Doe mee en deel je reiskennis!

Lloret de Mar: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Lloret de Mar

Default Banner.jpg

(Doen)
Regel 1: Regel 1:
'''Lloret de Mar''' ligt aan de [[Costa Brava]] in [[Spanje]].
+
'''Lloret de Mar''' is een kustplaats aan de [[Costa Brava]] in [[Spanje]]. Ten noordoosten van Barcelona. Lloret de Mar is bekend voor zijn jonge bezoekers, het nachtleven en het strand.
 +
 
  
 
==Info==
 
==Info==

Versie van 16 dec 2011 om 13:15

Lloret de Mar is een kustplaats aan de Costa Brava in Spanje. Ten noordoosten van Barcelona. Lloret de Mar is bekend voor zijn jonge bezoekers, het nachtleven en het strand.


Info

Lloret de Mar is een van de populairste badplaatsen aan de Costa Brava. Naast een groot uitgaancentrum met veel discotheken, bars en restaurants zijn er ook diverse mooie stranden te vinden. Het hoofstrand van Lloret de Mar is druk bezocht door de vele hotelgasten, maar de stranden en baaitjes rondom Lloret de Mar zijn mooi en niet overdreven druk.

Rondom de heuvels van Lloret de Mar liggen veel villawijken met de weekend huizen van Barcelonezen, en vakantiehuizen van vele buitenlandse eigenaren.

Arriveren

Per vliegtuig

Rayanair biedt vluchten vanaf diverse luchthavens (Eindhoven, Maastricht, Dusseldorf) naar Girona (Barcelona volgesn Ryanair) aan. Vaak zeer betaalbaar.

Per trein

Per auto

Ca. 1450 km. vanaf Utrecht. Goed te bereiken via tolwegen door Frankrijk en een deel van Spanje.

Per bus

Diverse touroperators bieden busreizen aan naar Lloret de Mar, meestal met overnachtingen in een 2 of 3 sterren hotel.

Per boot

Rondreizen

Bekijken

Doen

Lloret de Mar biedt vele 'fun' attracties, zoals WaterWorld, een van de grootste waterparken van Europa. Maar ook boottochtjes, jeepsafari's, jetski en vele andere doe mogelijkheden.

  • Zeilen en het chateren van een jacht - International Charter group [1] - is een van 's werelds grootste charterbedrijven voor jachten, het bedrijf kan aan alle chartervoorwaarden voldoen, van zelf varen tot bemande boten in de Balearen. Opererend vanuit 9 kantoren wereldwijd (Verenigde Staten, Monaco, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, het Caribisch gebied, Hong Kong, Dubai en Barcelona).

Leren

Werken

Kopen

Eten

Uit eten is (veel) goedkoper dan in Nederland en Belgie. Een dag menu kost meestal rond € 10,- -12,-, en bevat een voor- hoofd- en nagerecht, inclusief wijn of water.

Budget

De onvermijdelijke Burger Kings en Mc Donald's treft u hier ook aan. Een alternatief zijn de diverse aanbieders van Doner kebap.

Medium

Pizzeria's, Mexicanen.

Duur

Diverse 5 sterren hotels bieden eveneens een gastronomische ervaring in het eigen specialiteiten restaurant.

Uitgaan

Overnachten

Budget

Medium

Naast de vele hotel mogelijkheden is het mogelijk om een villa met eigen zwembad te huren. Verschillende organisaties bieden deze aan.

CostaCabana biedt diverse vakantie villa's in Lloret de Mar te huur

Duur

Communicatie

Veiligheid

Dagelijks leven

Rondom

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!

\