Doe mee en deel je reiskennis!

Ko Tao: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Ko Tao

Default Banner.jpg

k (Wijzigingen door 218.111.231.210 hersteld tot de laatste versie door Canshun.)
(Duikscholen (Nederlandstalig))
Regel 60: Regel 60:
  
 
Award winning '''Ban's Diving''' heeft een team van enthousiaste '''Nederlandse duikinstructeurs''' voor je klaar staan. Surf naar: [http://www.duikeninkohtaothailand.nl duikeninkohtathailand.nl] en we verzorgen je van A tot Z, voel als een '''keizer''' van de start voor '''alle budgetten''' van beginner tot aan '''Instructeur'''!
 
Award winning '''Ban's Diving''' heeft een team van enthousiaste '''Nederlandse duikinstructeurs''' voor je klaar staan. Surf naar: [http://www.duikeninkohtaothailand.nl duikeninkohtathailand.nl] en we verzorgen je van A tot Z, voel als een '''keizer''' van de start voor '''alle budgetten''' van beginner tot aan '''Instructeur'''!
 +
 +
Ten slotte heb je nog een kleine duikschool, welke helemaal van een Nederlander is, en echt alle PADI cursussen in het Nederlands verzorgt.  Zij doen dit in kleine groepen, en met voor Koh Tao begrippen lange duiktijden van 1 uur!.  Dus meer tijd om van de onderwaterwereld te genieten: www.ImpianDivers.com
  
 
Laat ons je meenemen in de '''betoverende''' Open Water Wereld van Koh Tao en krijg een ervaring die je nooit meer zal vergeten!
 
Laat ons je meenemen in de '''betoverende''' Open Water Wereld van Koh Tao en krijg een ervaring die je nooit meer zal vergeten!

Versie van 18 mei 2010 om 00:50

Ko Tao (เกาะเต่า), letterlijk Schildpad Eiland, is een eiland in de Golf van Thailand in Zuid Thailand.


Begrijpen

Koh Tao is een geweldige plek voor duikers die weg willen uit de gekte van Ko Samui en die meer willen dan feestvieren op de Full Moon Party op Ko Pha Ngan. Ko Tao is een goede plek om te leren duiken. Er zijn nauwelijks golfstromen en je hoeft minder dan een uur met de boot om dieptes van 40 m of meer te vinden.

Arriveren

Per boot

De enige opties zijn per boot vanaf Surat Thani, Chumphon, Koh Samui of Koh Pha Ngan.

Als je vanuit het zuiden komt, kun je ferry van Surat Thani (ca. 3 uren) op het vasteland nemen, of van Ko Samui (1,5 uur) of Ko Pha Ngan (1 uur). Als je de boot van Surat Thani neemt, dan is de nachtboot ook een mogelijkheid - deze vertrekt rond 23:00 uur en komt om 6 uur 's ochtends aan. Wees er vroeg bij op de boot om een matras te pakken te krijgen, want het zijn veelal voormalige vrachtschepen met simpele faciliteiten.

Als je vanuit het noorden komt, dan kun je de ferry van Chumphon nemen. Talloze winkels en cafés verkopen tickets voor verschillende schepen. De snelste en waarschijnlijk comfortabelste (Lomprayah Hoge snelheid Catamaran) is op Ko Tao in 90 minuten, de langzaamste doet er 5 uur over.

Je kunt ook een boot charteren vanaf Ko Samui om op Ko Tao te gaan duiken. Er zijn veel speedboten die binnen een uur op Ko Tao kunnen zijn.

Dan zijn er ook nog mogelijkheden om naar Koh Samui te vliegen en vanuit daar de boot te nemen. Bangkok Airways vliegt dagelijks vanaf onder meer Bangkok en Chiang Mai. Firelfly vliegt vanaf Penang. Er is een speciale catamaran [1] die, twee keer per dag, Ko Samui, Ko Pha Ngan, en Ko Tao met elkaar en met Chumphon op het vasteland verbindt. Je kunt online boeken. Informeer in de aankomsthal van het vliegveld naar de beste mogelijkheden om vanaf Koh Samui op Koh Tao te komen


Doe

Duiken op Koh Tao

Ko Tao duik sessie

Vrijwel iedereen komt naar Koh Tao om te duiken. Hoe weet je welke van de meer dan 35 duikscholen op Koh Tao jou datgene kan bieden wat je zoekt? Alle duikscholen en duikinstructeurs zijn verbonden aan een duikorganisatie zoals PADI of SSI. Deze organisaties controleren de kwaliteit, standaards en procedures van alle duikcursussen, zodat alle duikscholen vrijwel hetzelfde bieden. Sommige duikscholen proberen indruk te maken door hun boot vaker te schilderen, of door te adverteren met hogere kwaliteitstandaards of beter materiaal. Omdat alle duikscholen werken volgens de strenge PADI en/of SSI standaards en procedures, zijn deze zaken niet echt van belang. Sommige scholen zeggen dat ze een zeer ervaren staf van instructeurs hebben. Misschien is dat zo, maar alweer: alle instructeurs, ervaren en beginnend, geven precies dezelfde voorgeschreven cursus en staan onder strikte kwaliteitscontrole. Voor uw veiligheid maakt dat dus geen verschil. Een beginnende en enthousiaste instructeur is soms beter dan een ervaren instructeur die al jarenlang dezelfde cursus geeft, zeven dagen in de week.

