Doe mee en deel je reiskennis!

Lissabon: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Lissabon

Default Banner.jpg

(Doe)
(=kolere)
Regel 18: Regel 18:
  
  
==kolere=
 
 
WTF
 
WTF
 
==Leren==
 
 
==Werken==
 
 
==Kopen==
 
 
==Eten==
 
 
===Budget===
 
 
===Medium===
 
 
===Duur===
 
 
==Drinken==
 
 
==Slapen==
 
 
===Budget===
 
 
===Medium===
 
*'''NH Parque Lisboa''' [http://www.nh-hotels.nl/nh/nl/hotels/portugal/lissabon/nh-parque-lisboa.html?]Het hotel heeft een exellente locatie in de stad van Lissabon. Gelegen aan het ''Praça Marquês Pombal'',waar de historische en financiële sectoren van de stad samenkomen. NH Hotels beschikken over 3 [http://www.nh-hotels.nl/nh/nl/hotels/portugal/lissabon.html? hotels in Lissabon]
 
 
===Duur===
 
 
==Communicatie==
 
Portugees is als gesproken taal niet gemakkelijk om te begrijpen. Veel mensen die wat met toeristen te maken hebben spreken Engels of een beetje Duits. Maar de meesten houden het bij hun eigen landstaal (die overigens de vijfde wereldtaal is).
 
 
Toch probeert men het de toerist zo duidelijk mogelijk te maken. Folders en menu's zijn veeltalig. Wie een paar Portugese woorden spreekt kan op veel goede wil rekenen.
 
 
In de luchthaven en op strategische plaatsen (''Rua do Arsenal'', ''Praça do Comércio'', station ''Santa Apolónia'', ''Mosteiro dos Jerónimos'' in ''Belém'', ''Castelo São Jorge'', ''Palácio do Foz'' op de ''Praça dos Restauradores'') in de stad zijn toeristische bureau's waar graag en correct inlichtingen gegeven worden.
 
 
==Veiligheid==
 
Lissabon heeft problemen met gauwdieven. Bendes doorkruisen de stad. Ze zijn zeer actief op autobussen en trams, op de pleinen in de benedenstad (Rossio en Praça Figueira) en in de winkelstraten.
 
 
==Volgende bestemmingen==
 
 
{{Str}}
 
{{IsIn|Portugal}}
 
{{Sjabloon:Hoofdsteden van Europa}}
 
 
 
 
 
 
[[de:Lissabon]]
 
[[en:Lisbon]]
 
[[eo:Lisbono]]
 
[[es:Lisboa]]
 
[[fi:Lissabon]]
 
[[fr:Lisbonne]]
 
[[hu:Lisszabon]]
 
[[it:Lisbona]]
 
[[ja:リスボン]]
 
[[pt:Lisboa]]
 
[[ro:Lisabona]]
 
[[ru:Лиссабон]]
 
[[sv:Lissabon]]
 
[[wts:Category:Lisbon]]
 
 
 
[[WikiPedia:Lissabon]]
 

Versie van 9 jun 2010 om 12:06

Lissabon (Lisboa) is de hoofdstad van Portugal.

Begrijpen

Arriveren

Per Vliegtuig

De luchthaven ligt binnen de stad op zo'n 6 km van het centrum. Omdat er (nog) geen metroverbinding is worden transfers naar de hotels per bus of taxi gedaan. Vooraf de prijs met de taxichauffeur afspreken is aan te raden. Lijnbussen (lijnen 5, 22, 44, 45 of 83) zijn minder confortabel en soms zijn er gauwdieven actief.

Per Trein

Waarschijnlijk kom je aan in het station Santa Apolónia. Vandaar kan je verder per bus of taxi.

Per Auto

Vermijd de spitsuren tussen 8 en 10 uur en tussen 18 en 20 uur. Zoek een parkeergarage. Bijna overal is parkeren betalend.WTF