Doe mee en deel je reiskennis!

Haute-Normandie

Uit Wikitravel
Versie door Rein N. (Overleg | bijdragen) op 24 jun 2011 om 21:44 (Wijzigingen door 87.212.46.254 hersteld tot de laatste versie door Anitav.)
Ga naar: navigatie, zoeken
Haute-Normandie

Default Banner.jpg

Haute-Normandie is een regio in Frankrijk die onderdeel uitmaakt van Normandië. Normandië dankt zijn naam aan de norrmannen die in de 9e eeuw binnenvielen. Aan de kust vindt men vele grillige (krijt)formaties (worden falaises genoemd) met hier en daar kiezel -en zandstranden. Een deel van de kust heet Côte Fleurie (bloemenkust) Daarnaast is dit gebied bekend om zijn camenbert en Calvados. In Normandë is het weer wisselvallig. De aantrekkelijkste maanden om in Normandië op vakantie te gaan is Juli en Augustus.

Regio's

Steden

  • Deauville -- Aan de Côte Fleurie belangrijke badplaats in Noord-Frankrijk met heerlijke zandstranden en luxe hotels.
  • Dieppe
  • Le Havre
  • Rouen -- Rouen is gelegen in het binnenland aan de Seine. In deze plaats werd in 1431 de nationale heldin Jean D'Arc - De maagd van Orleans - als heks veroordeeld en ter dood gebracht op de brandstapel.
  • Trouville -- Aan de Côte Fleurie belangrijke badplaats in Noord-Frankrijk met heerlijke zandstranden en luxe hotels. In Deauville bevindt zich de mooiste renbaan van Frankrijk en vindt ook het jaarlijks Festival du Film Americain plaats.

Andere Bestemmingen

Info

Taal

Arriveren

Rondreizen

Bekijken

Routes

Doen

Eten

Uitgaan

Veiligheid

Rondom

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!


Regio's van Frankrijk (Île-de-France · Noord-Frankrijk · Noordoost-Frankrijk · West-Frankrijk · Centraal Frankrijk · Zuidwest-Frankrijk · Zuidoost-Frankrijk)

Nord-Pas-de-Calais · Picardië · Haute-Normandie · Basse-Normandie · Bretagne · Pays-de-la-Loire · Poitou-Charentes · Aquitaine · Midi-Pyrénées · Languedoc-Roussillon · Provence-Alpes-Côte d'Azur · Corsica · Rhône-Alpes · Auvergne ·Limousin · Centre · Bourgondië · Franche-Comté · Elzas · Lotharingen · Champagne-Ardenne · Île-de-France