Doe mee en deel je reiskennis!

Kralendijk

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Kralendijk

Default Banner.jpg

Kralendijk is de hoofdplaats van het eiland Bonaire. Het dorp heeft ongeveer 3000 inwoners en is daarmee ook de grootste plaats van Bonaire.

De naam is afgeleid van het daar aanwezige koraalrif en wordt sinds circa 1840 gebruikt. De lokale bevolking noemt de stad ook wel Playa, wat strand betekent.

Arriveren

Per Vliegtuig

De internationale luchthaven van Bonaire (IATA: BON, ICAO: TNCB) , ook wel Flamingo-luchthaven genoemd, ligt vlakbij Kralendijk.

Per bus

Per auto

Per boot

Rondreizen

Zien

Elk jaar wordt er met carnaval een optocht door Kralendijk gehouden, een aanrader voor wie in de carnavalsperiode naar Bonaire reist.

Fort Oranje - Dit is een klein fort in het centrum van Kralendijk dat in 1639 gebouwd werd in opdracht van de West-Indische Compagnie. In 1932 werd een toren aan het fort toegevoegd, deze verving een ouder houten exemplaar.

Doen

  • Kralendijk is een geliefde bestemming bij duikers, men kan er zeer goede duiklocatie's vinden met koraalriffen en kleurrijke vissen.

Kopen

Eten

Drinken

Slapen

Plaza Resort Bonaire [1] (e-mail: [email protected]), Julio A. Abraham Boulevard 80. Dit vakantiepark ligt ten zuiden van het centrum van Kralendijk, niet ver van de luchthaven.

Volgende bestemmingen

Rincon - Het oudste plaatsje op Bonaire.


Dit artikel is een beginnetje En heeft aandacht nodig. Duik erin en help het groeien!