Doe mee en deel je reiskennis!

Jönköping

Uit Wikitravel
Versie door Gentenaar (Overleg | bijdragen) op 3 mrt 2011 om 18:10 (Interwiki)
Ga naar: navigatie, zoeken
Jönköping

Default Banner.jpg

Jönköping wordt door veel Zweden genoemd als het Jeruzalem van Zweden, door zijn vele kerken. De stad is gelokaliseerd aan de oevers van de Zweden's tweede grootste meer, Vättern. Jönköping heeft ook twee kleinere meren van zichzelf, Munksjön ('Het monikkenmeer') en Rocksjön ('Het rotsenmeer'). De plaats heeft 84423 inwoners (2005) en een oppervlakte van 4433 hectare, daarmee de 10 grootste stad van Zweden. De stad is inmiddels vergroeid met de stad Huskvarna, bekend van de naaimachinefabriek Husqvarna.

zicht over Jönköping

Regio's

Steden

Andere Bestemmingen

Info

Jönköping is een goede uitvalsbasis om de streek te bezoeken.

Taal

Arriveren

Rondreizen

Zien

  • de haven, Wat de mensen het meeste aantrekt in Jönköping is de haven met haar pier. Zeer populaire plaats in de zomermaanden, je kan er een biertje gaan drinken of een ijsje eten.
  • Luciferwijk,Tändsticksområdet, is het gebied waar de lucifer productie was. Deze omgeving heeft veel verschillende culturele en ambachtelijke winkels en ook het Lucifer museum (Tändsticksmuseet) en het Radio museum
  • Lucifermuseum,Tändsticksmuseet, Jönköping is de geboorteplaats van de veiligheidslucifer.
  • Radiomuseum,Radiomuseét
  • Jönköpings museum,Jönköpings län museum, heeft een permanente tentoonstelling voor de fantastische artist John Bauer, ook verschillende fototentoonstellingen en historische informatie over de provincie Jönköping.
  • Rosenlunds rosarium is een park met honderden verschillende types van rozen.


Routes

Doen

Eten

Uitgaan

Veiligheid

Råslätt werd beschouwd als de getto van Jönköping, is ondertussen al veel veiliger geworden.

Rondom

Jönköping is een goede uitvalsbasis voor andere bestemmingen in Zweden zoals Astrid Lindgren´s world in Vimmerby. Gränna - het huis van de beroemde Zweedse snoepjesPolkagrisen - en het amusumentspark Liseberg in Göteborg welke allen op twee uur rijden zijn.

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!

Zweedse provincies

Blekinge län · Dalarnas län · Gävleborgs län · Gotlands län · Hallands län · Jämtlands län · Jönköpings län · Kalmar län · Kronobergs län · Norrbottens län · Örebro län · Östergötlands län · Skåne län · Södermanlands län · Stockholms län · Uppsala län · Värmlands län · Västerbottens län · Västernorrlands län · Västmanlands län · Västra Götalands län