Doe mee en deel je reiskennis!

Kalmar

Uit Wikitravel
Versie door Gentenaar (overleg | bijdragen) op 29 mei 2012 om 20:13 (Bekijken)
Ga naar: navigatie, zoeken
Kalmar

Default Banner.jpg

Kalmar [1] is een stad in het zuidoosten van Zweden, de stad ligt in de gelijknamige gemeente en is de hoofdstad van de provincie Kalmar län. De stad heeft 35.170 inwoners (2005).

Info

Kalmar is een van de oudste steden van Zweden. De stad is gelegen aan de Kalmarsund, die het vasteland van Zweden scheidt van het eiland Öland, waarmee de stad verbonden is door de Öland brug.

Taal

De inwoners van Kalmar spreken uiteraard Zweeds als moedertaal maar de meesten zijn ook vlot in Engels en de andere Scandinavische talen.

Arriveren

Rondreizen

Bekijken

  • Kasteel van Kalmar (Kalmar Slott)
  • Kathedraal

Doen

Eten

Uitgaan

Veiligheid

Rondom

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!

Zweedse provincies

Blekinge län · Dalarnas län · Gävleborgs län · Gotlands län · Hallands län · Jämtlands län · Jönköpings län · Kalmar län · Kronobergs län · Norrbottens län · Örebro län · Östergötlands län · Skåne län · Södermanlands län · Stockholms län · Uppsala län · Värmlands län · Västerbottens län · Västernorrlands län · Västmanlands län · Västra Götalands län