Doe mee en deel je reiskennis!

Lissabon

Uit Wikitravel
Versie door Micropteron (overleg | bijdragen) op 8 okt 2009 om 18:27 (Zien)
Ga naar: navigatie, zoeken
Lissabon

Default Banner.jpg

Lissabon (Lisboa) is de hoofdstad van Portugal.

Begrijpen

Arriveren

Per Vliegtuig

De luchthaven ligt binnen de stad op zo'n 6 km van het centrum. Omdat er (nog) geen metroverbinding is worden transfers naar de hotels per bus of taxi gedaan. Vooraf de prijs met de taxichauffeur afspreken is aan te raden. Lijnbussen (lijnen 5, 22, 44, 45 of 83) zijn minder confortabel en soms zijn er gauwdieven actief.

Per Trein

Waarschijnlijk kom je aan in het station Santa Apolónia. Vandaar kan je verder per bus of taxi.

Per Auto

Vermijd de spitsuren tussen 8 en 10 uur en tussen 18 en 20 uur. Zoek een parkeergarage. Bijna overal is parkeren betalend.

Per Bus

Per Boot

Zich verplaatsen

Te voet

De beste manier om Lissabon te bezoeken is er rond te wandelen. Hier en daar kan je een lift (elevador) nemen: tussen de benedenstad en de bovenstad neem je de Elevador da Glória of de Elevador Santa Justa, tussen de bovenstad en de Taag de Elevador da Bica.

De benedenstad is in vele straten autovrij en de pleinen zijn aangename pleisterplaatsen ondanks het druk rondrazende verkeer.

Per metro

In de stad en omgeving kan men bijna overal geraken met de metro. Er worden momenteel nog steeds uitbreidingen aangelegd. Het is er goedkoop, snel en proper. Wie een abonnement "Sete colinas" koopt kan binnen één jaar gebruik maken van metro, tram, bussen en liften. Voor een verblijf van vijf dagen is de aankoop ervan al rendabel.

Per boot

Je kan oversteken naar de overkant van de Taag per overzetboot vanaf de Cais do Sodré.

Per bus

Overal rijden lijnbussen. Ook waar trams of metro niet komen.

Per tram

Belém bezoeken kan je vanaf de Praça Figueira en Praça do Comércio met de passerende tram. Oude tramstellen rijden overal rond om niet alleen de toeristen te vervoeren. Ook de lisboetas maken er veel gebruik van. Bekend is de tram Carreira nr 28 die tussen de west- en de oostzijde van de stad een groot deel van de stad en zijn bezienswaardigheden laat zien.

Zien

het hypermoderne station van Lissabon: Oriente
 • Oriente en expoterrein
 • Baixa
 • Bairro alto en Chiado
 • Rossio
 • Gulbenkianmuseum
 • Castelo São Jorge
 • Azulejomuseum
 • Museu do Fado
 • fadorestaurants

Doe

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Drinken

Slapen

Budget

Medium

 • NH Parque Lisboa [1]Het hotel heeft een exellente locatie in de stad van Lissabon. Gelegen aan het Praça Marquês Pombal,waar de historische en financiële sectoren van de stad samenkomen. NH Hotels beschikken over 3 hotels in Lissabon
 • Lisbon Hotels [2].

Duur

Communicatie

Veiligheid

Volgende bestemmingen

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!


Hoofdsteden in Europa

Amsterdam · Andorra La Vella · Athene · Belgrado · Berlijn · Bern · Boedapest · Boekarest · Bratislava · Brussel · Chisinau · Dublin · Helsinki · Kiev · Kopenhagen · Ljubljana · Londen · Lissabon · Luxemburg · Madrid · Minsk · Monaco · Moskou · Nicosia · Oslo · Parijs · Podgorica · Praag · Reykjavik · Riga · Rome · San Marino · Sarajevo · Skopje · Sofia · Stockholm · Tallinn · Tirana · Valletta · Vaticaanstad · Vaduz · Vilnius · Warschau · Wenen · Zagreb