Doe mee en deel je reiskennis!

Luxor

Uit Wikitravel
Versie door Muaddib (Overleg | bijdragen) op 14 jun 2009 om 19:31 (Per Vliegtuig)
Ga naar: navigatie, zoeken
Luxor

Default Banner.jpg

Luxor ligt in Egypte.

Luxor-rental2.jpg Deze historische paleizenstad langs de oevers van de Nijl is een absolute trekpleister voor de toerist. Vroeger was Luxor de hoofdstad van Opper-Egypte, onder de naam Thebe.

Zeer indrukwekkende tempels, zoals het massale tempelcomplex van Karnak, komen voorbij wanneer u Luxor aan het verkennen bent. Als middelpunt siert de Tempel van Luxor de hele stad; vanaf elk punt kunt u hem bewonderen.

De gouverneur van de stad beweert dat deze stad het grootste openluchtmuseum ter wereld is, maar in onze ogen komt dat niet eens in de buurt als je deze bewonderenswaardige plaats gaat beschrijven. Het is een plaats zonder weerga en onvergetelijk. Het is de ideale plaats om te fietsen, of te bezichtigen met een scooter.

Arriveren

Per Vliegtuig

Luxor International Airport (ICAO: LXR) is de destinatie van diverse vluchten vanuit Europa en het Midden-Oosten. Ook is het de zuidelijke 'hub' van EgyptAir voor binnenlandse vliegroutes in zuidelijk Egypte.

Vanaf Nederland(schiphol) vliegt ArkeFly op donderdag, Transavia op vrijdag Vanaf Belgie(brussel): JetAir op zaterdag

Per Bus

Frequent vertrekken er bussen (Superjet & Upper Egypt Bus Company) naar Cairo, Asuit, Hurgada, Sharm el Sheik. Deze bussen vertrekken vanaf het terrein bij de Toeristenpolitie, rechts naast het treinstation. Hier is ook een kantoor voor het kopen van tickets. Ticket naar Hurgada kost EGP60.

Voor het reizen naar Aswan en Cairo is trein of per vliegtuig geadviseerd.

Per Auto

In Hurgada en Cairo zijn diverse (internationale) auto verhuur bedrijven. In Luxor slechts één. Deze is te vinden in Sheratonstreet, tegenover restaurant 7Days7Way.

Het rijden in Luxor is eenvoudig. Maximale snelheid in Luxor: 40-50km per uur, op snelwegen: 90km per uur.

Wees voorzichtig met verkeersheuvels en de lokale minibussen. Deze minibussen stoppen voor elk persoon die mee wil rijden binnen enkele seconden

Per Boot

Rondreizen

Zien

Doen

Huur een fiets Luxor en Westbank zijn ideale locaties om te verkennen per fiets. Eenvoudige fietsroute's. U kunt fietsen huren bij hotels of op de straat tussen de 10-20EGP echter slechte kwaliteit. Let goed op de banden en remmen. Beter kunt u naar de officiele fietsverhuur kantoren gaan in o.a. Sheratonstreet. kosten (afhankelijk van aantal en uren) ca. 10EGP (1 euro) duurder. Echter dan goed onderhouden en vaak met versnellingen. In Luxor is alles goed per fiets te doen. U kunt ook voor uw gehele verblijf een fietshuren welke u gewoon bij uw hotel kan stallen.

Huur een motor of scooter Vooral in de zomerperiode is het fantastisch om Luxor en de Westbank te verkennen met een automatische scooter of motor (150cc) (verhuur locatie: Sheratonstreet)

Quad-Bike woestijn Safari Het gevoel alleen al van een All Terrain Vehicles (ATV) of Quad Bikes, veroorzaakt ons al de kriebels om te crossen in de woestijn, avontuurlijke wegen... klaar om onze sporen te bekijken.

Iedereen kan deze off-road safari doen. Een Quad is eenvoudig te besturen zodat iedereen een Quad comfortabel kan rijden.

Ballon vluchten Zie alle historische sites van de Westbank vanuit de lucht, Colossen van Memnon, Hatjepsoet temple, Ramsesseum, Habu-temple, Vallei der Koningen-, de graven van de arbeiders en de nobellen, etc...

Ezel safari Een ezel trip geeft je de beste uitzichten en is de meest leuke, wel enigszins rare manier om naar de vallei van de koningen te reizen.

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Uitgaan

Slapen

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Externe website links

Travelmaker informatie Luxor Fietsverhuur in Luxor Luxor Start kabel


Volgende bestemmingen

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!