Doe mee en deel je reiskennis!

Ibiza

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Ibiza

Default Banner.jpg

Ibiza is een eiland behorend bij de Balearen in de Middellandse Zee voor de oostkust van Spanje. Het eiland staat al 5 decennia bekend om zijn nachtleven.

Regio's

Steden

Andere Bestemmingen

Info

Taal

Arriveren

Rondreizen

Bekijken

Routes

Doen

  • Zeilen en het chateren van een jacht - International Charter group [1] - [2] is één van 's werelds grootste charterbedrijven voor jachten, het bedrijf kan aan alle chartervoorwaarden voldoen, van zelf varen tot bemande boten in de Balearen. Opererend vanuit 9 kantoren wereldwijd (Verenigde Staten, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, het Caribisch gebied, Hong Kong, Dubai, Ibiza).

Eten

Uitgaan

Ibiza staat bekend om haar uitgebreide nachtleven. Met name rond Ibiza-stad en San Antonio vind je vele grote discotheken, bars en beachclubs. Beide steden worden in de zomermaanden overspoelt met toeristen uit heel Europa. In vergelijking tot populaire jongerenbadplaatsen in Griekenland en het Spaanse vasteland ligt de gemiddelde leeftijd op Ibiza iets hoger. Met name twintigers en jonge dertigers.

De grote discotheken organiseren meerdere malen per week feesten. In de meeste gevallen worden deze feesten 'gehost' door een wereldbekende dj onder een vaste naam die op zijn beurt weer meerdere andere dj's 'meeneemt' om ook op die avond te draaien. Het prijsniveau voor consumpties in deze discotheken ligt beduidend hoger dan dat wij in de Nederlandse horeca gewend zijn.

De zonsondergangen in het beroemde 'Cafe del Mar' en 'cafe Mambo' behoren tot de mooiste van het eiland en zijn zeker een bezoek waard.

Veiligheid

Rondom

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!