Doe mee en deel je reiskennis!

Hoofdpagina

Uit Wikitravel
Versie door Adzas (overleg | bijdragen) op 2 jan 2020 om 14:15 (DOM)
Ga naar: navigatie, zoeken
Hoofdpagina

WikiNl.jpg


Wikitravel is een project dat tot doel heeft een vrije, complete, actuele en betrouwbare wereldwijde reisgids te creëren. Wikitravel wil de beste reisgids zijn voor iedereen, gratis beschikbaar en eenvoudig toegankelijk. Tot nu toe hebben de wikireizigers 3.623 bestemmingen en andere artikelen geschreven. Ga naar de Help-pagina om te zien hoe eenvoudig jij nu een artikel kan aanpassen of bijvoegen.


Singapore CBD Dusk.JPG

Singapore (新加坡) is een stadstaat in Zuidoost-Azië. Het was een Britse handelskolonie sinds 1819 en sinds zijn onafhankelijkheid is het een van de meest vooruitstrevende landen ter wereld geworden met één van de drukste havens ter wreld. De combinatie van wolkenkrabbers en metro's van een moderne bezige stad met een sausje van Chinese, Maleisische en Indische invloeden en een tropisch klimaat met lekker eten, goede winkels en een actief nachtleven maken van deze Garden City een goede transitpunt of een springplank naar de regio. Het ligt net ten zuiden van het schiereiland van Maleisië waarmee het met bruggen verbonden is. In het zuiden over de Straat van Singapore ligt Sumatra en nog meer kleinere Indonesische eilanden. Deze mooie bestemming is zeker de moeite waard om te ontdekken.

De artikelen zijn nog lang niet compleet. Help jij mee ze verder uit te werken? (meer...)

Salad Beach Phangan.jpg

Ko Pha Ngan (เกาะพะง้น, uitgesproken als KOH pa-ngJan) is een eiland tegenover de oostelijke Golfkust van Thailand, halverwege tussen de eilanden Ko Samui en Ko Tao. Het staat bekend als land van de kokosnootpalmen, maar bovenal is het beroemd vanwege de maandelijkse volle maan feesten, de beroemde Full Moon Party's’'.

Het dichtstbijzijnde vliegveld is op Ko Samui (USM) waar regelmatig lijnvluchten landen uit Bangkok en Phuket, dagelijkse vluchten van U-Tapao en Singapore, en verschillende directe vluchten per week uit Chiang Mai (terug naar Chiang Mai is via Bangkok) maar ook uit Hong Kong en Kuala Lumpur.

(meer...)

Dit artikel is nog niet compleet, help mee en Duik erin

Plaats hier je suggesties voor de volgende maand

Honolulu Aliiolani Hale.jpg
  • Het Iolani-paleis (afgebeeld) in Honolulu, Hawaii, is het enige koninklijke paleis in de Verenigde Staten dat ooit door een monarch gebruikt is.
  • De studenten die je gidsen door het Durham-kasteel in Durham (Engeland) zijn niet zomaar werknemers, ze zijn de residenten van de oudste studentenaccommodatie ter wereld.
  • De dames-wc's in de China Blue Bar in Boise, Idaho, heeft zijn eigen privé-champagnebar en -barman.
  • Sculpturen in Sligo herdenken de periode dat het dorp belangrijk was als port of embarkation gedurende de Ierse hongersnood halverwege de 19de eeuw.
  • In het hart van San Diego bevindt zich een kattencafé. Hier kun je lekker koffie drinken en als kattenliefhebber genieten van de aanwegize katten, en er eventueel een adopteren (dit voor inwoners natuurlijk).Binnenkort meer

3 maart

Nieuwsupdate (meer...)

Binnenkort meer

3 maart

Nieuwsupdate (meer...)

Binnenkort meer

3 maart

Nieuwsupdate (meer...)

Artikelen in de kijker

Meer dan 1000 artikelen:

Deutsch, English, Español, Français, Italiano, 日本語, Nederlands, Português, Русский, Suomi, Svenska
Minder dan 1000: العربية Català, Esperanto, עברית, हिन्दी, Magyar, 한국어, Polski, Română, 中文Begin een nieuwe versie!