Doe mee en deel je reiskennis!

Hoofdpagina

Uit Wikitravel
Versie door Adzas (overleg | bijdragen) op 4 okt 2018 om 07:53 (DOM)
Ga naar: navigatie, zoeken
Hoofdpagina

Default Banner.jpg


Wikitravel is een project dat tot doel heeft een vrije, complete, actuele en betrouwbare wereldwijde reisgids te creëren. Wikitravel wil de beste reisgids zijn voor iedereen, gratis beschikbaar en eenvoudig toegankelijk. Tot nu toe hebben de wikireizigers 3.620 bestemmingen en andere artikelen geschreven. Ga naar de Help-pagina om te zien hoe eenvoudig jij nu een artikel kan aanpassen of bijvoegen.


Transsylvanië

Vooral met Halloween op komst deze maand denkt bijna iedereen aan Dracula als je het over Transsylvanië hebt. Maar er is daar nog heel veel meer te bewonderen! Het is de grootste regio van Roemenië en waarschijnlijk de bekendste regio. Wanneer je Transsylvanië bezoekt, duik je in een mix van culturen, natuur en geschiedenis. Transsylvanië is een gevarieerde regio: het is de moeite waard om de verschillen in de regio te observeren, zowel cultureel als de natuur.

Transsylvanië is rijk aan mythen en mistige middeleeuwse plekken: er zijn ongeveer 100 kastelen en forten en ongeveer 70 vestigingskerken. De grootste en best bewaarde kastelen en forten van Roemenië zijn hier te vinden.

Er zijn vele interessante plekken te ontdekken in Transsylvanië, ben jij er geweest? Misschien woon je er? Het artikel mist nog heel veel informatie, wie helpt er mee om het artikel verder uit te werken? (meer...)

Bran Kasteel

Bran is een plaats in de gemeente Brasov, in Transsylvanië, Roemenië.

Gelegen op 25 km van Brasov en 190 km van Boekarest, vertegenwoordigt Bran zowel een historische plek als een legende. Bran is de verbinding tussen Transsylvanië en Walachije met aan de ene kant het Piatra Craiului Gebergte en aan de andere kant het Bucegigebergte. In Bran bevindt zich een van de meest bezochte kastelen in Europa, het kasteel geïnspireerd door de meest fascinerende legende van de bloedvergietende Graaf Dracula.

Er zijn vele interessante plekken te ontdekken in Roemenië, ben jij er geweest? Misschien woon je er? Wie helpt er mee om de artikelen verder uit te werken?

(meer...)

Dit artikel is nog niet compleet, help mee en Duik erin

Plaats hier je suggesties voor de volgende maand

Honolulu Aliiolani Hale.jpg
  • Het Iolani-paleis (afgebeeld) in Honolulu, Hawaii, is het enige koninklijke paleis in de Verenigde Staten dat ooit door een monarch gebruikt is.
  • De studenten die je gidsen door het Durham-kasteel in Durham (Engeland) zijn niet zomaar werknemers, ze zijn de residenten van de oudste studentenaccommodatie ter wereld.
  • De dames-wc's in de China Blue Bar in Boise, Idaho, heeft zijn eigen privé-champagnebar en -barman.
  • Sculpturen in Sligo herdenken de periode dat het dorp belangrijk was als port of embarkation gedurende de Ierse hongersnood halverwege de 19de eeuw.
  • In het hart van San Diego bevindt zich een kattencafé. Hier kun je lekker koffie drinken en als kattenliefhebber genieten van de aanwegize katten, en er eventueel een adopteren (dit voor inwoners natuurlijk).Binnenkort meer

3 maart

Nieuwsupdate (meer...)

Binnenkort meer

3 maart

Nieuwsupdate (meer...)

Binnenkort meer

3 maart

Nieuwsupdate (meer...)

Artikelen in de kijker

Meer dan 1000 artikelen:

Deutsch, English, Español, Français, Italiano, 日本語, Nederlands, Português, Русский, Suomi, Svenska
Minder dan 1000: العربية Català, Esperanto, עברית, हिन्दी, Magyar, 한국어, Polski, Română, 中文Begin een nieuwe versie!