Doe mee en deel je reiskennis!

Khao Sok nationaal park: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Khao Sok nationaal park

Default Banner.jpg

k
(jaartal)
 
Regel 38: Regel 38:
  
 
==Rondreizen==
 
==Rondreizen==
De benenwagen het is primair vervoersmiddel. De weg naar Khao Sok nationaal park is ongeveer 2 Km en de langste afstand die je kan afleggen is ongeveer 20 km. Voor de actievelingen zijn er nog mountain bikes te huur voor 200 baht/dag (Maart 2013)  bij de minimarkt in het centrum van het toeristendorp. Met de fiets kun je genieten van een snelle en spannende manier van vervoer in het park.  
+
De benenwagen het is primair vervoersmiddel. De weg naar Khao Sok nationaal park is ongeveer 2 Km en de langste afstand die je kan afleggen is ongeveer 20 km. Voor de actievelingen zijn er nog mountain bikes te huur voor 200 baht/dag (maart 2020)  bij de minimarkt in het centrum van het toeristendorp. Met de fiets kun je genieten van een snelle en spannende manier van vervoer in het park.  
  
 
Auto's en motoren zijn niet toegestaan op de paden in het park! Hou hier rekening mee voordat je een van de twee huurt.
 
Auto's en motoren zijn niet toegestaan op de paden in het park! Hou hier rekening mee voordat je een van de twee huurt.

Huidige versie van 25 jun 2020 om 10:27

Het Khao Sok Nationaal Park (Thai: เขาสก) is een nationaal park in het zuiden van Thailand.

Info[bewerken]

Landschap[bewerken]

Het park heeft een totale oppervlakte van 738,74 vierkante kilometer, wat voor een deel ook bestaat uit het Khlong Yee en Khlong Pra Sang regenwoud en ook voor een deel uit het Krai Son en het Khao Pung sub-district in het district van Ban Ta Khun en het Khlong Sok en Panom sub–district in de provincie Surat Thani.

Historie[bewerken]

De koninklijke regenwoud afdeling riep Khao Sok as 22ste nationaal park van Thailand op 22 December 1980.

Khao Sok is waarschijnlijk afgeleid van 'Ban Sop', het dorp van de doden. Dat klinkt niet vrolijk. Het verwijst naar een dodelijke epidemie in 1944. Veel gelukkigen die het overleefden vluchtten toen naar andere gebieden, het dorp met de nare naam achterlatend. Andere bronnen menen dat Khao Sok afstamt van de Pantoorat (Reuzenberg), die ook bekend staat als Khao Sop, 'Kadaverberg'. Ook al niet vrolijk. De vorm van de berg doet mensen denken aan de houding waarin het lichaam gebogen is als het in een biddende houding zit bij een begrafenisritueel.

Flora & Fauna[bewerken]

Arriveren[bewerken]

Het Khao Sok nationaal park is op verschillende wijzen te bekijken. De meest gebruikte manier van vervoer zijn de publieke bussen of taxi's. Afhankelijk van welke richting je komt afreizen zijn er verschillende mogelijkheden. Let wel op! Publieke bussen in Thailand hebben een andere dienstregeling dan in Nederland of België en het komt nog al eens voor dat een publieke bus niet komt opdagen.

Per vliegtuig[bewerken]

Vliegen vanuit Bangkok kan het beste op Surat Thani Airport en vanaf daar een bus of transfer regelen naar het park, vliegen op Phuket of Krabi is ook mogelijk.

Per trein[bewerken]

De trein vanuit Bangkok stopt in Surat Thani en vanuit daar zijn er ook weer verschillende partijen die transfers regelen.

Per mini van[bewerken]

Er zijn verschillende minibusbedrijven beschikbaar die transfers regelen naar en uit Khao Sok. Bijvoorbeeld Green Wood Travel. Kijk voor meer informatie: www.greenwoodtravel.nl

Per auto[bewerken]

Per bus[bewerken]

Per boot[bewerken]

toegangsbewijzen/vergunningen[bewerken]

De kosten voor een toegangsbewijs bedragen voor een buitenlanders 200 baht, voor een student 100 baht en voor een Thai 40 baht.

Het merendeel van de tours zijn inclusief het toegangsbewijs, iets om rekening mee te houden bij het boeken van een tour.

Rondreizen[bewerken]

De benenwagen het is primair vervoersmiddel. De weg naar Khao Sok nationaal park is ongeveer 2 Km en de langste afstand die je kan afleggen is ongeveer 20 km. Voor de actievelingen zijn er nog mountain bikes te huur voor 200 baht/dag (maart 2020) bij de minimarkt in het centrum van het toeristendorp. Met de fiets kun je genieten van een snelle en spannende manier van vervoer in het park.

Auto's en motoren zijn niet toegestaan op de paden in het park! Hou hier rekening mee voordat je een van de twee huurt.

Bekijken[bewerken]

Doen[bewerken]

Het park biedt tal van mogelijkheden om op een leuke en actieve manier bezig te zijn in de natuur. Een aantal voorbeelden zijn: kanoën, in een "band" de rivier afgaan, grotten bezichtigen en met een ziplijn van boom naar boom zwaaien.

Tour[bewerken]

In het Khao Sok nationaal park valt van alles te beleven en als je niet alles zelf wil regelen zijn er ook locale touroperators die je daarbij kunnen helpen. Tours kunnen meerdere dagen in beslag nemen en verschillen van activiteiten.

  • Khaosok Tree Tops Jungle Safari, Green Wood Travel, Tropical Paradise, 24 Punnawithi Soi 31, Sukhumvit Road Soi 101, Bangchak, Phrakanong, Bangkok (Khao Sok National Park), Phone: +66 (0)2 105 4614 & +31 70 250 0062 email: [email protected] De accommodatie is eenvoudig, soms zonder elektriciteit en moderne communicatiemiddelen. Op zich al een avontuur. Er zijn bungalows hoog in machtige bomen van het oerwoud en drijvende 'rafthouses' (bungalows van bamboe) op een gigantisch stuwmeer, dat geheel omsloten is door tropisch regenwoud. Tree Tops is de eerste organisatie die complete safari's in het zuiden van Thailand aanbiedt. De uitgelezen kans om de natuur van zo dichtbij mee te maken. In Thailand doet het 'National Parks Department' zijn best om de nationale parken te beschermen. Zij hebben hierbij onze steun nodig. Toerisme is helaas medeverantwoordelijk voor het vernietigen van veel natuurschoon. Wij willen dat beslist niet! Vandaar dat bij Tree Tops slechts kleine groepen onder leiding van ervaren gidsen een van de meest kwetsbare ecosystemen in de wereld kunnen bezoeken. Door mensen op deze manier bewust te maken, hopen wij een bijdrage te kunnen leveren aan het behoud van het tropisch regenwoud. De prijs is vanaf 6750 tot 9700 baht (prijs fluctueert met aantal deelnemers en verblijfstype).

Leren[bewerken]

Werken[bewerken]

Kopen[bewerken]

Eten[bewerken]

Budget[bewerken]

Medium[bewerken]

Duur[bewerken]

Uitgaan[bewerken]

Overnachten[bewerken]

Budget[bewerken]

Medium[bewerken]

Duur[bewerken]

Communicatie[bewerken]

Veiligheid[bewerken]

Dagelijks leven[bewerken]

Rondom[bewerken]