Doe mee en deel je reiskennis!

Lucca

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Lucca

Default Banner.jpg

Lucca is een stad in Noord-Toscane, op nog geen 25 kilometer van Pisa. Het is een bijzondere stad, mede dankzij het Piazza Anfiteatro, een plein dat vroeger een amfitheater was, en de nog geheel intacte stadsmuren. Ook staat er een bijzondere toren, namelijk de Torre Guinigi, waar een aantal bomen op staat.

Info

Arriveren

Per vliegtuig

Per trein

Per auto

Heel Lucca is eenrichtingsverkeer gemaakt op een doolhofachtige wijze. Je rijdt dus slechts een keer naar binnen om de spullen bij het hotel af te leveren en vervolgens parkeer je of in de garage van het hotel of gratis op een van de vele parkeerplaatsen buiten de stadsmuren.

Per bus

Per boot

Rondreizen

Binnen de oude stadsmuren is alles in principe te lopen. De lokale bevolking maakt nog eens gebruik van de fiets, maar de auto wordt echt alleen maar gebruikt om de stad uit te gaan.

Te voet

Binnen de stadsmuren is alles te voet bereikbaar.

Openbaar vervoer

Er rijden kleine elektrische bussen rond in de oude stad. Deze zijn handig als je ermee buiten de stadsmuren wilt komen of als het regent. Anders is lopen de beste manier om van A naar B te komen.Bekijken

  • Duomo San Martino de Domkerk en bisschopszetel van Lucca. Deze kerk is gebouwd in de 11de eeuw, maar uitgebreid in de 12de en 14de eeuw. De gevel van de kerk is sierlijk en vooral de portalen zijn bijzonder.
  • San Michele in Foro een romaanse basiliek, die niet helemaal af is. Vandaar dat de voorgevel uitsteekt. De naam 'In Foro' geeft aan dat dit plein ooit het forum van een voormalig Romeinse kolonie was.
  • Piazza Anfiteatro hier stond eerst een Romeins amfitheater uit de 2de eeuw. Op de ruïnes zijn huizen gebouwd.
  • Villa Guinigi een paleis met kunstschatten van de Middeleeuwen tot de 18de eeuw. Zeer bijzonder zijn de Etruskische grafvondsten; dit zijn een aantal gouden sieraden die nog geheel intact gebleven zijn.
  • Le Mura de beroemde stadsmuren van Lucca. Deze zijn gebouwd in de 16de en 17de eeuw. Ze hebben een lengte van 4,2 kilometer en zijn nog geheel intact. U kunt over de muren heen wandelen.
Lucca vanuit de Torre Guinigi


Doen

Leren

Werken

Kopen

Eten

Binnen de stadsmuren zijn vele ostaria's en restaurants te vinden. Je kunt goed op je eigen gevoel en stemming van de dag afgaan en het uitstekend treffen.

Budget

  • Osteria del Neni di Stefani Simone, Via Pescheria 3, Tel: +39 0583 492681. Een echte, beetje boers aandoende ostaria met een simpele maar smaakvole kaart. Hoofgerechten vanaf ca € 9, karaf huiswijn € 5. Altijd stampvol tijdens de lunch maar het wachten even waard. Ook 's avonds geopend.

Medium

  • Ristorante All'Olivo, Piazza S. Quirico 1, Tel: +39 0583 496264. Stijlvol Italiaans restaurant, wijnen en boeken aan de wand, serveert vele lokale specialiteiten. Voorgerechten vanaf € 10, hoofdgerechten ca. € 19.
  • BucadiSanAntonio, Via della Cervia 3, Tel: +39 0583 55881. Traditioneel Italiaanse waren, koperen pannen aan het plafond, en de obers zingen nog net geen opera. Maar prima eten voor een redelijke prijs. Inclusief wijn ca. € 50 p.p.

Duur

Uitgaan

Lucca heeft binnen de stadsmuren nauwelijks een uitgaansleven. De middeleeuwse sfeer zorgt ervoor dat vanaf een uur of elf de meeste barretjes en restaurants sluiten.

Overnachten

Lucca heeft vele B&B, en kleine Palazzo's die als hotel dienst doen binnen de stadsmuren.

Budget

Medium

  • Palazzo Alexander, Via S. Giustina 48, Tel: +39 0583 583571, [email protected] - stijlvol hotel binnen de stadsmuren met circa 20 kamers. Zeer verzorgde kamers, een beetje aan de kleine kant. Kamers in het hoogseizoen ca. € 125, inclusief ontbijt en wifi. Eigen parkeerterrein net buiten het hotel a € 13 per dag.
  • Hotel Hambros il Parco, Via Pesciatina 197 55012, +39.0583.935355 (, fax: +39.0583.935356), [1].

Duur

Communicatie

Veiligheid

Dagelijks leven

Rondom

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!