Doe mee en deel je reiskennis!

Lombok: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Lombok

Default Banner.jpg

(Doen)
(Doen)
Regel 46: Regel 46:
 
De volgende organisatoren in Senaru bieden wandeltochten aan naar Rinjani:  
 
De volgende organisatoren in Senaru bieden wandeltochten aan naar Rinjani:  
  
['''''Andreas’ expedition'''''][http://www.andreasexpedition.com] is gespecialiseerd in het aanbieden van fantastische service aan zijn gasten en goede werkomstandigheden voor hun team. Als u een reis boekt met ''Andreas’ expedition'' heeft u de mogelijkheid om het echte lokale leven te zien op Lombok en bent u in de gelegenheid om echte traditionele gerechten te proeven.  
+
'''''Andreas’ expedition'''''[http://www.andreasexpedition.com] is gespecialiseerd in het aanbieden van fantastische service aan zijn gasten en goede werkomstandigheden voor hun team. Als u een reis boekt met ''Andreas’ expedition'' heeft u de mogelijkheid om het echte lokale leven te zien op Lombok en bent u in de gelegenheid om echte traditionele gerechten te proeven.  
 
Website: [http://www.andreasexpedition.com www.andreasexpedition.com], email: [email protected], phone: +62 81 23 77 68 281 (Andreas) or +43 680 50 433 16 (Sandra).  
 
Website: [http://www.andreasexpedition.com www.andreasexpedition.com], email: [email protected], phone: +62 81 23 77 68 281 (Andreas) or +43 680 50 433 16 (Sandra).  
  
Regel 52: Regel 52:
 
'''Dag trip in het noorden van Lombok.'''  
 
'''Dag trip in het noorden van Lombok.'''  
  
['''''Andreas’ expedition''''' http://www.andreasexpedition.com] biedt een dagtrip aan in Senaru en Bayan. Het programma is een mix van natuur en cultuur. U bezoekt samen met een ervaren gids het traditionele dorp Senaru, u loopt naar de twee bekende watervallen Air Terjun Sendang Gile en Air Terjun Tiu Kelep, u loopt door de rijstvelden, ziet de oude moskee van Bayan en ziet hoe de vrouwen van Bayan traditionele handwerken produceren – prachtige sarongs en sjaals. In het begin van de avond hebben de gasten de mogelijkheid om typisch lokale gerechten te proeven op de markt van Ancak.
+
'''''Andreas’ expedition'''''[http://www.andreasexpedition.com] biedt een dagtrip aan in Senaru en Bayan. Het programma is een mix van natuur en cultuur. U bezoekt samen met een ervaren gids het traditionele dorp Senaru, u loopt naar de twee bekende watervallen Air Terjun Sendang Gile en Air Terjun Tiu Kelep, u loopt door de rijstvelden, ziet de oude moskee van Bayan en ziet hoe de vrouwen van Bayan traditionele handwerken produceren – prachtige sarongs en sjaals. In het begin van de avond hebben de gasten de mogelijkheid om typisch lokale gerechten te proeven op de markt van Ancak.
  
 
==Eten==
 
==Eten==

Versie van 15 feb 2013 om 15:20

Lombok is een eiland in Indonesië.

Regio's

  • Gili-eilanden - Voor veel mensen zijn de Gili-eilanden de plaats van bestemming zonder veel van Lombok te zien. Deze kleine eilanden gelegen voor de noordwestkust van Lombok staan bekend om hun witte stranden, rust, mooie duiklocaties en sommige om hun uitgaansleven.

Steden

  • Mataram - De hoofdstad van Lombok.
  • Bangsal - De stad waar de veerboten naar de Gili-eilanden vertrekken.
  • Lembar - Vanaf hier vertrekt de boot naar Bali.
  • Senggigi - Een half verlaten vakantiedorp.
De vulkaan Gunung Rinjani, gezien vanaf het eiland Gili Air.

Andere Bestemmingen

  • Gunung Rinjani - Deze vulkaan is te zien vanaf het hele eiland. De vulkaan is te beklimmen: je kunt naar de rand, naar de top (3726 meter), maar je kunt ook in de vulkaan naar het meer. Hier zijn heetwaterbronnen te vinden.

Info

Taal

Arriveren

Rondreizen

Bekijken

Routes

Doen

Rinjani trekking.

De vulkaan Rinjani is met 3.726 meter boven zeespiegel de op één na hoogste vulkaan in Indonesië. De vulkaan Rinjani is nog steeds actief en gevestigd in het Gunung Rinjani nationaal park, deze werd opgericht in 1997. In Senaru of Sembalun is het mogelijk om de tour naar de vulkaan te starten. In beide dorpen vindt u vele touroperators die trips organiseren naar de vulkaan. Het is vrij makkelijk om de weg te vinden naar de vulkaan, maar sinds de laatste uitbarsting in de zomer van 2009 is het alleen nog mogelijk om de vulkaan te beklimmen met een professionele gids. Afhankelijk van hoeveel tijd u door wilt brengen op de vulkaan kunt u ervoor kiezen om een twee-, drie-, vier-, of vijfdaagse wandeltocht te maken:

Rinjani trekking 2 dagen / 1 nacht: tijdens de tweedaagse trek, loopt u samen met de gids en de dragers van Senaru naar de kraterrand, waar u kan genieten van het prachtige panorama uitzicht. Je brengt de nacht door in een tent en gaat dezelfde weg terug naar het dorp op de tweede dag.

