Doe mee en deel je reiskennis!

India

Uit Wikitravel
Versie door Ro'tje (overleg | bijdragen) op 16 jan 2012 om 12:19 (update bevolkingsaantal)
Ga naar: navigatie, zoeken
India

Default Banner.jpg

Taj Mahal, Agra
Locatie
IndiaLocation.png
Vlag
In-flag.png
Beknopt
Hoofdstad New Delhi
Regering Federale Republiek
Munt Indiase Nationale Rupee (INR)
Oppervlakte totaal: 3.287.590 km2
land: 2.973.190 km2
water: 314.400 km2
Bevolking 1.210.193.422 (census februari 2011)
Taal Engels, Hindi en 21 andere officiële talen
Religie Hindoe 81,3%, Moslim 12%, Christen 2,3%, Sikh 1,9%, andere groepen waaronder Boeddhisten, Jain, Parsi 2,5% (2000)
Elektriciteit 230V/50Hz, Indische/Europese stekker
Oproepcode +91
Internet TLD .in
Tijdzone UTC+5.5

India is het grootste land op het zuid-Aziatische subcontinent en deelt grenzen met Pakistan in het westen, China en Nepal in het noorden, Bhutan in het noordoosten, en Bangladesh en Myanmar in het oosten. Sri Lanka, de Maldiven en Indonesië liggen ten zuidoosten in de Indische Oceaan. Het is het op 7 na grootste land ter wereld qua oppervlakte en met meer dan 1 miljard inwoners is het het tweede net na China qua populatie. Het land is uiterst divers, met grote verschillen in geografie, klimaat, cultuur, taal en etniciteit over het hele land. India beroemt zich erop de grootste democratie op aarde te zijn.

Regio's

India is administratief verdeeld in 28 staten en 7 unieterritoria. De staten zijn grotendeels afgebakend op basis van taalgrenzen. De grootte kan verschillen, en de grotere staten zijn groter en meer divers dan sommige landen in Europa. De unieterritoria zijn kleiner dan de staten, soms niet meer dan een stad, en hebben minder bevoegdheden.

Deze staten en unieterritoria zijn volgens een conventie gegroepeerd in de volgende regio's.

Kaart van India's regio's en staten
Noordelijke Himalaya
Bergachtig en prachtig, een toeristenbestemming voor de avontuurlijke en de spirituele reiziger. Deze regio bevat een paar van de drukst bezochte berg-stations en religieuze plaatsen. Maar ook de probleemstaat Jammu en Kashmir
De Vlaktes
De hoofdstad New Delhi is hier. De rivieren Ganga en Yamuna stromen door deze vlakte. Veel van de voor India bepalende historische gebeurtenissen vonden hier plaats.
Westen
kilometer na kilometer Thar-woestijn. De deelstaat Rajasthan, die grenst aan Pakistan, met de kleurrijke steden Jaipur, Jodhpur, Udaipur & Bikaner. Daarnaast de welvarende provincie Gujarat met steden als Surat, Ahmedabad en Vadodara Tot slot het zuidelijker gelegen Goa, alsmede de grootste en energieke stad van India Mumbai (voorheen bekend als Bombay), prachtige stranden en Bollywood (Indiase filmindustrie in Mumbai)
Zuiden
kleurrijke Hindoe-tempels, tropische regenwouden, de binnenwateren van Kerala, stranden van Karnataka en prachtige eilanden voor de kust om het een perfecte reis van een week of twee te laten zijn.
Oosten
India's plattelandsregio, de grootste stad is Calcutta (nu onder de naam Kolkata), de tempelsteden Puri en Bhubaneswar zijn beiden in Orissa.
Noordoosten
afgelegen en gevoelig, de hoek met de inheemse volkeren, prachtige landschappen, en beroemd om de theetuinen. Bestaat uit 7 kleine staten (klein naar Indiase maatstaven, sommigen zijn groter dan de hele Benelux) met de populaire bijnaam De Zeven Zusters.
Steden

Hieronder een selectie van de negen meest belangwekkende steden van India. Andere steden kunnen worden gevonden bij de verschillende regio's.

