Doe mee en deel je reiskennis!

Kingston (Jamaica)

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Kingston (Jamaica)

Default Banner.jpg

Kingston is de hoofdstad van Jamaica.

Info

Kingston, de hoofdstad van Jamaica, is gelegen aan de zuidoost kust van het eiland. Er zijn twee wijken in de stad: 'downtown' en 'uptown.' Kingston is een tijd lang Jamaica's enige stad geweest en is nog steeds de grootste commerciële en culturele stad. De stad is redelijk groot, vooral voor een eiland als Jamaica.

Arriveren

Per vliegtuig

  • Norman Manley International Airport (IATA), Phone: 1-888-247-7678, [1]. Op het zuidoostelijk gedeelte van het eiland, met uitzicht op Kingston Harbour aan de Palisadoes peninsula. Per juni 2006, Manley International Airport wordt hierop gevlogen door Air Jamaica, British Airways, Air Canada, Continental Airlines, Cayman Airways, Copa Airlines, BWIA, Spirit Airlines, US Airways, Delta Airlines, en American Airlines.

Per auto

Island Rental Cars heeft kantoren bij NMIA airport, in downtown Kingston, Ocho Rios en Montego Bay, ze hebben eventueel "Drop-off"rentals. Vergeet niet aan de linkerkant van de weg te rijden!

Per bus

Kingston heeft een goed bus systeem dat helaas niet goed beschreven staat. Jamaica Urban Transit Company (JUTC) is het busbedrijf van de staat maar er zijn ook privé ondernemingen die dezelfde routes rijden. Bussen rijden meestal via een van de volgende knooppunten 1 downtown, 2. Half-Way Tree of 3. Cross Roads. Kaarten staan op: www.whagwan.org.

Per boot

Rondreizen

Bekijken

  • Bob Marley Museum, 56 Hope Road, Phone: +1 876-927-9152.
  • Devon House, 26 Hope Road, Phone: +1 876-926-0815. Tu-Sa 10AM-5PM. Prachtig Jamaicaans huis. De tuin heeft kleine winkeltjes, een restaurant en een ijswinkel met Jamaicaanse fruits maken. Tour: US$6.
  • Hope Botanical Gardens De grootse botanische tuin van het Carribisch gebied.
  • Hope Zoo Naast de Botanical Gardens.

Doen

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Uitgaan

Overnachten

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Dagelijks leven

Rondom

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!

Dit artikel bevat informatie die niet in het Nederlands geschreven is. Het heeft vertaling nodig. Duik erin en help het vertalen!