône en één van de grootste steden van Frankrijk. Ook heeft deze stad een rijk verleden. Al in de tijd van de Grieken was er hier een nederzetting, Marseille heeft steeds gebruik kunnen maken van de goeie ligging ( aan de Middellandse Zee) om door de eeuwen heen uit te groeien tot de stad, dat het nu is. Er zijn enkele mooie stranden (met veel mogelijkheden tot watersport), sfeer volle pleinen en marktjes en enkele fraaie gebouwen zoals de Notre-Dame-de-la-Gare en voor voetbalfans het Stade Vélodrome.

Begrijpen

Erheen reizen

Vliegtuig

Het vliegveld van Marseille (Marseille Provence) ligt ten noordwesten van de stad. KLM en Easyjet vliegen dagelijks vanaf Schiphol naar Marseille. Daarnaast heeft een groot aantal andere maatschappijen Marseille in hun bestemmingen aanbod opgenomen.

Trein

Het SNCF station Marseille St.Charles is het beginpunt van de hogesnelheidslijn naar Parijs, Gare de Lyon. De reistijd per TGV naar Parijs bedraagt ongeveer 4 uur. 's Zomers rijdt er op Zaterdagen een Thalys hogesnelheidstrein vanuit Amsterdam naar Marseille. Er rijdt iedere twee uur een Teoz Expresstrein van Marseille via Narbonne naar Bordeaux. (Reserveren verplicht.) Ook iedere twee uur rijdt er een TER (Regionale sneltrein) van Marseille via Avignon naar Lyon.

Auto

Bus

Boot

De SNCM onderhoudt directe veerdiensten van Marseille naar Corsica (Ajaccio en Bastia) en Sardinië (Porto Torres).

Rondreizen

Zie

Doe

Leer

Werk

Koop

Eet

Voor de durvers : Pieds et paquets ook wel genoemd: pieds en paquets. Tot kleine pakjes opgerolde darmen van schapen en schapenpoten die ongeveer 8 uur met tomaten, de nodige kruiden en look staan te pruttelen om het beetgaar te krijgen. Op meerdere plaatsen in de Provence geserveerd maar voornamelijk in Marseille.

Budget

Medium

Duur

Drink

Slaap

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Eruit reizen

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!