Doe mee en deel je reiskennis!

Khao Lak: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Khao Lak

Default Banner.jpg

k (Overnachten: Sleep-sjabloon gebruikt)
(updated listing Jerung guesthouse)
Regel 37: Regel 37:
  
 
==Overnachten==
 
==Overnachten==
* <sleep name="Jerung guesthouse" alt="" address="" directions="In het centrum van Khao Lak, aan de hoofdstraat" phone="" email="" fax="" url="" checkin="" checkout="" price="">Voor niet veel geld heb je hier een perfect verblijf met een zeer goede behulpzame service en een goed ontbijt. Eten kan overal maar op 100 meter aan dezelfde kant van de straat als het hotel zit een Thais restaurant. Erg lekker eten daar voor heel weinig geld.</sleep>
+
* <sleep name="Jerung guesthouse" alt="" address="" directions="In het centrum van Khao Lak, aan de hoofdstraat" phone="076-485 815" url="" checkin="" checkout="" price="" lat="" long="" email="" fax="">Voor niet veel geld heb je hier een perfect verblijf met een zeer goede behulpzame service en een goed ontbijt. Eten kan overal maar op 100 meter aan dezelfde kant van de straat als het hotel zit een Thais restaurant. Erg lekker eten daar voor heel weinig geld.</sleep>
  
 
==Bestemmingen in de buurt==
 
==Bestemmingen in de buurt==

Versie van 18 nov 2012 om 09:56

Khao Lak is een strandplaats in de Thaise provincie Phang Nga .

Arriveren

De makkelijkste manier om Khao Lak te bereiken is te vliegen, ofwel naar Phuket (het beste alternatief) ofwel naar Krabi en vanaf daar naar Khao Lak te gaan. Beide luchthavens bedienen zowel internationale als binnenlandse bestemmingen.

Een taxi van Phuket luchthaven naar Khao Lak kost tussen 1100 en 1600 Baht. Als je denkt dat dit te veel is en liever een bus neemt, moet je naar de hoofdweg, ongeveer 5 kilometer van de luchthaven. Hop op een bus naar Takuapa, Ranong of Surat Thani, ze stoppen allemaal in Khao Lak. Het is ongeveer 80 kilometer van Phuket luchthaven naar Khao Lak.

Vanuit Bangkok vertrekken dagelijks bussen naar Khao Lak. De bussen vertrekken vroeg in de avond vanaf het zuidelijke busstation. Reserveren is noodzakelijk.

GeoExpedition Similan Dive Center View over Khao Lak Bay.jpg

Rondreizen

Bekijken

  • Chong Fah Waterval - ongeveer 10 minuten ten oosten van Bang Niang - ideaal voor warme dagen, zeer mooie en toegankelijk voor iedereen.
  • Politie Boot 813 - een van de twee politie-boten het toezicht op de vakantie van Khun Phum Jensen, zoon van voormalig Royal Princess Ubol Ratana (zijn vader was een Amerikaan, vandaar de achternaam) op het moment van de tsunami in 2004. Khun Phum was jet-skiën bij de golf sloeg, en hij en de hele bemanning van een van de politie boten (die was gezonken) overleden. Dit is de andere boot, die de binnenvaart werd geveegd en is blijven staan precies waar de tsunami gedeponeerd als een gedenkteken en historische mijlpaal.
  • Takuapa & Old Town. Op Takuapa Old Town vindt u Sino-Portugese architectuur en de kans hebben om rond te dwalen van de leuke winkeltjes (beste in de vroege ochtend), ongeveer 45 minuten rijden van Khao Lak. Takuapa markt en River Plaza zijn in de nieuwe stad, iets dichter bij Khao Lak (de buurt van het busstation). Dit is een typisch lokale markt en het Plaza heeft een aantal goede winkels en een paar rivier restaurants. bewerken
  • Lampi Waterval. Ongeveer 30 minuten ten zuiden van Khao Lak net naast de snelweg 4. Een zeer mooie waterval, het best bekeken in de vroege ochtend als de zon opkomt achter de bergen en de stralen schijnen door de mist. De watervallen zijn slechts een korte wandeling vanaf de parkeerplaats, waardoor de toegang makkelijk voor iedereen. bewerken
  • Khao Sok National Park. Jungle trekking te voet of olifant, het bezoeken van watervallen en raften / kanoën. Ongeveer een uur rijden ten noordoosten van Khao Lak. Een goede dag uit, hoewel accommodatie is beschikbaar voor langere tijd verblijven. bewerken

Doen

Duiken

Khao Lak is de springplank voor dagtochten en meerdaagse tochten naar eilanden voor de kust. Dit zijn onder andere de Similan-eilanden (ca. 65 km uit de kust) en de 80 km noordelijker gelegen Surin-eilanden. Er zijn in Khao Lak dan ook meerdere duikcentra die dergelijke tochten aanbieden, waaronder ook een Nederlands duikcentrum: Similan Dive Center™ [1]. Bij de meerdaagse tochten zijn de overnachtingen aan boord van de schepen van de betreffende duikcentra.

Duikers op de Similan eilanden

Kopen

Eten

Uitgaan

Overnachten

  • Jerung guesthouse, (In het centrum van Khao Lak, aan de hoofdstraat), 076-485 815. Voor niet veel geld heb je hier een perfect verblijf met een zeer goede behulpzame service en een goed ontbijt. Eten kan overal maar op 100 meter aan dezelfde kant van de straat als het hotel zit een Thais restaurant. Erg lekker eten daar voor heel weinig geld.

Bestemmingen in de buurt

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!