Rinjani trekking 3 dagen / 2 nachten: deze trek begint normaal gesproken in Sembalun. Vanuit Sembalun loopt u naar de kraterrand, u geniet hier van de zonsondergang en slaapt hier in tenten. Op de tweede dag start u om 3 uur in de nacht met de klim naar de top van Rinjani. De klim naar de top is erg zwaar en alleen te bereiken met een goede conditie, uithoudingsvermogen en stalen zenuwen. Echter, het uitzicht over de helft van Lombok, de Gili eilanden, Bali en Sumbawa tijdens de zonsopgang is absoluut de moeite waard. Later op de dag loop je naar beneden richting de Segara Anak meer, daar neemt u een bad in de warmwaterbronnen en loopt u naar de kraterrand van Senaru. Daar verblijft u de tweede nacht. Op de derde dag loopt u naar beneden naar Senaru.

Als u de trek bent begonnen in Senaru, dan heeft u de vermoeiende klim naar de top van Rinjani op de derde dag en wacht u een zeer lange weg naar beneden naar Sembalun op dezelfde dag.

Rinjani trekking 4 dagen / 3 nachten: deze trek start in Sembalun, hiervandaan loopt u naar de kraterrand en verblijft hier de eerste nacht. In de vroege ochtend begint u aan de klim naar de top van Rinjani. Daarna loopt u terug naar het kamp en blijft u doorlopen totdat u de Segara Anak meer heeft bereikt. Hier neemt u een verfrissend bad in de warmwaterbronnen en zet u de tenten voor de tweede nacht. Op de derde dag is er de mogelijkheid om te vissen in het meer en om de grotten te bezoeken. Er zijn vele legendes die vertellen over deze speciale, heilige plekken. Later loopt u naar de kraterrand van Senaru, waar u de laatste nacht zult door brengen in de bergen en kunt u genieten van het prachtige panorama uitzicht. Op de vierde dag loopt u terug naar Senaru.

Rinjani trekking 5 dagen / 4 nachten: Ook bij de vijfdaagse trek is het het beste om te starten in Sembalun. U loopt naar de kraterrand en slaapt daar in tenten. Op de tweede dag begint u de klim naar de top van Rinjani, u loopt terug naar het kamp en naar beneden naar Segara Anak meer. Daar kunt u zwemmen in de warmwaterbronnen en zult u de tweede nacht doorbrengen. Op de derde dag heeft u tijd om te vissen in het meer en om de grotten te bezoeken. De derde nacht brengt u ook door bij het meer, de volgende dag zult u de nieuwe kleine vulkaan beklimmen - Vulkaan Baru -. Later loopt u naar de kraterrand van Senaru. Hier verblijft u tijdens de laatste nacht. Op de vijfde dag loopt u terug naar Senaru.


De volgende organisatoren in Senaru bieden wandeltochten aan naar Rinjani:

Andreas’ expedition[2] is gespecialiseerd in het aanbieden van fantastische service aan zijn gasten en goede werkomstandigheden voor hun team. Als u een reis boekt met Andreas’ expedition heeft u de mogelijkheid om het echte lokale leven te zien op Lombok en bent u in de gelegenheid om echte traditionele gerechten te proeven. Website: www.andreasexpedition.com, email: [email protected], phone: +62 81 23 77 68 281 (Andreas) or +43 680 50 433 16 (Sandra).


Dag trip in het noorden van Lombok.

Andreas’ expedition[3] biedt een dagtrip aan in Senaru en Bayan. Het programma is een mix van natuur en cultuur. U bezoekt samen met een ervaren gids het traditionele dorp Senaru, u loopt naar de twee bekende watervallen Air Terjun Sendang Gile en Air Terjun Tiu Kelep, u loopt door de rijstvelden, ziet de oude moskee van Bayan en ziet hoe de vrouwen van Bayan traditionele handwerken produceren – prachtige sarongs en sjaals. In het begin van de avond hebben de gasten de mogelijkheid om typisch lokale gerechten te proeven op de markt van Ancak.

Eten

Slaap

Budget

  • Oceans 5 dive resort, Harbor Gili Air (South of Gili Air), +6281338777144 (), [1]. euro 35-60.

Medium

Duur

  • Puri Mas Beach Resort and Spa [4] ([email protected]) Jl. Raya Mangsit Beach, Senggigi, Lombok, Tel: (62)(370)693831

Uitgaan

Veiligheid

Rondom

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!