Doe mee en deel je reiskennis!

Jordanië: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Jordanië

Default Banner.jpg

k (Kleine verbeteringen)
Regel 15: Regel 15:
  
 
}}
 
}}
'''Jordanië''' is een land in het [[Midden-Oosten]]. Het wordt in het noorden begrensd door [[Syrië]], in het oosten door [[Irak]], in het zuid-oosten door [[Saoedi-Arabië]], in het zuiden door de [[Golf van Aqaba]] en in het westen door [[Israël]] en de [[Westelijke Jordaanoever]].
+
'''Jordanië''' (الأردنّ ''al-Urdunn'') [http://www.visitjordan.com/] is een land in het [[Midden-Oosten]]. Het wordt in het noorden begrensd door [[Syrië]], in het oosten door [[Irak]], in het zuid-oosten door [[Saoedi-Arabië]], in het zuiden door de [[Golf van Aqaba]] en in het westen door [[Israël]] en de [[Westelijke Jordaanoever]].
  
 
==Regio's==
 
==Regio's==

Versie van 28 dec 2012 om 19:05

noframe
Locatie
noframe
Vlag
Jo-flag.png
Beknopt
Hoofdstad Amman
Regering Constitutionele monarchie
Munt Jordaanse dinar (JOD)
Oppervlakte totaal: 92.300 km2
water: 329 km2
land: 91.971 km2
Bevolking 5.906.760 (schatting juli 2006)
Taal Arabisch (officieel), een meerderheid van de bevolking begrijpt en spreekt vrij goed Engels
Religie Islam (soennitisch) 92%, Christelijk 6% (vooral Grieks-Orthodox, maar ook een fractie Katholiek, Syrisch Orthodox, Koptisch Orthodox, Armeens Orthodox, en Protestants), de andere 2% (enkele kleine Sjiïtische en Druzische gemeenschappen) (schatting 2001)
Elektriciteit 220V/50Hz
Oproepcode 962
Internet TLD .jo

Jordanië (الأردنّ al-Urdunn) [1] is een land in het Midden-Oosten. Het wordt in het noorden begrensd door Syrië, in het oosten door Irak, in het zuid-oosten door Saoedi-Arabië, in het zuiden door de Golf van Aqaba en in het westen door Israël en de Westelijke Jordaanoever.

Regio's

Steden

Andere bestemmingen

  • Petra - Ruïnes van de hoofdstad van de Nabateeërs
  • Wadi Rum - Een van de mooiste woestijngebieden ter wereld
  • Jerash - Een van de grootste Romeinse sites in het Midden-Oosten
  • Karak - De grootste kruisvaardersburcht in Jordanië
  • De Dode Zee - Heerlijk drijven op het laagste punt op aarde
  • Dana - Jordaniës mooiste natuurreservaat

Info

Geschiedenis

Klimaat

Bevolking

Cultuur

Feestdagen

Arriveren

Paspoort & visum info

Het visum is direct bij aankomst op het vliegveld te krijgen (10 JD). Zorg wel dat je al wat Jordaans geld hebt.

Per vliegtuig

Per trein

Per auto

Per bus

Rondreizen

Per vliegtuig

Alleen tussen Amman en Aqaba is een binnenlandse vlucht mogelijk.

Per trein

Er is 2x per week een trein tussen Amman en Damascus. Deze verbinding is echter erg traag, waardoor maar weinig reizigers hier gebruik van maken.

Per auto

Per bus

Bussen en servicetaxi's vertrekken meestal pas als ze vol zijn, wat kan betekenen dat je meer dan een uur moet wachten totdat deze vertrekt. Alle aanduidingen zijn in het Arabisch, dus als je dit niet kan lezen is het verstandig om de naam van de bestemming op papier in het Arabisch bij je te hebben zodat je het kan vragen.

Het is niet vreemd als een buschauffeer onderweg enkele keren stopt om een praatje met iemand te maken, of om met een draaiende motor te tanken. Op snelwegen houdt met zich meestal aan de snelheidslimieten, maar zodra hier van afgeweken wordt gelden er vaak andere ideeen over veiligheid dan in Nederland.

Een uitzondering zijn de witte JETT-bussen voor de grotere afstanden (richting Syrië en Libanon, Amman - Petra). Deze zijn ruim, hebben airco en vertrekken volgens een vast tijdsschema. Boeken moet wel minstens een dag van te voren gebeuren omdat deze bussen snel vol raken.

Taal

Arabisch.

Geld

Kosten

Kopen

Eten

Uitgaan

Overnachten

Leren

Werken

Veiligheid

Gezondheid

Respect

Contact

Vertrekken

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!

Landen in Azië (Centraal-Azië, Midden-Oosten, Noord-Azië,Oost-Azië,Zuidoost-Azië, Zuid-Azië)

Afghanistan · Armenië · Azerbeidzjan · Bahrein · Bangladesh · Bhutan · Brunei · Cambodja · China · Filipijnen · Georgië · India · Indonesië · Irak · Iran · Israël · Japan · Jemen · Jordanië · Kazachstan · Kirgizië · Koeweit · Laos · Libanon · Maldiven · Maleisië · Mongolië · Myanmar · Nepal · Noord-Korea · Oezbekistan · Oman · Oost-Timor · Pakistan · Qatar · Rusland · Saoedi-Arabië · Singapore · Sri Lanka · Syrië · Tadzjikistan · Taiwan · Thailand · Turkije · Turkmenistan · Verenigde Arabische Emiraten · Vietnam · Zuid-Korea

Werelddelen

Afrika · Antarctica · Azië · Europa · Noord Amerika · Oceanië · Zuid Amerika