Doe mee en deel je reiskennis!

Hongarije: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Hongarije

Default Banner.jpg

(Per trein)
(Per trein)
Regel 108: Regel 108:
  
 
===Per trein===
 
===Per trein===
Hongarije heeft een uitgebreid [http://www.mav-start.hu/english/index.php spoorwegnetwerk] dat alle grote steden meerdere keren per dag met elkaar verbind. Ten zuiden van het Balatonmeer ligt een enkel spoort, dat stopt in bijna alle dorpjes gelegen aan deze lijn.  
+
Hongarije heeft een uitgebreid spoorwegnetwerk [http://www.mav-start.hu/english/index.php] dat alle grote steden meerdere keren per dag met elkaar verbindt. Ten zuiden van het Balatonmeer ligt een enkel spoor, dat stopt in bijna alle dorpjes gelegen aan deze lijn. Kaartjes kunnen op bijna ieder station gekocht worden.
Kaartjes kunnen op bijna ieder station gekocht worden.
 
  
 
===Per auto===
 
===Per auto===

Versie van 12 jan 2010 om 16:39

Parlement in Boedapest
Locatie
Location
Vlag
Vlag van Hongarije
Beknopt
Hoofdstad Boedapest
Regering Parlementaire democratie
Munt Forint (HUF)
Oppervlakte totaal: 93.030 km2
water: 690 km2
land: 92.340 km2
Bevolking 9.981.334 (juli 2006 )
Taal Hongaars 98,2%, andere 1,8%
Religie Rooms Katholiek 67,5%, Calvinist 20%, Luthers 5%, atheïst en andere 7,5%
Elektriciteit 230/50Hz (Europese Plug)
Oproepcode +36
Internet TLD .hu
Tijdzone UTC +1

Hongarije is een land in Centraal-Europa.

Regio's


Steden

Andere bestemmingen

Info

Geschiedenis

Klimaat

Bevolking

Cultuur

Feestdagen

Arriveren

Paspoort en visa

Voor ingezetenen van de landen in de Europese Unie geldt dat ze zich vrijelijk binnen de EU mogen verplaatsen. Zeker voor toeristische bezoeken geldt dit. In het geval u ergens wilt gaan werken, kan dit meestal ook, maar let vooral op de regels met betrekking tot werken voor de recenter toegetreden landen.

Wie niet de nationaliteit van een van de EU-landen bezit maar wel legaal aanwezig is in een van de landen die zich bij het Schengenakkoord hebben aangesloten, kan zonder problemen door zo'n land reizen. Een geldig paspoort en visum of verblijfsdocument dient wel getoond te kunnen worden.

Wel heeft iedereen die op reis gaat, te allen tijde, een geldig paspoort of ID-kaart nodig. In deze landen is de identiteitskaart een geldig reisdocument voor onderdanen van een van de genoemde landen: Andorra; België; Bulgarije; Cyprus; Denemarken; Duitsland; Estland; Finland; Frankrijk; Griekenland; Groot-Brittannië en Noord-Ierland (inclusief de Kanaaleilanden); Hongarije; Ierland; Italië; Kroatië; Letland; Liechtenstein; Litouwen; Luxemburg; Malta; Monaco; Nederland; Noorwegen; Oostenrijk; Polen; Portugal (inclusief Madeira en de Azoren); Roemenië; San Marino; Slovenië; Slowakije; Spanje (inclusief de Canarische eilanden); Tsjechië; Turkije; IJsland; Zweden; Zwitserland.

Ook huisdieren hebben een paspoort nodig met daarin diverse verplichte inentingen en datachip, controle vindt zeer regelmatig plaats. Zonder juiste en tijdige inentingen en chip is toegang tot het land voor huisdieren verboden.

Neem bij twijfel contact op met de dichtstbijzijnde ambassade of consulaat van het betreffende land.

Per vliegtuig

Vanaf het vliegveld van Amsterdam, Schiphol, vliegen maatschappijen in ieder geval regelmatig naar de hoofdstad.
En ook vanaf het vliegveld van Brussel Airport zijn verschillende vluchten te boeken.

Voor vluchtinformatie naar andere steden in het land kijk je bij de artikelen van die stad.

Per trein

Treinreizen kunnen ondanks de opkomst van de budgetluchtvaartmaatschappijen nog steeds een goedkope en zeker gerieflijke optie voor vervoer zijn.

Momenteel zijn in België online alleen tickets te bestellen voor de buurlanden en een paar populaire steden wat verderop. Overige tickets kunnen alleen maar telefonisch of aan de balie worden aangeschaft.

Het is echter wel goed mogelijk om je treinreis vanaf huis uit te stippelen. De sites die hieronder staan vermeld geven niet alleen informatie over de reizen vanuit de Benelux maar ook bijvoorbeeld de treinverbindingen tussen Moskou en Madrid.

Via deze link kom je op de site van de Belgische spoorwegen: [1].

Dit is het online Internationale loket van de Nederlandse Spoorwegen: [2].

Zowel in België als in Nederland is het in alle treinen verboden te roken.

Per trein is Hongarije het snelst te bereiken door met de nachttrein vanuit Nederland naar Wenen te reizen en hier over te stappen op een van de Intercitytreinen naar en van Boedapest. Ook overdag kan gereisd worden, dan moet er ergens in Duitsland worden overgestapt. Meestal is dit in Frankfurt, maar afhankelijk van de gekozen treinverbinding kan dit ook in Keulen het geval zijn. Tussen Wenen en Boedapest rijden regelmatig snelle Intercitytreinen, die onderweg maar een paar keer stoppen.

Per auto

De snelste route om met de auto in Hongarije te komen is via Frankfurt, Nürnberg en Wenen. Over de hele lengte van de reis liggen autosnelwegen. Wel is voor zowel Oostenrijk als Hongarije een tolvignet nodig. De afstand van Utrecht naar Boedapest is ongeveer 1300 kilometer.

Per bus

Per boot

Rondreizen

Per vliegtuig

Per trein

Hongarije heeft een uitgebreid spoorwegnetwerk [3] dat alle grote steden meerdere keren per dag met elkaar verbindt. Ten zuiden van het Balatonmeer ligt een enkel spoor, dat stopt in bijna alle dorpjes gelegen aan deze lijn. Kaartjes kunnen op bijna ieder station gekocht worden.

Per auto

Per bus

Taal

Geld

Kosten

Kopen

Eten

Uitgaan

Overnachten

Leren

Werken

Veiligheid

Gezondheid

Respect

Contact

Vertrekken

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!Landen in Europa: (Balkan, Baltische staten, Benelux, Britse en Ierse eilanden, Centraal-Europa, Iberisch Schiereiland, Kaukasus, Scandinavië)

Albanië · Andorra · België · Bosnië en Herzegovina · Bulgarije · Cyprus · Denemarken · Duitsland · Estland · Finland · Frankrijk · Georgië · Griekenland · Hongarije · IJsland · Ierland · Italië · Kroatië · Letland · Liechtenstein · Litouwen · Luxemburg · Macedonië · Malta · Moldavië · Monaco · Montenegro · Nederland · Noorwegen · Oekraïne · Oostenrijk · Polen · Portugal · Roemenië · Rusland · San Marino · Servië · Slovenië · Slowakije · Spanje · Tsjechië · Turkije · Vaticaanstad · Verenigd Koninkrijk · Wit-Rusland · Zweden · Zwitserland

Werelddelen

Afrika · Antarctica · Azië · Europa · Noord Amerika · Oceanië · Zuid Amerika