In het begin van je duikcursus moet je een aantal onderwater vaardigheden leren op een veilige plaats. Sommige duikscholen hebben een zwembad, maar de meeste hebben dat niet. Duikscholen zonder zwembad gaan met de boot naar een beschutte duikplaats zoals Japanese Garden, Mango Bay of Ao Leuk. Wanneer je je zeker voelt, kan het leuk zijn om meteen de oceaan in te duiken, maar wanneer je je wat minder zeker voelt is het prettiger om in een veilig zwembad met goed helder water en zonder boten of golven te beginnen. Als een duikschool geen zwembad heeft en maar één boot zal de boot haast elke dag naar een beschutte duikplaats gaan. Dat is een nadeel voor meer ervaren duikers, of duikers aan het eind van hun cursus die vaak graag naar andere interessante duikplaatsen gaan die minder geschikt zijn voor absolute beginners, zoals Chumphon Pinnacle, South-west Pinnacle of Shark Island.

Wat is de beste grootte voor een groep bij duikles? Dat ligt eraan wat je wilt. Een grote groep kan heel leuk zijn, maar er is wel minder tijd om te duiken. Zes studenten is wel het maximum. Kleinere groepen werken efficiënter, en als je alleen maar met je vrienden wilt duiken moet dat kunnen. Je moet er soms wel echt om vragen, want duikinstructeurs worden per student betaald, en die hebben dus graag grote groepen.

Wat hoor je liever wanneer je de eerste keer de oceaan inspringt: “let op je drijfvermogen!” of “mind your buoyancy control!” Zelfs wanneer je perfect Engels spreekt is het nog prettig om in het Nederlands les te hebben, met een Nederlandse instructeur en Nederlandse cursusmaterialen. Er zijn verschillende Nederlandstalige duikinstructeurs op het eiland.

Denk ook na over de locatie: wil je op het drukke Sai Ree strand zitten waar de meeste duikscholen, kroegen en restaurants zitten? Of wil je naar het iets rustigere Chalok Ban Kao, waar ook genoeg te doen is? Of wil je juist verblijven in een afgelegen baai zoals Tanote bay?

Duikscholen (Engelstalig)

  • Coral Grand Divers & Resort [2]. Gelegen in een wat rustiger gebied dan de andere scholen, aan het eind van het strand. 2 boten en een speedboot.
  • Crystal Dive Resort [3].
  • Divepoint (aan de waterkant in Mae Haad) [4]. Divepoint heeft misschien wel de mooiste duikboot van het eiland, groot genoeg zodat je niet je spullen er naar toe en vanaf hoeft te sjouwen; (PADI en SSI). Gesloten in November en December).

Duikscholen (Nederlandstalig)

Op de pagina van de Nederlandse Duiksinstructeurs Groep Koh Tao kun je duikcursussen met een Nederlandse instructeur boeken: duikeninthailand.com


Surf eens naar de site van Ties & Shirley en ik weet zeker dat wij jou kunnen verleiden tot een sprong in het diepe. Dit uiteraard lekker in je eigen taal en in een ontspannen omgeving hier op het prachtige Koh Tao: duikeninthailand.info

Thailand Gap Year Internships - PADI Cursussen, Duik Stages & somervakantie opties.

Award winning Ban's Diving heeft een team van enthousiaste Nederlandse duikinstructeurs voor je klaar staan. Surf naar: duikeninkohtathailand.nl en we verzorgen je van A tot Z, voel als een keizer van de start voor alle budgetten van beginner tot aan Instructeur!

Ten slotte heb je nog een kleine duikschool, welke helemaal van een Nederlander is, en echt alle PADI cursussen in het Nederlands verzorgt. Zij doen dit in kleine groepen, en met voor Koh Tao begrippen lange duiktijden van 1 uur!. Dus meer tijd om van de onderwaterwereld te genieten: www.ImpianDivers.com

Laat ons je meenemen in de betoverende Open Water Wereld van Koh Tao en krijg een ervaring die je nooit meer zal vergeten!

duikeninkohtathailand.nl

Dit artikel is een beginnetje En heeft aandacht nodig. Duik erin en help het groeien!