Doe mee en deel je reiskennis!

Lampedusa

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Lampedusa

Default Banner.jpg

Lampedusa is het grootste van de drie Pelagische eilanden in de Middelandse Zee en hoort bij Italië. Het eiland is te vinden op circa 200 km ten zuiden van Sicilië en ruim 100 km ten oosten van Tunesië.

Regio's[bewerken]

Steden[bewerken]

Andere Bestemmingen[bewerken]

Info[bewerken]

Lampedusa is voor de Italianen een bekende vakantiebestemming. Echter, steeds meer mensen van buiten Italië gaan het Pelagische eiland bezoeken. De reden hiervoor zijn de betoverende kleuren van de zee en de mooie stranden. In augustus is het eiland vanwege de grote drukte af te raden, maar door het Mediterrane klimaat is het eiland van mei tot oktober door de zon ingenomen en dus erg aangenaam.

Taal[bewerken]

Hoewel Lampedusa geologisch gezien tot Afrika behoort, is het een Italiaans (-sprekend) eiland.

Arriveren[bewerken]

Per vliegtuig[bewerken]

Lampedusa is met het vliegtuig te bereiken via een binnenlandse vlucht vanuit Italië. In de zomer 3x per dag van en naar Palermo en 1x per dag van en naar Catania. Ook vanuit Milaan Malpensa, Bergamo, Bologna, Verona, Rimini en Rome Fiumicino is het eiland per vliegtuig te bereiken.

Per boot[bewerken]

Lampedusa is te bereiken met de boot vanuit Porto Empedocle. Er vaart een nachtboot bijna elke dag in de week via Linosa, die rond middernacht vertrekt en rond 8 uur aankomst. Ook zijn er snellere draagvleugelboten, die er al gauw de helft minder lang over doen.

Rondreizen[bewerken]

Bekijken[bewerken]

Routes[bewerken]

Doen[bewerken]

Eten[bewerken]

Uitgaan[bewerken]

Veiligheid[bewerken]

Rondom[bewerken]

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!

Create category