Hoofdmenu openen

Wikitravel β


Wikitravel is een project dat tot doel heeft een vrije, complete, actuele en betrouwbare wereldwijde reisgids te creëren. Wikitravel wil de beste reisgids zijn voor iedereen, gratis beschikbaar en eenvoudig toegankelijk. Tot nu toe hebben de wikireizigers 3.625 bestemmingen en andere artikelen geschreven. Ga naar de Help-pagina om te zien hoe eenvoudig jij nu een artikel kan aanpassen of bijvoegen.


800px-Cuba yank tank.jpg

Cuba , land van de Salsa, is het grootste eiland in de Caribische Zee. Het hoofdeiland wordt omringd door vele kleinere eilandjes waarvan het Isla de la Juventud het grootste is. Alleen het zuiden van Cuba is bebost. Wat is jouw favoriete plek hier? Staat Cuba op je wishlist voor als we weer mogen reizen? Deel het met ons in het Reizigescafe!

De artikelen zijn nog lang niet compleet. Help jij mee ze verder uit te werken? (meer...)

Kirche Keetmanshoop.jpg

Keetmanshoop is de voornaamste stad in het zuiden van Namibië. De stad is gelegen op een heuvelrug tussen de Namib-woestijn en Lüderitz in het westen en de Kalahari in het oosten in een streek die wat meer vocht ontvangt. Ken jij hier de mooie plekken? Help dan mee de artikelen verder uit te werken!

(meer...)

Dit artikel en andere artikelen over Namibië zijn nog niet compleet, help mee en Duik erin

Plaats hier je suggesties voor de volgende maand

Honolulu Aliiolani Hale.jpg
  • Het Iolani-paleis (afgebeeld) in Honolulu, Hawaii, is het enige koninklijke paleis in de Verenigde Staten dat ooit door een monarch gebruikt is.
  • De studenten die je gidsen door het Durham-kasteel in Durham (Engeland) zijn niet zomaar werknemers, ze zijn de residenten van de oudste studentenaccommodatie ter wereld.
  • De dames-wc's in de China Blue Bar in Boise, Idaho, heeft zijn eigen privé-champagnebar en -barman.
  • Sculpturen in Sligo herdenken de periode dat het dorp belangrijk was als port of embarkation gedurende de Ierse hongersnood halverwege de 19de eeuw.
  • In het hart van San Diego bevindt zich een kattencafé. Hier kun je lekker koffie drinken en als kattenliefhebber genieten van de aanwegize katten, en er eventueel een adopteren (dit voor inwoners natuurlijk).


Virusmutatie VK

21 december

Virusmutatie ook in Nederland, vliegverbod voor reizigers vanuit Verenigd Koninkrijk [1] (meer...)

Vulkaanuitbarsting

10 april 2021

De "explosieve" vulkaanuitbarsting heeft het Caribische eiland Saint Vincent en de Grenadines met as en rook bedekt en duizenden mensen gedwongen hun huizen te verlaten. (meer...)

Coronavirus update

16 april 2021

Totaal aantal gevallen Nederland 1.387.043, aantal sterfgevallen totaal tot nu toe 16.873 (meer...)


Artikelen in de kijker

Meer dan 1000 artikelen:

Deutsch, English, Español, Français, Italiano, 日本語, Nederlands, Português, Русский, Suomi, Svenska
Minder dan 1000: العربية Català, Esperanto, עברית, हिन्दी, Magyar, 한국어, Polski, Română, 中文Begin een nieuwe versie!In een andere taal lezen