Doe mee en deel je reiskennis!

Luxor

Uit Wikitravel
Versie door Muaddib (overleg | bijdragen) op 14 jun 2009 om 08:48 (Per Bus)
Ga naar: navigatie, zoeken
Luxor

Default Banner.jpg

Luxor ligt in Egypte.

Deze historische paleizenstad langs de oevers van de Nijl is een absolute trekpleister voor de toerist. Vroeger was Luxor de hoofdstad van Opper-Egypte, onder de naam Thebe.

Zeer indrukwekkende tempels, zoals het massale tempelcomplex van Karnak, komen voorbij wanneer u Luxor aan het verkennen bent. Als middelpunt siert de Tempel van Luxor de hele stad; vanaf elk punt kunt u hem bewonderen.

De gouverneur van de stad beweert dat deze stad het grootste openluchtmuseum ter wereld is, maar in onze ogen komt dat niet eens in de buurt als je deze bewonderenswaardige plaats gaat beschrijven. Het is een plaats zonder weerga en onvergetelijk. Het is de ideale plaats om te fietsen, of te bezichtigen met een scooter.

Arriveren

Per Vliegtuig

Luxor International Airport (ICAO: LXR) is de destinatie van diverse vluchten vanuit Europa en het Midden-Oosten. Ook is het de zuidelijke 'hub' van EgyptAir voor binnenlandse vliegroutes in zuidelijk Egypte.

Vanaf Nederland(schiphol) vliegt ArkeFly op donderdag, Transavia op vrijdag Vanaf Belgie(brussel): JetAir op zaterdag

Per Trein

Per Auto

Per Bus

Frequent vertrekken er bussen (Superjet & Upper Egypt Bus Company) naar Cairo, Asuit, Hurgada, Sharm el Sheik. Deze bussen vertrekken vanaf het terrein bij de Toeristenpolitie, rechts naast het treinstation. Hier is ook een kantoor voor het kopen van tickets. Ticket naar Hurgada kost EGP60.

Voor het reizen naar Aswan en Cairo is trein of per vliegtuig geadviseerd.

Per Boot

Rondreizen

Zien

Doen

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Uitgaan

Slapen

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Volgende bestemmingen

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!