Doe mee en deel je reiskennis!

Macedonië (land)

Uit Wikitravel
Versie door Canshun (overleg | bijdragen) op 3 mrt 2009 om 11:28 (Steden)
Ga naar: navigatie, zoeken
Macedonië (land)

Default Banner.jpg

noframe
Locatie
noframe
Vlag
Mk-flag.png
Beknopt
Hoofdstad Skopje
Regering parlementaire democratie
Munt Macedonische dinar (MKD)
Oppervlakte 25.333 km 2
Bevolking 2.050.554 (schatting juli 2006)
Taal Macedonisch 70%, Albanees 21%, Turks 3%, Servo-Kroatisch 3%, anders 3%
Religie Macedonisch Orthodox 71%, Moslim 27%, anders 2%
Elektriciteit 220V/50Hz (Europese stekker)
Oproepcode +389
Internet TLD .mk
Tijdzone UTC +1

de Republiek Macedonië (Macedonisch: Република Македонија, Republika Makedonija) geregistreerd bij de UN onder de naam (de voormalig Joegoslavisch republiek Macedonië) is een ingesloten land in de Balkan. De buren zijn [[Servië], de omstreden regio Kosovo in het noorden, [[Albanië] in het Westen, Bulgariije in het oosten en Griekenland in de het zuiden. De constitutionele naam van het land is Republiek Macedonië en het wordt meestal genoemd Macedonië desondanks de ambiguë belangen van de Grieken in de naburige Griekse provincie Macedonië en de officiële naam die het land heeft bij de UN. Het land controleert een belangrijke transport corridor tusse WestEuropa en Centraal-Eurpa en de Egeïsche Zee en Zuide-Europa.

Gemakkelijk te bereiken vanuit verschillende hoeken en ter beschikking met alle attenties van de Westerse Wereld blijft Macedonië een van de grote onontdekte landen: een natuurlijk paradijs van bergen, meren en rivieren waar het leven een ander ritme volgt tussen de grandeur van rijke historisch ruïnes en idyllische dorpen die praktisch intact gebleven zijn over eeuwen. Het grootste deel van de bevolking is Slavisch en Orthodox maar er is ook een significanta Albanisch Moslim minderheid. Daarom, men kan zich verwachten aan een mix van ethnische erfgoed. Het land vertegenwoordigt een mix voor waar de Balkan's staan: een fascinerende mix van Slavische, Albanische, Turke, en Mediterrane invloeden.and Mediterrane invloeden.


Begrijpen

De registratie van het land onder "de voormalige Joegoslavische republiek Macedonië" is gekozen uit angst voor nationalistisch opstanden van de Macedonische provincie in Griekenland om zich af te scheiden van Griekenland.


Regio's

Steden

  • Skopje - de hoofdstad
  • Ohrid - meer, UNESCO werelderfgoed

Andere bestemmingen

Info

Geschiedenis

Klimaat

Bevolking

Kunst & cultuur

Feestdagen

Arriveren

Paspoort- & visuminfo

Per vliegtuig

Per trein

Per auto

Per bus

Per boot

Rondreizen

Per vliegtuig

Per trein

Per auto

Per bus

Per boot

Taal

Geldzaken

Kosten

Kopen

Eten

Geschiedenis

Uitgaan

Overnachten

Leren

Werken

Veiligheid

Gezondheid

Respect

Contact

Vertrekken

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!Landen in Europa: (Balkan, Baltische staten, Benelux, Britse en Ierse eilanden, Centraal-Europa, Iberisch Schiereiland, Kaukasus, Scandinavië)

Albanië · Andorra · België · Bosnië en Herzegovina · Bulgarije · Cyprus · Denemarken · Duitsland · Estland · Finland · Frankrijk · Georgië · Griekenland · Hongarije · IJsland · Ierland · Italië · Kroatië · Letland · Liechtenstein · Litouwen · Luxemburg · Macedonië · Malta · Moldavië · Monaco · Montenegro · Nederland · Noorwegen · Oekraïne · Oostenrijk · Polen · Portugal · Roemenië · Rusland · San Marino · Servië · Slovenië · Slowakije · Spanje · Tsjechië · Turkije · Vaticaanstad · Verenigd Koninkrijk · Wit-Rusland · Zweden · Zwitserland

Werelddelen

Afrika · Antarctica · Azië · Europa · Noord Amerika · Oceanië · Zuid Amerika