Doe mee en deel je reiskennis!

Bewerken van Iran

Ga naar: navigatie, zoeken

Waarschuwing: u bent niet aangemeld. Uw IP-adres wordt opgeslagen als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u aanmeldt of een gebruiker aanmaakt verschijnen uw bewerkingen onder uw gebruikersnaam, naast andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden.

Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt.

Controleer voor het opslaan of het resultaat gewenst is.
Huidige versie Uw tekst
Regel 160: Regel 160:
 
===Per auto===
 
===Per auto===
  
Als je eenmaal aan de strenge eisen voldoet, is het nog een behoorlijke klus om in Iran te komen als je met de auto bent. Tot Istanboel is het nog redelijk, daar voorbij wordt het iets minder eenvoudig. Dat heeft zowel met de rijstijl van de lokale bevolking als met de staat van de wegen als met het gebrek aan richtingborden te maken. Neem goede kaarten mee (eventueel in combinatie met een gps). Als je je beperkt tot de hoofdroutes is het echter goed te doen. Er zijn drie mogelijke routes door Turkije en eigenlijk komen ze allemaal via Dogubeyazit bij de grens met Iran. De noordelijke route loopt min-of-meer langs de kust van de Zwarte Zee om vervolgens via Trabzon en Erzurum richting het zuiden en zuidwesten te lopen. De route middendoor loopt van Istanboel via Ankara naar Kayseri en Malatya verder naar het oosten. De zuidelijke route volgt de kust van de Middellandse Zee en gaat via Antalya, Alanya (van zonvakantiefaam), Adana, Urfa, Diyarbakir en Van naar Dogubeyazit. Turkije heeft langs doorgaande wegen her en der uitgebreide tankstations/rustplaatsen, dus zou het niet al te vermoeiend hoeven te zijn door dit land te rijden.
+
Als je eenmaal aan de strenge eisen voldoet, is het nog een behoorlijke klus om in Iran te komen als je met de auto bent. Tot Istanboel is het nog redelijk, daar voorbij wordt het iets minder eenvoudig.@��������0�<owel met de rijstijl van de lokale bevolking als met de staat van de wegen als met het gebrek aan richtingborden te maken. Neem goede kaarten mee (eventueel in combinatie met een gps). Als je je beperkt tot de hoofdroutes is het echter goed te doen. Er zijn drie mogelijke routes door Turkije en eigenlijk komen ze allemaal via Dogubeyazit bij de grens met Iran. De noordelijke route loopt min-of-meer langs de kust van de Zwarte Zee om vervolgens via Trabzon en Erzurum richting het zuiden en zuidwesten te lopen. De route middendoor loopt van Istanbul via Ankara naar Kayseri en Malatya verder naar het oosten. De zuidelijke route volgt de kust van de Middellandse Zee en gaat via Antalya, Alanya (van zonvakantiefaam), Adana, Urfa, Diyarbakir en Van naar Dogubeyazit. Turkije heeft langs doorgaande wegen her en der uitgebreide tankstations/ rustplaatsen dus zou het niet al te vermoeiend hoeven te zijn door dit land te rijden.
  
 
===Per bus===
 
===Per bus===

Let op: alle bijdragen aan Wikitravel worden geacht te zijn vrijgegeven onder de Naamsvermelding-GelijkDelen 1.0 (zie Wikitravel:Auteursrechten voor details). Als u niet wilt dat uw tekst door anderen naar believen bewerkt en verspreid kan worden, kies dan niet voor "Pagina opslaan".
Hierbij belooft u ons tevens dat u deze tekst zelf hebt geschreven of overgenomen uit een vrije, openbare bron.
Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

To protect the wiki against automated edit spam, we kindly ask you to solve the following CAPTCHA:

Annuleren | Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)


Overgenomen van "https://wikitravel.org/nl/Iran"