 • Delhi — al duizenden jaren de hoofdstad van India, het hart van het noorden
 • Bangalore — de Tuinen-stad, Cafe-stad, Garden City, Pub City, Silicon Valley van India, Stad van zijde, goud, hout, wierook etc.
 • Chennai (vroeger Madras) — belangrijkste haven in het zuiden, de wieg van de Carnatic-muziek en Bharatanatyam, maar ook het beroemde Marina-strand en automobielhoofdstad van India.
 • Cochin — toegangspoort naar de zandstranden en binnenwateren van zuidwest-India.
 • Jaipur — de Roze stad is een grote tentoonspreiding van de Hindu Rajput-cultuur uit middeleeuws noord-India.
 • Kolkata (vroeger Calcutta) — de culturele hoofdstad van India, Kolkata heeft prachtige koloniale architectuur. Het staat ook bekend als de Stad van Plezier.
 • Mumbai (vroeger Bombay) — de financiële hoofdstad van India, "Bollywood" (Indische filmindustrie).
 • Shimla — de voormalige zomer-hoofdstad van Brits India, gelegen in de voetheuvels van de Himalaya, met een grote collectie Victoriaanse architectuur.
 • Varanasi — beschouwd als de meest heilige Hindoe-stad, gelegen aan de oevers van de Ganges, een van de oudste permanent bewoonde steden ter wereld.

Andere bestemmingen

India heeft vele fantastische oriëntatiepunten en gebieden van ongekende schoonheid. Hieronder weer een lijst van negen van de meest bezienswaardige plekken:


 • Bodh Gaya — de plek waar Boeddha Sakyamuni Verlichting bereikte.
 • Ellora/Ajanta — spectaculaire rots-gehouwen grot kloosters en tempels, heilige plek voor Boeddhisten, Jains en Hindoes.
 • Goa — een oost-west-mix, stranden en syncretische cultuur.
 • Golden Temple — Sikh heilige plek gelegen in Amritsar
 • Hampi — de prachtige ruïnes van het Rijk van Vijayanagara
 • Khajuraho — befaamd voor de erotische sculpturen
 • Lake Palace — het Lake Palace in het Picholameer in Udaipur (bekend van de James Bond-film Octopussy)
 • Meenakshi Tempel — een spectaculaire Hindoe-tempel in Madurai
 • Taj Mahal — de onvergelijkbare Taj Mahal in Agra

Zie ook : Nationale Parken en Wildernis Heiligdommen van India en Heilige plekken van India. (Deze zijn nog niet af!)

Begrijp

India is een mix van oude beschavingen, fascinerende religies, 22 officiële talen en meer dan 200 andere talen en dialecten, monumenten en culturen met moderne technologie, economie, en media.

Geschiedenis

Veiligheid

Een aantal tips/aandachtspunten:

 • Denk er aan dat een visum voor dit land noodzakelijk is.
 • Zelf autorijden in de grote steden is niet aan te raden.
 • Drink alleen water uit gesloten/verzegelde flessen en vermijd zaken zoals ijs en karnemelk.
 • Pas op voor zakkenrollers, draag niet teveel geld in broekzakken.


Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!

Landen in Azië (Centraal-Azië, Midden-Oosten, Noord-Azië,Oost-Azië,Zuidoost-Azië, Zuid-Azië)

Afghanistan · Armenië · Azerbeidzjan · Bahrein · Bangladesh · Bhutan · Brunei · Cambodja · China · Filipijnen · Georgië · India · Indonesië · Irak · Iran · Israël · Japan · Jemen · Jordanië · Kazachstan · Kirgizië · Koeweit · Laos · Libanon · Maldiven · Maleisië · Mongolië · Myanmar · Nepal · Noord-Korea · Oezbekistan · Oman · Oost-Timor · Pakistan · Qatar · Rusland · Saoedi-Arabië · Singapore · Sri Lanka · Syrië · Tadzjikistan · Taiwan · Thailand · Turkije · Turkmenistan · Verenigde Arabische Emiraten · Vietnam · Zuid-Korea

Werelddelen

Afrika · Antarctica · Azië · Europa · Noord Amerika · Oceanië · Zuid Amerika